Zaterdag 20 november gaat SVZW  gaat naar Zwolle.  Het is pas de tweede keer dat de ploegen elkaar treffen in competitie verband.

Sportvereniging Ittersum is opgericht op 28 augustus 1952 als een voetbalvereniging. Gemakshalve werd het eerste verenigingsjaar afgesloten op 1 september 1953 en zo komen we waarschijnlijk aan de officiële oprichtingsdatum van 1 september 1952. Aldus het begin van het historie overzicht op de website van SVI. Vandaag de dag is SVI (één van) de grootste voetbalverenigingen in Zwolle en omstreken met meer dan 1300 leden. In 2019 promoveerde SVI naar de 1e klasse E. Vanaf 2020 komt SVI uit in de 1e klasse D. Vorig seizoen werd de competitie, door corona, stilgelegd na 4 wedstrijden. SVI behaalde in die wedstrijden 8 punten.  Het team staat voor het tweede jaar onder leiding van Bram Freie.  Hij kwam over van Hulzense Boys.  Zijn assistent is Jordy Hendriks, de broer van SVZW trainer Joram Hendriks.  Aan het eind van afgelopen seizoen verlieten 4 spelers SVI. Daar staat de komst van 6 nieuwelingen tegenover. Daaronder zitten ook enkele spelers die doorstromen vanuit de SVI jeugd.  Met 7 punten uit 6 wedstrijden staat SVI op 11e plaats in de competitie. Zaterdag 6 november werd de wedstrijd van SVI tegen CSV Apeldoorn afgelast i.v.m. corona besmettingen bij de club uit Zwolle. Hopelijk zijn deze problemen voorbij, en kan de wedstrijd tegen SVZW gewoon doorgaan.

Voor veel SVZWérs zal SVI een wat onbekende club zijn. Dat gaat echter niet op voor trainer Joran Hendriks, want hij was vier jaar trainer van SVI, als voorganger van de huidige trainer Bram Freie. Ook zijn assistent bij SVZW, Roy Agten, was werkzaam voor SVI. Afgelopen zaterdag speelde SVZW thuis voor de beker tegen Nunspeet. Uiteindelijk werd de competitiegenoot met een 5-1 nederlaag weer naar de Veluwe gestuurd. Nunspeet kreeg ook wel kansen in deze wedstrijd, maar SVZW maakte beter gebruik van de gecreëerde kansen. Het is te hopen dat de spitsen doorgaan op deze weg. En daarnaast is het nog altijd mogelijk om het verdedigend spel te verbeteren. Er zijn ook wat blessure gevallen, dus het is elke week wel weer puzzelen om tot de juiste basisopstelling te komen. Voor zowel SVI als SVZW zou het een goede zaak zijn om deze wedstrijd te winnen.  Beide ploegen staan bij de onderste ploegen, en winst zou zomaar een paar plaatsen winst op de ranglijst kunnen opleveren. SVZW weet wat het moet doen, en het is te hopen dat dit een mooi resultaat oplevert in Zwolle.  De wedstrijd op sportpark ‘de Siggels’ begint om 15:00 uur. Scheidsrechter is de heer Peter Hulsmeijers. Helaas zal de wedstrijd moeten worden gespeeld zonder publiek, als gevolg van de nieuwe corona maatregelen.

De overige wedstrijden van zaterdag 20 november ’21

DOS’37- SDV Barneveld (3)

Dos’37 kreeg afgelopen zaterdag thuis een 2-6 nederlaag te verwerken in de bekerwedstrijd tegen 2e klasser Gramsbergen. In deze thuiswedstrijd zal DOS’37 zich willen revancheren voor deze nederlaag.  SDV Barneveld speelde ook een bekerwedstrijd, en won daarin met 5-0 van 4e klasser Jonge kracht.  DOS’37 zal deze wedstrijd willen winnen, om zo de plek in de middenmoot te behouden.  SDV Barneveld staat op de 5e plaats, en bij winst blijft dat zo, of zit er misschien nog wel een plek hoger in.  DOS’37 gaat in deze wedstrijd voor de winst, maar SDV Barneveld lukt om met 1 punt te vertrekken uit Vriezenveen.

