Zaterdag 9 december staat voor SVZW de laatste uitwedstrijd van 2023 op het programma. Dit keer gaat de reis naar Zieuwent om daar te spelen tegen RKZVC.

De Rooms-Katholieke Zieuwentse Voetbalclub is opgericht op 28 juni 1945. RKZVC is een ambitieuze voetbalvereniging met 250 leden. RKZVC heeft vijf seniorenteams, één 35+ team, twee 45+ teams, zes jeugdteams en Walking football. De thuiswedstrijden worden op sportpark “De Greune Weide” gespeeld.  Het eerste elftal heeft de laatste seizoenen op erg hoog amateur niveau gespeeld.  In 2018 werd de club kampioen in de 1e klasse E van het zondagvoetbal. Toen was promotie naar hoofdklasse een feit. In 2023 is de club gedegradeerd naar de 1e klasse.  In 2016 werd RKZVC kampioen in de 3e klasse en ook in twee opvolgende jaren werd de club kampioen. Dit gebeurde onder leiding van Laurens Knippenborg, de huidige trainer van ROHDA Raalte.  In dit seizoen is Arjen Nijman de trainer in Zieuwent. Hij is bezig aan zijn derde seizoen.  Gelet op de grootte van de club, is het enorm knap om op dit niveau uit te komen.  Sjors Storkhorst is al jaren de veel scorende spits van RKZVC.  Op dit moment staan er 217 competitie doelpunten  op zijn naam.  In de  huidige competitie vinden we RKZVC terug op de 11e plaats met 8 punten uit 10 wedstrijden.  Op 4 november werd er gewonnen van Hulzense Boys en daarna speelde RKZVC vier wedstrijden gelijk.  Deze  ongeslagen serie zullen ze graag voortzetten met een goed resultaat tegen SVZW.

SVZW heeft de draai gevonden in dit seizoen. Op 25 november werd er met 1-2 gewonnen van Achilles’12. Afgelopen zaterdag was SVZW te sterk voor Sparta Enschede. Na een 0-0 ruststand werd in de 2e helft vier keer gescoord. Twee goals van Bas ter Hogt, en verder scoorden Jurjan Mannes en Jasper Groothuis. Uiteindelijk stond er 4-1 op het scorebord.  Na afloop dan ook blijde en tevreden gezichten in Wierden. Hopelijk lukt het om deze vorm ook in de laatste twee wedstrijden in 2023 vast te houden. De laatste wedstrijden gaan tegen RKZVC en WHC.  De laatste keer dat SVZW tegen RKZVC speelde was op 31 augustus 2016.  Dat betrof toen een bekerwedstrijd die in 2-2 eindigde. Gelet op de ranglijst moet het SVZW nu mogelijk zijn om te winnen in Zieuwent. Gekeken naar het spelniveau in de laatste wedstrijden is een winst voorspelling niet vreemd. SVZW zal het wel moeten doen zonder Stefan Maat, want hij is geschorst na zijn rode kaart in de wedstrijd tegen Achilles’12. Voor het overige zijn er paar lichte blessure gevallen, maar het kan zijn dat deze spelers zaterdag alweer kunnen aansluiten bij de groep. Zoals bekend is de 1e klasse H een weekend klasse. En dus zijn er wedstrijden die op zaterdag om 18:00 uur beginnen. Dat is het geval met de wedstrijd tussen RKZVC en SVZW.  Scheidsrechter van dienst is  A.J.N. Mulder.  Sportpark “De Greune weide”  ligt aan Harreveldseweg 17a  in Zieuwent

De overige wedstrijden van speelronde 11 (Achilles’12 is vrij in deze speelronde)

DZC’68 – NEO (3)

DZC’68 kwam in het afgelopen weekend niet in actie. In Dalfsen lag er zoveel sneeuw op het veld dat er niet gevoetbald kon worden. Nu maar zien of DZC’68 last heeft van dit vrije weekend. NEO was de achtste tegenstander op rij die heeft geprobeerd om punten te pakken tegen WHC.  Ook zij slaagden daar niet in. In Doetinchem staan de nummers 3 en 4 van de ranglijst tegenover elkaar. Beide teams zijn aardig in vorm en lijken op papier ongeveer even sterk.  Of dit in werkelijkheid ook zo is zal zaterdagmiddag blijken.  De voorspelling bij deze wedstrijd is een gelijkspel.

Hulzense Boys – Dalfsen (1)

Hulzense Boys heeft de laatste tijd al wel de nodige punten gepakt. Het zou heel goed uitkomen om te winnen van Dalfsen. Hiermee kan dan meer afstand worden genomen van de rode lantaarn. Dalfsen staat nu op de laatste plaats en weet dat winst noodzakelijk is want anders wordt de situatie voor de club nog slechter.  Hulzense Boys heeft een productieve voorhoede en die moet in staat zijn om ook tegen de meest gepasseerde verdediging van de competitie te scoren.  De punten blijven in Hulsen.

Sparta Enschede – DOS’37 (3)

Sparta Enschede is bezig aan een goede reeks in de competitie. Zaterdag jl. was SVZW echter te sterk. DOS’37 speelt dit seizoen ook best acceptabel voetbal, maar weet dit vaak niet in een overwinning om te zetten. Dat lukte afgelopen weekend wel tegen Achilles’12.  Om nog meer aansluiting met de middenmoot te krijgen zou een overwinning DOS’37 heel goed uitkomen. Maar Sparta Enschede geeft de punten in eigen huis niet zomaar cadeau. Het draait uit op een gelijkspel in deze streekderby.

WHC – GROL (1)

WHC lijkt onverslaanbaar op dit moment. Acht wedstrijden gespeeld en 24 punten binnengehaald. Vijf en twintig keer gescoord en maar drie tegengoals.  Indrukwekkende cijfers.  GROL doet het ook niet slecht, maar kan niet tippen aan de thuisclub.  GROL weet dat het een super prestatie moet leveren om punten mee  te nemen uit Wezep. WHC kan dus een gemotiveerde tegenstander verwachten, maar ook deze  wedstrijd wordt gewonnen door de thuisclub.

STEVO – FC Winterswijk (2)

STEVO weet dat het dit seizoen een kwestie is van hard strijden om in de 1e klasse te blijven. Elke week proberen om punten bij elkaar te sprokkelen. FC Winterswijk staat er heel wat beter voor.  Na negen wedstrijden staat er maar 1 verliespartij op het conto van de bezoekers. Er werd alleen verloren van Sparta Enschede. STEVO zal proberen om met steun van de eigen supporters te winnen van FC Winterswijk. Maar helaas voor de ploeg uit Geesteren, de bezoekers zijn net wat sterker.

In het weekend van 9 en 10 december staat de laatste volledige speelronde van 2023 op het programma.  Op 16 december staan er nog wel wat inhaalduels op de agenda. Na die wedstrijden begint de winterstop. Op 20 januari gaat dan de competitie weer verder. Maar zolang is het nog lang niet, want aanstaande weekend staat speelronde 11 op de planning.  Opnieuw een ronde met mooie wedstrijden. DZC’68 tegen NEO is een wedstrijd om naar uit te kijken. Ook Sparta Enschede tegen DOS’37 kan een mooie wedstrijd worden. Gelet op de huidige weersvoorspellingen lijkt het erop dat alle wedstrijden doorgaan. Vanaf deze plek ook deze week weer een mooi en sportief weekend toegewenst.

Gerrit Koers