Zaterdag 4 maart gaat na een pauze van twee weken de competitie weer verder in de 1e klasse E. SVZW speelt op deze 16e speeldag thuis tegen Epe.

Epe maakte afgelopen zomer de overstap van het zondag voetbal naar het zaterdag voetbal. In het seizoen 2021-2022 werd Epe kampioen in de 2e klasse. Hierdoor werd de overstap naar de 1e klasse gemaakt. In het huidige seizoen ervaart Epe dat er heel wat wordt gevraagd van clubs die spelen in de 1e klasse. Bovendien is er sprake van versterkte degradatie regeling. Om zeker te zijn van handhaving moet je eindigen op de 9e plek. Om daar te komen moet er heel wat gebeuren door Epe.  Op dit moment staat de club op de laatste plaats met 6 punten uit de 15 gespeelde wedstrijden.  De achterstand op de veilige 9e plek bedraagt al 15 punten.  Epe zal dus moeten proberen om de nodige punten te halen om nog op een handhaving nacompetitieplek terecht te komen. De achterstand op die plekken is ook al 9 punten.  Op 8 oktober jl. verloor Epe thuis met 2-4 van SVZW. In die wedstrijd ging SVZW veel efficiënter om met de kansen.   Epe wist tot nu toe maar 1 competitie wedstrijd te winnen. Dat was de uitwedstrijd tegen Heerenveen.

SVZW is bezig aan goede serie wedstrijden. Alle vier gespeelde wedstrijden na de winterstop werden in winst omgezet. Hierdoor is SVZW geklommen naar de 3e plaats op de ranglijst.   De laatste 4 gespeelde thuiswedstrijden werden allemaal gewonnen.  Het is nu zaak om de wedstrijd tegen Epe proberen te winnen. Want bij winst blijft SVZW niet alleen meedoen om de bovenste plekken op de ranglijst, maar is de kans heel groot om de 2e periodetitel te winnen. SVZW staat op de 1e plaats in de 2e periodestand. Naaste achtervolgers zijn WHC en Quick’20. En deze ploegen spelen tegen elkaar op 4 maart.  SVZW zal dus voor de winst gaan tegen Epe. Dat zal wel weer moeten zonder enkele langdurig geblesseerde basisspelers. Maar dit is al een paar weken zo, en de vervangers laten zien dat zij ook hun mannetje staan. Het is sowieso mooi om te zien dat het met de teamgeest heel goed zit. De spelers strijden voor elkaar en met elkaar om wedstrijden te winnen. De wedstrijd tegen Epe wordt gespeeld op sportpark “Het Lage Veld” in Wierden.  De aftrap is om 14:45 uur. Eddy de Gier is aangewezen als scheidsrechter voor deze wedstrijd. 

De overige wedstrijden van zaterdag 4 maart ;

Achilles’12 – ASV Dronten (3)

Achilles’12  weet inmiddels wat er gevraagd wordt bij voetbal op 1e klasse niveau. Het team heeft alle kans om niet in degradatie stress terecht te komen. ASV Dronten is bezig aan een goed seizoen. Het elftal heeft aansluiting met de koplopers. Achilles’12 verloor destijds de wedstrijd in Dronten net met 3-2. De ploegen lijken aardig aan elkaar gewaagd, dus het draait weer uit op een spannende pot voetbal. Een gelijkspel is de prognose bij deze ontmoeting.

DZOH – Go Ahead Kampen (2)

DZOH weet dat het tijd wordt om punten te pakken. Op dit moment staan de gastheren op de 10e plek in de competitie. Blijft dat zo, dan moet de ploeg naar de nacompetitie om handhaving.            Go Ahead Kampen staat met 2 punten meer op de 8e plaats. Dat is eigenlijk te laag gelet op het sterke team van Go Ahead.  DZOH zal gaan voor de overwinning in deze thuiswedstrijd, maar zal uiteindelijk moeten toegeven dat Go Ahead te sterk was. De 3 punten gaan mee naar Kampen.

DOS Kampen – SVI (1)

Dos Kampen wil graag winnen in deze thuiswedstrijd om nog wat meer te stijgen in de middenmoot. Ook SVI zal gaan voor een driepunter, want anders wordt de achterstand op de veilige middenmoot te groot. De ploegen zijn aan elkaar gewaagd, maar DOS Kampen is thuis te sterk voor SVI.  Prognose is winst voor DOS Kampen.

Heerenveen – Hulzense Boys (2)

Heerenveen zal aan een sterke eindsprint moeten beginnen. Lukt dat niet dan is degradatie onvermijdelijk. Voor Hulzense Boys geldt hetzelfde. Ook punten pakken want zij kunnen nog wel ontsnappen aan rechtstreekse degradatie.  Hulzense Boys liet in de wedstrijd tegen SVZW zien dat ze goed kunnen voetballen. Wanneer ze in en tegen Heerenveen dat niveau ook weer halen is de winst voor Hulzense Boys.

KHC – Noordscheschut (3)

KHC is het team met de minste nederlagen in de 1e klasse. Slecht twee keer werd er verloren. Zeven keer speelde KHC gelijk, dus vandaar dat het aantal punten wat achter blijft. Noordscheschut staat mooi in de middenmoot, maar weet dat het zich nog niet veilig mag wanen. De achtervolgers staan heel dicht bij. Beide teams scoren niet veel, dus veel goals zullen er niet te zien zijn in Kampen. Uiteindelijk eindigt de wedstrijd in een gelijkspel.

Quick’20 – WHC (1)

Quick’20 is de koploper in de 1e klasse E. WHC is de nummer twee op de ranglijst met slechts 1 punt achterstand. Deze wedstrijd is dus de topper van speelronde 16. Bij winst kan Quick’20 de voorsprong op WHC vergroten. Maar WHC weet dat bij winst zij de 1e positie weer kunnen overnemen. Zaterdag zal dus blijken wie op dit moment de sterkste van deze twee is. Gelet op de uitslagen in de laatste wedstrijden lijkt het erop dat Quick’20 in een betere vorm steekt.  Quick’20 is thuis te sterk voor WHC en blijft daardoor koploper.

Na een pauze van twee weken gaat de competitie weer verder in de 1e klasse E. In deze speelronde kan de beslissing al vallen in de strijd om de 2e periodetitel.  SVZW heeft de beste papieren in handen, maar moet wel zelf zien te winnen van Epe, en dan kijken wat de achtervolgers hebben gedaan. Daarnaast kan het ook zo zijn dat de nummers 1 en 2 wisselen van positie op de ranglijst. Dat is afhankelijk van de uitslag in Oldenzaal bij de wedstrijd tussen Quick’20 en WHC. Verder is voor alle ploegen afwachten hoe ze de rustpauze van twee vrije competitiewedstrijden zijn doorgekomen. Zaterdagmiddag laat kunnen we kijken hoe het is afgelopen in alle wedstrijden. Iedereen een mooie en sportieve zaterdag toegewenst.

Gerrit Koers