SVZW – Dalfsen 5-2 Verslag 03-03-2024

Klik hier voor alle foto’s van deze wedstrijd

De nummer 5 op de ranglijst tegen de hekkensluiter stond gistermiddag op de rol op Sportpark Het Lageveld te Wierden onder leiding van scheidsrechter Pepijn Blaak. Onder lenteachtige omstandigheden was de eerste kans voor SVZW in de 10e minuut toen de kopbal van spits Maarten Jansen geen doelpunt maar wel een corner opleverde. De Wierdenaren waren duidelijk de bovenliggende partij maar kwamen niet aan doelpunten toe, ook de volley van Jasper Groothuis in de 35e minuut trof geen doel want te hoog. Aan corners geen gebrek deze middag, vrijwel allemaal in het voordeel van de thuisploeg, maar doelpunten vielen er niet en het duel ontaardde in een bedenkelijk niveau. In de slotfase van die eerste helft zag Jasper Groothuis zijn schot opnieuw over gaan en in de 42e minuut was daar eindelijk de treffer na het eenrichtingsverkeer, Jesper Middelkamp kopte binnen. Op slag van rust werd Yessin Maskoul neergelegd binnen de beruchte lijnen, penalty. Die werd door Maarten Jansen beheerst binnen geschoten, doelman Mark Knol keek ernaar en dat was het, dus was de ruststand 2-0 na een uiterst bedenkelijk duel weliswaar verdiend maar voor de toeschouwers bepaald niet om warm van te worden.

Na de thee belandde het schot van Bas ter Hogt in het zijnet en de eerste wissel aan SVZW zijde kwam in de 61e minuut, toen aanvoerder Robin de Jong werd vervangen door Jurjan Mannes. De eerste kans van de wedstrijd voor Dalfsen ontstond in de 64e minuut, doelman Julian Bakker toonde zich alert bij zo’n beetje zijn eerste balcontact. De wedstrijd sleepte zich intussen voort, kwam SVZW op 3-0 door een eigen doelpunt in de 65e minuut en maakte Maarten Jansen even later plaats voor Tom ter Hogt. Meteen daarop scoorde Dalfsen zowaar de 3-1, Sam van den Anker was de maker ervan. Grote kans daarna voor Bas ter Hogt, zijn inzet ging echter naast. Wissel bij de gasten uit Dalfsen in de 71e minuut, Nick Dommerholt eraf, Jopp de Vries erin en vijf minuten later moest Jesper Middelkamp van SVZW eraf na een blessure aan zijn voet, schrikken hoor, Thijs Koopman verving hem. Vervolgens werd de thuisploeg nog getrakteerd op een tweede tegendoelpunt, Stefan Jansen of Lorkeers stond compleet vrij en tekende voor de 3-2 in de 79e minuut, het was tekenend voor het niveau waarop SVZW acteerde. Gelukkig werd de stand op het scorebord in de laatste tien minuten positief veranderd, Thijs Koopman kopte de 4-2 binnen uit een corner, een minuut later knalde Freek Grondman raak eveneens uit een corner en hij bepaalde de eindstand op 5-2. Volgende week zal er uit een ander vaatje getapt moeten worden, want dan wacht NEO uit Borne, derde op de ranglijst, op de ploeg uit Wierden, aanvang 18.30 uur aldaar.