De tijd van de oefenwedstrijden als voorbereiding op het nieuwe seizoen zit er nagenoeg op voor SVZW. Dinsdag 1 september is de laatste oefenwedstrijden in en tegen Hellendoorn. Die wedstrijd begint om 20:15 uur.

Zaterdag 29 augustus is de eerste wedstrijd voor SVZW in de bekerpoule fase. Drie wedstrijden speelt SVZW. Inzet is om door te gaan in de beker. De eerste wedstrijd in de beker is tegen Quick’20 in Oldenzaal.  De aftrap op Sportpark Vondersweijde is om 15:00 uur.  Het is mogelijk om deze wedstrijd te bezoeken, maar ook bij Quick’20 houdt men zich aan de RIVM maatregelen. Op de website van de club kunt precies lezen over het hoe en wat van deze maatregelen.  Beide clubs speelden onlangs ook al een oefenwedstrijd tegen elkaar. SVZW won toen met 2-5. Maar we weten allemaal, resultaten uit het verleden geven geen garantie voor de toekomst. Quick’20 speelt het komende seizoen in de 2e klasse H van het zaterdag voetbal.

Op zaterdag 5 september staat de 2e bekerwedstrijd op programma.  Barbaros onderneemt dan de reis vanuit Hengelo naar Wierden.  De trainer van Barbaros is trouwens  Ugur Yildirim, de bekende oud prof.  Hij maakte vooral indruk bij SC Heerenveen, en speelde 1 interland. In 2004 won hij het wereldkampioenschap vrije trappen nemen in Marbella. Nu is hij actief als trainer. Hij begint aan zijn 2e seizoen bij Barbaros. In het nieuwe seizoen komt Barbaros uit in de 2e klasse J op zondag. De wedstrijd tussen SVZW en Barbaros begint om 17:00 uur op sportpark Het Lage Veld in Wierden.

De 3e bekerwedstrijd staat voor zaterdag 12 september op de agenda. Op die dag komt STEVO uit Geesteren naar Wierden. In de competitie gaan zij uitkomen in de 1e klasse E op zondag.  De trainer van STEVO is Otto Krabbe. Hij heeft deze taak overgenomen van Geert Veldhuis, die 3 seizoenen de trainer van Stevo was. Ook hij is geen onbekende in Wierden.  SVZW en STEVO trappen op 12 september om 17:00 uur af voor deze bekerwedstrijd.

Voor SVZW staan er drie mooie bekerwedstrijden op het programma. Het zijn niet de minste tegenstanders waarmee de strijd moet worden aangebonden. Doelstelling is om deze poulefase te overleven. Er zijn wat mutaties in de selectie geweest. En in deze wedstrijden zal blijken of er een nieuw team staat. De oefenwedstrijden lieten bij vlagen al goed voetbal zien. Al werd er ook veel gewisseld in deze wedstrijden, en dus moet nu blijken hoever het elftal is.  Na een lange periode zonder voetbal, is iedereen blij dat er weer wedstrijden zijn. Ook bij SVZW zijn de benodigde maatregelen genomen i.v.m. corona. Wilt u daar meer van weten, kijk dan op de website van SVZW.

Graag tot ziens bij de bekerwedstrijden van SVZW.

Gerrit Koers