Op dinsdag 17 oktober kwam FC Ommen naar Wierden voor de bekerwedstrijd tegen SVZW. De winnaar van deze wedstrijd zou doorgaan naar de volgende ronde.

FC Ommen is koploper in de 3e klasse D van het district Noord. Dat de gasten een prima elftal hebben bleek vooral in de eerste helft van deze wedstrijd. SVZW had dan wel maar balbezit, maar FC Ommen was een paar erg gevaarlijk vanuit de omschakeling. Maar het niet lukte om te scoren. De mooiste kans leverde uiteindelijk een bal op de paal op. Ook SVZW kreeg een paar kansen, en had daarbij ook de pech dat een bal via de lat over ging. Ruststand was dan ook 0-0.

In de tweede helft kwamen er twee verse aanvallers in het veld bij SVZW. Frank Smit en Maarten Jansen maakten hun opwachting.  Het duurde niet lang voordat Frank Smit zijn goede vorm ook in deze wedstrijd toonde, want hij scoorde twee maal. Daarna was het de beurt aan Robin de Jong om de 3-0 op het scorebord te zetten. In de tweede helft lukte het FC Ommen niet meer om nog aanvallende gevaarlijk te zijn.  SVZW door naar de volgende bekerronde. Binnenkort volgt de loting hiervoor en is bekend wat de volgende tegenstander is.

SVZW maakt zich nu op voor zaterdag 21 oktober. Dan staat de uitwedstrijd naar DOS’37 op het programma. Een mooie uitdaging om te proberen daar ook punten te pakken.