Zaterdag 26 februari staat speelronde 11 op het programma in de 1e klasse D. SVZW speelt een uitwedstrijd, in en tegen Hierden.

Hierden werd opgericht op 16 december 1954, bij oprichting had de vereniging in totaal 30 leden, tegenwoordig is v.v. Hierden uitgegroeid tot vereniging met ruim 700 leden en meer dan 100 vrijwilligers. Het eerste elftal komt uit in de 1e klasse D.  In die klasse heeft Hierden het moeilijk, want op dit moment staat het team op de 13e plaats met 7 punten na 9 gespeelde wedstrijden. De doelstelling dit seizoen is handhaving in de 1e klasse van het zaterdagvoetbal.  Dat zal moeten gebeuren onder leiding van trainer Bas de Raat.  Hij was de assistent van trainer Henri Brink, maar deze leverde in oktober 2021 zijn contract in bij Hierden. En daarop besloot de club om Bas de Raat tot hoofdtrainer te benoemen.  Bij de zeven gehaalde punten was hij de trainer. Op 27 november speelde Hierden de laatste competitiewedstrijd.  Wel werd er op 4 december, in een oefenwedstrijd, met 3-2 gewonnen van Unicum.  Afgelopen zaterdag werd de wedstrijd tegen De Merino’s afgelast. Het is dus moeilijk in te schatten hoe het elftal er nu voorstaat. Zeker is dat Hierden de punten heel goed kan gebruiken.

SVZW kwam afgelopen zaterdag wel in actie. De derby tegen DOS’37 in Vriezenveen werd met 0-1 gewonnen. Gelet op de kansen was een grotere overwinning mogelijk geweest. Wel positief is dat SVZW voor eerste keer deze competitie de nul wist vast te houden. In Dagblad Tubantia zei Stefan Maat dat het elftal steeds beter op elkaar raakt ingespeeld. Dat zijn mooie berichten. SVZW moest het zaterdag wel zonder enkele basisspelers doen die wegens blessures niet beschikbaar waren. Yessin Maskoul en Bas ter Hogt zijn spelers die net iets extra kunnen brengen in een wedstrijd. Het is afwachten wanneer ze weer beschikbaar zijn. Ook is het afwachten of Aron Pouls zaterdag weer hersteld is van de forse charge die hij zaterdag moest verwerken in de wedstrijd tegen DOS’37. SVZW heeft in elk geval de weg naar boven ingezet. Om die weg te vervolgen moet er zaterdag gewonnen worden van Hierden. Op papier moet dat mogelijk zijn, maar papier biedt geen zekerheid op 3 punten.  De wedstrijd op “Sportpark Mheenzicht” in Hierden begint om 15:00 uur.  De wedstrijd zal onder leiding staan van scheidsrechter Robert de Wit.

De overige wedstrijden van zaterdag 26-02-2022

Bennekom – DTS Ede (1)

De thuisclub speelde afgelopen zaterdag met 2-2 gelijk tegen KHC in Kampen. Een 0-2 voorsprong werd in de laatste 10 minuten verspeeld. Onnodig aldus het eigen verslag van Bennekom.  DTS kwam niet in actie afgelopen zaterdag. De wedstrijd tegen DOS Kampen werd afgelast.  Kijken hoe het club zaterdag vergaat in de derby tegen Bennekom. Deze zijn altijd lastig te voorspellen, maar gelet de resultaten van Bennekom in de laatste wedstrijden moeten zij deze wedstrijd kunnen winnen.

DOS Kampen – DZC’68 (2)

Rode lantaarn drager DOS Kampen krijgt koploper DZC’68 op bezoek. Dos zal alle zeilen moeten bijzetten om niet te degraderen dit jaar.  Punten halen is het devies. Wel gaat dat zaterdag lastig worden, want DZC’68 staat niet voor niets bovenaan. Ze  beschikken over een goede defensie, de minst gepasseerde op dit moment, en zijn zeer effectief in het benutten van kansen. De voorspelling bij deze wedstrijd, winst voor DZC’68

Go Ahead Kampen – SVI (1)

Go Ahead Kampen begon goed aan de competitie, maar de situatie is nu totaal anders. De laatste 5 competitie wedstrijden werden allemaal verloren.  De thuisclub wil graag zo snel mogelijk weer punten gaan bijschrijven.  Ook SVI kan de punten goed gebruiken. Want de onderste ploegen staan aardig dichtbij.  Niet verliezen zal het uitgangspunt zijn van beide ploegen, maar uiteindelijk is Go Ahead toch de sterkste van de twee.

Nunspeet – DOS’37 (1)

Nunspeet doet goed mee in de middenmoot op dit moment. De ploeg heeft inmiddels 17 punten en staat daarmee 5e op de ranglijst. DOS’37 verloor zaterdag thuis met 0-1 van SVZW. Een terechte nederlaag volgens trainer Jeroen Niks. Hij is van mening dat DOS’37 een ploeg heeft die kan meedraaien in de middenmoot. Om dat te doen zal een overwinning in Nunspeet heel goed uitkomen.  Het moeten DOS’37 wel lukken om Nunspeet heel goed partij te bieden, maar Nunspeet houdt de punten in eigen huis.

SDV Barneveld – De Merino’s  (1)

Deze wedstrijd mag ook een derby genoemd worden.  SDVB ging zaterdag in blessuretijd onderuit tegen koploper DCZ’68.  Een nederlaag waaruit de thuisclub lering moet trekken volgens het eigen verslag van deze wedstrijd. Wel de bovenliggende partij zijn, maar niet toeslaan op momenten dat het kan. De Merino’s staat er niet zo best voor op de ranglijst. Op de 12e plaats met maar 2 punten voorsprong op de 14e plaats. SDV Barneveld zal in deze thuiswedstrijd willen laten zien dat ze terecht mee doen met strijd om de bovenste plaatsten.  Winst voor SDV Barneveld is de voorspelling.

CSV Apeldoorn – KHC (1)

CSV Apeldoorn moet ook deze wedstrijdronde spelen tegen een club uit Kampen. Afgelopen zaterdag beviel dat goed, want bij Go Ahead Kampen werd met 1-4 gewonnen. KHC haalde een gelijkspel tegen Bennekom. Een 0-2 achterstand werd toch nog omgezet in een 2-2 gelijkspel. Ook nu bleek weer dat KHC heel moeilijk te verslaan is. CSV Apeldoorn weet dat ook, maar op het eigen sportpark gaat de winst naar CSV.

Zaterdag 26 februari staat speelronde 11 op het programma in de 1e klasse D. Deze wedstrijden stonden eerst voor zaterdag 11 december op de agenda. Door corona konden de wedstrijden die dag niet doorgaan. Het is te hopen dat alle clubs zaterdag a.s. weer in actie kunnen komen. Er staan nog heel wat wedstrijden te spelen. Het is ook lastig inschatten hoe alle clubs ervoor staan.  Wel mooi is dat er ook weer publiek aanwezig mag zijn. Dat geeft de spelers net wat meer stimulans om er voor te gaan. Zaterdag staan er ook weer twee derby’s op het programma. En dat daar ook toeschouwers bij zijn is extra mooi. Laten we hopen dat corona nu echt de aftocht blaast, zodat de competitie nu kan worden uitgespeeld.

Gerrit Koers