SVZW speelt nog twee thuiswedstrijden in de huidige competitie. Op zaterdag 11 mei as. Is RKZVC de tegenstander.

RKZVC (Rooms-Katholieke Zieuwentse Voetbalclub) moet nog alle zeilen bij zetten om ook volgend seizoen nog op 1e klasse niveau uit te komen.  Op dit moment staat de club op een degradatieplek. Met 17 punten uit 22 wedstrijden staat RKZVC op de 12e plek.  Maar er zijn nog mogelijkheden om te stijgen naar een nacompetitie plek, rechtstreekse handhaving is niet meer mogelijk. Voorwaarde is dan wel dat RKZVC zelf punten gaat pakken, en dat de concurrentie juist punten laat liggen. Voor een kleine vereniging, ongeveer 250 leden, heeft de club de laatste jaren uitstekend gepresteerd. In 2018 promoveerde men naar de hoofdklasse. In 2023 degradeerde RKZVC naar de 1e klasse. Het doel is om op dit niveau te blijven, maar dat gaat nog een hele klus worden. Er zijn nog maar een paar wedstrijden ter spelen. Voor trainer Arjen Nijman zijn het bijzondere weken. Hij wil ervoor zorgen dat RKZVC in de 1e klasse blijft. Na dit seizoen vertrekt hij naar Grol. Voor die club is het ook maar afwachten of ze volgende seizoen nog uitkomen op 1e klasse niveau.  RKZVC zal niet graag terugdenken aan de thuiswedstrijd tegen SVZW. Na 90 minuten stond er 0-8 op het scorebord.  En met die uitslag in het achterhoofd afreizen naar Wierden om de noodzakelijke punten te pakken is geen gemakkelijke opgave. Maar zoals een bekend gezegde luidt: resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Elke wedstrijd begint met 0-0.

SVZW komt nog twee keer in actie in de maand mei op het eigen sportpark. In beide wedstrijden zijn clubs uit de Achterhoek de tegenstander.  Op zaterdag 11 mei is RKZVC de tegenstander, en op 25 mei komt FC Winterswijk naar Wierden. Zaterdag 18 mei is de laatste uitwedstrijd van dit seizoen tegen STEVO in Geesteren. De maand mei is de maand waarin de meeste beslissingen vallen in het amateurvoetbal. Dat is ook zo in de 1e klasse H. RKZVC is verwikkeld in de strijd om handhaving. SVZW kan nog klimmen naar de 4e plek op de ranglijst en misschien nog wel hoger. Voorwaarde is wel dat er punten worden gepakt in de laatste wedstrijden. Afgelopen zaterdag deed SVZW  in dat opzicht goede zaken door in Enschede met 1-3 te winnen van Sparta. Op papier moet het ook lukken om te winnen van RKZVC. Maar je moet het wel waarmaken. In de uitwedstrijd was Frank Smit de grote man aan SVZW, hij scoorde maar liefst 5 keer. Hij was onlangs een tijd geblesseerd, maar kan nu gelukkig steeds meer minuten meedoen. In die minuten liet hij zien dat het vizier nog steeds op scherp staat. Hij heeft nu 15 doelpunten achter zijn naam staan.  De wedstrijd tegen RKZVC begint om 14:45 uur en zal worden gespeeld op sportpark ”Het Lage Veld” in Wierden.

De overige wedstrijden van speelronde 24 ( Achilles’12 is vrij deze speelronde )

DOS’37 –  Sparta Enschede ( 3)

DOS’37 leek de afgelopen weken op weg naar handhaving in de 1e klasse.  Door de nederlaag tegen Achilles’12 is het nog niet helemaal zeker of de nacompetitie kan worden ontlopen. Sparta Enschede verloor de laatste twee wedstrijden en is weer toe aan een resultaat.  Wint DOS’37 dan is handhaving wel heel dicht bij. Wint Sparta dan is een mooie middenmoot plek helemaal zeker.  De druk in deze wedstrijd ligt vooral bij DOS’37.  Beide ploegen ontlopen elkaar niet veel, dus een gelijkspel daar draait het op uit.

Dalfsen – Hulzense Boys (2)

Dalfsen is de 1e degradant uit de 1e klasse H.  Het is nu kwestie van het seizoen nog goed af te sluiten. Voor de Hulzense Boys zijn het spannende tijden. Lukt het nog om te stijgen van plek 9 naar plek 8 en zodoende de nacompetitie te ontlopen? In elk geval moeten de Boys punten gaan pakken in de laatste wedstrijden. Dalfsen zal voor eigen publiek proberen om de tweede overwinning van dit seizoen binnen te halen, maar Hulzense Boys is gebrand op een overwinning en gaat met de 3 punten terug naar Hulsen.

Grol- WHC (2)

Grol lukt het niet meer om zich rechtstreeks te handhaven in de 1e klasse. Het moet nog alle zeilen bijzetten om niet te degraderen. Nacompetitie halen daar gaat het om.  WHC mag zich sinds afgelopen zaterdag officieus kampioen noemen. Winst in Groenlo zorgt ervoor dat de titel dan ook daadwerkelijk binnen is. Grol moet gaan voor de winst in deze wedstrijd, maar WHC laat ook in deze wedstrijd zien dat zij het beste elftal van de competitie zijn.

NEO – DZC’68 (1)

NEO heeft nog kansen om de 2e periode binnen te halen. Een andere kandidaat voor de titel is DCZ’68.  En nu staan deze beide ploegen tegenover elkaar in Borne.  NEO zal graag willen winnen, want bij winst blijft NEO ook nog kanshebber om als tweede te eindigen in de competitie. DZC’68 staat dus voor een spannende uitwedstrijd. Beide ploegen hebben dit seizoen laten zien dat heel goed kunnen voetballen. Het gaat een mooie wedstrijd worden in Borne, die uiteindelijk gewonnen gaat worden door NEO.

FC Winterswijk – STEVO (1)

FC Winterswijk kan ook nog een mooi competitie slot beleven.  Op dit moment bezit de club de vierde plaats, maar de achterstand op de derde plek is maar 2 punten.  STEVO weet dat het bij winst in Winterswijk de rechtstreekse degradatie is ontlopen.  Nacompetitie ontlopen lijkt er niet in te zitten. FC Winterswijk wil voor eigen publiek deze wedstrijd winnen. STEVO zal ook zeker gaan voor de punten, maar de thuisclub is net te sterk.

Er zijn nog drie speelrondes te gaan in de 1e klasse H. In die rondes gaan er de laatste beslissingen vallen. De kampioen en de 1e degradant zijn al bekend. De overige beslissingen vallen allemaal in de komende weken. Het komende weekend kan er al wel voor gaan zorgen dat er weer wat zaken beslist zijn. Zoals wel vaker gezegd blijft de 1e klasse H een hele mooie competitie om te volgen.  Van deze plek opnieuw aan iedereen een mooi en sportief weekend toegewenst.

Gerrit Koers