Zaterdag 28 januari speelt SVZW een uitwedstrijd.  Er gaat geen verre reis aan de wedstrijd vooraf, want de tegenstander is Achilles’12 uit Hengelo.

Achilles’12 werd opgericht op 28 maart 1912. De clubkleuren zijn rood en wit.  In het seizoen 2019/20 werd er door Achilles’12  voor het eerst een standaardelftal in de zaterdagafdeling ingeschreven, het startte in de Vierde klasse Oost. In 2022 besloot het zondagse standaardelftal horizontaal over te stappen naar de zaterdagafdeling. Aangezien het de nacompetitie van de zondagse Tweede klasse won, mocht het gaan starten in de Eerste klasse zaterdag. En komt dit seizoen uit in de 1e klasse E.  Het elftal staat onder leiding van trainer coach Omar Wennink.  Achilles’12 moest wel wennen aan het niveau van de 1e klasse.  De eerste drie wedstrijden werden allemaal verloren, maar daarna pakte het team regelmatig punten.  Achilles heeft nu 17 punten en staat daarmee op de 8e plaats op de ranglijst. Afgelopen zaterdag werd er in en tegen Heerenveen met 1-3 gewonnen. Een belangrijke overwinning want hierdoor houdt Achilles’12 aansluiting met de middenmoot. Topscoorder met 4 doelpunten is Kian Wind. Vlak daarachter met 3 doelpunten staat good old Robert Wilens, bekend van zijn verleden bij HSC’21 en Excelsior’31.  Achilles’12 gaat ongetwijfeld voor een goed resultaat in deze Twentse derby.

SVZW is goed begonnen aan de tweede competitie helft. Afgelopen zaterdag werd er thuis met 1-0 gewonnen van ASV Dronten. Een mooie teamprestatie. ASV Dronten beschikt over een goed team dat zich niet zomaar gewonnen geeft. Maar het lukte SVZW om de 1-0 over de streep te trekken.  Mooi bijkomend detail, SVZW wist de nul te houden in deze wedstrijd.  Ook mooi was het feit dat Joel Steenbergen zijn debuut maakte in SVZW 1. SVZW staat nu op de derde plaats in de competitie met 21 punten. Ook KHC en ASV Dronten hebben 21 punten. Maar SVZW beschikt over het beste doelsaldo. De achterstand op koploper WHC bedraagt 6 punten. De opdracht voor SVZW is eigenlijk heel simpel. Zelf alles winnen en dan maar kijken wat de concurrentie doet. Achilles’12 is een onbekende tegenstander voor SVZW. Maar wanneer SVZW met dezelfde inzet als afgelopen zaterdag aan deze derby begint dan moet het lukken om de 3 punten mee te nemen naar Wierden. De wedstrijd op  Sportpark ’t Wilbert in Hengelo begint om 14:30 uur.  Scheidsrechter van dienst is Semih Kiremit.

De overige wedstrijden van zaterdag 28-01-2023;

DZOH – Heerenveen (1)

DZOH is wel weer toe aan een overwinning. Gelet op de ranglijst is dat ook nodig, want anders zakt de ploeg te ver weg.  Heerenveen moet zeker wedstrijden gaan winnen, anders volgt er degradatie aan het eind van dit seizoen. DZOH is de sterkste van deze twee teams en gaat de wedstrijd winnend afsluiten.

Epe – SVI (2)

Epe heeft het heel moeilijk in de 1e klasse. Inmiddels zijn zij de rode lantaarn drager. Alarmfase 1 dus in Epe. Ook SVI is nog lang niet vrij van degradatie zorgen, maar de club pakt de laatste tijd wel de nodige punten. Epe weet wat het te doen staat in deze thuiswedstrijd. Gaan voor de overwinning.  SVI heeft al de nodige ervaring op 1e klasse niveau en weet deze wedstrijd te winnen.

Go Ahead Kampen – DOS Kampen (1)

Go Ahead speelt de 2e  Kamper derby op rij. Zaterdag jl. werd er met 1-1 gelijk gespeeld tegen KHC.  DOS Kampen versloeg zaterdag Hulzense Boys met 3-1. Een belangrijke driepunter gelet op de ranglijst. Go Ahead gaat ongetwijfeld voor de winst in deze wedstrijd om aansluiting met de top van de ranglijst te behouden. DOS Kampen zal zich vast niet zomaar gewonnen geven, maar het zal zonder punten terug keren naar het eigen sportpark.

Hulzense Boys –  WHC (2)

Hulzense Boys weet dat het punten moet gaan pakken, want anders duurt dit verblijf in de 1e klasse maar 1 seizoen.  WHC wil de 1e klasse ook achter zich laten na dit jaar, maar dan als promovendus.  WHC heeft nu al zeven wedstrijden op rij gewonnen in de 1e klasse. Een mooie serie die Hulzense Boys graag zou willen beëindigen voor WHC. Maar WHC is zo sterk dat het deze wedstrijd ook weet te winnen.

Noordscheschut – Quick’20 (2)

Noordscheschut is met een nederlaag begonnen aan de 2e competitiehelft. SVI was met 2-1 te sterk voor de gastheren van Quick’20.   De Oldenzalers hebben maar 1 punt achterstand op koploper WHC. Nog alle kans op een mooi competitie einde dus. Maar dan moet Quick’20 wel zelf de punten halen en dan kijken wat WHC heeft gedaan. Noordscheschut zal ongetwijfeld de nodige weerstand bieden, maar Quick’20 blijkt toch te sterk te zijn.

ASV Dronten – KHC (3)

ASV Dronten verliest maar zelden een wedstrijd dit seizoen. SVZW was zaterdag toch net te sterk. Ook KHC verliest  bijna nooit, nog maar 1 keer dit seizoen.  Maar ze spelen vaak gelijk,  en dat telt niet zo hard aan in punten. Beiden ploegen hebben evenveel punten. Op papier lijkt er dus niet veel krachtsverschil. Dat blijkt zaterdag ook op het veld, want er komt geen winnaar tevoorschijn.

Zaterdag 28 januari staat speelronde 13 op het programma. Na deze ronde hebben alle ploegen elkaar dan 1 keer ontmoet. Het is en blijft een spannende klasse, die 1e klasse E. Zowel onder als bovenin is er nog niets beslist. Wel moet Epe zich zorgen gaan maken, want de achterstand op Heerenveen is nu al 4 punten. En de achterstand op plek negen bedraagt al 10 punten.  Zoals wellicht al bekend degraderen de nummers 12, 13 en 14.  De ploegen die eindigen als 10e en 11e plaats moeten zich proberen te handhaven via de nacompetitie. Plek negen is dus de veilige plek. Daar staat DZOH nu met 15 punten.  WHC is nu koploper met 1 punt voorsprong op Quick’20.  De ploegen op de gedeelde derde plaats hebben een achterstand van zes punten op de koploper. WHC beseft dat de competitie nog lang is, en dat de strijd nog lang niet is gestreden. Er staan ons nog vele boeiende wedstrijden te wachten. Iedereen een mooie en sportieve zaterdag toegewenst.

Gerrit Koers