Grol 1 – SVZW 1-4 verslag 29-10-2023

Gistermiddag of liever avond ging de reis naar Groenlo voor de wedstrijd tegen sv Grol, de ploeg van coach Philip Agteres, die nog niet zo lang geleden 4 seizoen lang trainer was van SVZW. Eerste ontmoeting van beide ploegen ooit en om 18.00 (!) uur werd er afgetrapt op sportpark Den Elshof, scheidsrechter van dienst was de heer Remco Hoffmann. Nog maar goed en wel te hebben plaatsgenomen zagen de toeschouwers de thuisploeg al in de 2e minuut de 1-0 tot stand brengen, Luc Berentsen mocht zo maar scoren. Opnieuw een vroege achterstand dus voor de Wierdenaren, het blijft nog steeds een makke. SVZW, wakker geschud, trok de stand in de 5e minuut weer gelijk via een mooie door Frank Smit opgezette aanval die Bas ter Hogt de kans bood om de 1-1 aan te tekenen. Ter Hogt faalde niet. In de 8e minuut de kans voor Frank Smit op de 1-2, zijn schot zeilde niet in de gewenste hoek, doelman Chiel Klein Avinck kon simpel pakken. In de 12e minuut was het dan wel raak, toen dezelfde keeper op avontuur ging, de bal kwijt raakte en Bas ter Hogt zijn tweede van de avond mocht scoren in een leeg doel: 1-2. De thuisploeg probeerde het vervolgens wel degelijk, toonden zich een hecht team maar mogelijkheden creëren was er maar mondjesmaat bij. Getuige de 24e minuut toen op de goed genomen vrije trap van Tiem Rots niemand reageerde en het een doeltrap werd. De eerste gele kaart was voor SVZW speler Alen Ramic, uit de vrije trap daarop door Tiem Rots genomen volgde een corner. Vlak daarna ontsnapte SVZW aan de gelijkmaker via een lepe hakbal van spits Luc Berentsen, terwijl de kopbal uit de corner door diezelfde Berentsen gepakt werd door SVZW sluitpost Bram Muis. Met nog een kwartier te gaan ontsnapte Yessin Maskoul richting het Grol doel, zijn pass was te onnauwkeurig om gevaar te stichten, weg kans op de 1-3. In de 33e minuut mikte Jasper Groothuis namens de gasten te hoog, moest in de 38e minuut Freek Grondman redding brengen door de bal van de doellijn te schieten ten koste van een corner voor Grol. Aldus werd de ruststand bereikt, 1-2.

Na de thee geen wijzigingen bij beide teams, wel was er een gele kaart voor Yordi Schutten van de thuisploeg. De daaropvolgende vrije trap werd door Jurjan Mannes ruim naast geschoten. Even later een schot van de hardwerkende Frank Smit dat een corner werd voor de Zwaluwen en in de 63e minuut zag het publiek een mooi opgezette aan val via Frank Smit en Jasper Groothuis, welke laatste succesvol afrondde en de stand daarmee op 1-3 bracht. Mooie goal hoor! Nog in diezelfde minuut zag Frank Smit doelman Klein Avinck wat erg ver voor zijn doel staan en probeerde het maar eens, het werd net niet de 1-4. Philip Agteres wisselde Jordy Schutten voor Roel Bruins in de 69e minuut, het niveau in het tweede bedrijf daalde behoorlijk, zeker bij de gastheren die er eigenlijk niet meer aan te pas kwamen. Jasper Groothuis schoot in de 71e minuut hoog over en kreeg Grol haar 2e gele kaart, dit keer was Siebe Lantink de klos, de scheids had niet echt zijn dag zullen we maar zeggen. Ook trainer Frank Eeftink wisselde in de 76e minuut, toen Bas ter Hogt werd vervangen door Jesper Middelkamp. Van echte weerstand bij de thuisploeg was zeker in die eindfase geen sprake meer probeerde Frank Smit van afstand de vrije trap ineens binnen te knallen, het bleef bij een corner. Vervolgens nog wissels aan beide kanten, bij Grol werd Mick Wissink vervangen door Titus Hoffman en bij SVZW mocht Yessin Maskoul voortijdig douchen ten faveure van Maarten Jansen. Die laatste deed wat hij regelmatig doet, namelijk scoren, dit keer in blessuretijd via een prachtige samenwerking tussen Stefan Maat en Jansen, die met een droge knal de 1-4 eindstand op het scorebord zette, een verdiende zege. Volgende week komt koploper WHC naar Wierden, aanvang 14.45 uur.