DTS Ede – Nunspeet (1)

DTS begon wat stroef aan de competitie, maar het gaat de laatste weken een stuk beter.  De ploeg heeft nu 12 punten na 7 gespeelde wedstrijden.  Nunspeet heeft maar 1 punt minder gehaald in hetzelfde aantal wedstrijden. Nunspeet verloor afgelopen zaterdag met 5-1 van SVZW, en is door dit resultaat uitgeschakeld in de beker. DTS zal de goede reeks van de laatste weken willen voortzetten. Nunspeet zal naar Ede komen met het plan om zeker niet te verliezen, en dan kijken of er nog meer inzit. Het zal niet makkelijk gaan, maar DTS weet de punten in eigen huis te houden.

DZC’68 – CSV Apeldoorn (2)

Dit is de topper van deze speelronde. De wedstrijd tussen de nummers 1 en 2 van de ranglijst. Hier  gaat het ook om de 1e periode titel. DZC’68 heeft 1 punt meer dan nummer 2,  CSV Apeldoorn. Maar deze ploeg heeft een wedstrijd minder gespeeld. In Doetinchem zal blijken wie van de twee de sterkste is op dit moment.  DZC’68 speelt vanuit een goed georganiseerde verdediging. De ploeg heeft nog maar 6 tegendoelpunten. CSV Apeldoorn heeft een makkelijk scorende voorhoede. Zij scoorden al 17 doelpunten.  Makkelijk zal het niet worden, maar CSV Apeldoorn gaat winnen in Doetinchem.

DOS Kampen – KHC (2)

Een prachtig affiche, dus wedstrijd tussen twee clubs uit Kampen. Maar helaas zonder publiek, als gevolg van de coronamaatregels. Bij deze wedstrijden hoort een meelevend publiek.  Dos Kampen won afgelopen zaterdag de bekerwedstrijd tegen 3e klasser ESC met 5-2.  KHC werd zaterdag uit de beker geknikkerd door 2e klasser ASV Dronten. De wedstrijd in Kampen eindigde in 2-3.  DOS Kampen heeft de punten keihard nodig om te klimmen op de ranglijst. Zij staan nu op de laatste plaats.  KHC is wel weer eens aan een driepunter toe, na vier keer gelijk op rij in de competitie. Derby’s zijn altijd al onvoorspelbaar, maar nu helemaal zonder het publiek langs de kant. KHC is de gelukkigste deze middag en gaat er met de drie punten vandoor.

Go Ahead Kampen – Hierden (1)

Go Ahead Kampen kwam afgelopen zaterdag niet actie. Dat kwam de club niet slecht uit, want men heeft te kampen met een blessure / ziekte golf.  Ook Hierden had afgelopen zaterdag geen wedstrijd op het programma staan. Bij Go Ahead is er na de goede start de klad er een beetje in gekomen. De laatste twee competitiewedstrijden gingen verloren. Hierden heeft het lastig in de 1e klasse. Met Bas de Raat staat er nu al een andere trainer voor de groep. De opdracht is; handhaving in de 1e klasse. Dan zal Hierden nog wel de nodige punten moeten gaan pakken. Go Ahead wil weer eens een wedstrijd gaan winnen. Dat moet in deze thuiswedstrijd tegen Hierden te realiseren zijn.

De Merino’s – Bennekom (2)

Op deze wedstrijd kun je ook het etiket derby plakken. En dus hier ook de opmerking, wat jammer dat er geen publiek aanwezig mag zijn. Gelet op de ranglijst heeft De Merino’s maar 1 opdracht; winnen. Bennekom won zaterdag in de beker met 1-5 van 3e klasser GVA. In de competitie staat de ploeg op de 3e plaats. De Merino’s zal er alles aan gaan doen om deze wedstrijd te winnen, maar Bennekom is deze middag de sterkste van de twee.

Zaterdag 20 november staat speelronde 8 in de 1e klasse D op het programma. Dit is de laatste speelronde die meetelt voor de 1e periodetitel. Er zijn nog twee ploegen over die deze titel kunnen behalen. Dat zijn DCZ’68 en CSV Apeldoorn. En deze ploegen staan tegenover elkaar in Doetinchem.  De winnaar mag zich de 1e periodekampioen noemen. Ook bij de overige wedstrijden staat er voldoende op het spel om voor te voetballen. Wel jammer dat er geen publiek aanwezig mag zijn bij de wedstrijden. De volgers zijn dus aangewezen op twitter en de ander sociale kanalen om de wedstrijden te volgen. Laten we hopen dat we binnenkort weer op zaterdagmiddag naar een wedstrijd kunnen gaan kijken. Want dat is toch wel mooi, je eigen club aanmoedigen, en ondertussen ook nog de wedstrijd analyseren samen met andere bezoekers langs de lijn.

Gerrit Koers