De reguliere competitie mag dan voorbij zijn, voor SVZW 1 en 2 en SVZW VR1 staan er zaterdag belangrijke wedstrijden op het programma.

SVZW 1 en 2 komen uit in de nacompetitie om promotie. SVZW VR 1 speelt zaterdag de bekerfinale tegen ESC VR1.

SVZW 1 speelt in de nacompetitie om een plek in de 4e divisie tegen VELO.  De tegenstander speelde afgelopen seizoen in de 1e klasse B van het zaterdagvoetbal, district west 2.   VELO eindige op de 3e plek in de competitie met 48 punten uit 26 wedstrijden. Doelpunten maken lijkt niet zo moeilijk voor VELO, want in de 26 gespeelde wedstrijden lukte het om 72 doelpunten te maken.  Er werden 35 tegen doelpunten geïncasseerd. Topscoorder in de competitie werd Rick van Mierlo, hij maakte 23 doelpunten.  Roderick Meinema wist 17 keer te scoren.  VELO was winnaar van de eerste periode in de competitie. Op dinsdag 30 mei jl. speelde  VELO tegen  Die Haghe om een plek in de volgende ronde van de nacompetitie. De winnaar van deze wedstrijd wist dat zij op zaterdag 3 juni de reis naar Wierden moeten maken om aan te treden tegen SVZW.  VELO en Die Haghe scoorden allebei 1 maal, en dus moesten strafschoppen uiteindelijk de beslissing brengen. VELO benutte alle 5 de strafschoppen en Die Haghe miste er 1. En dus moet VELO zaterdag vanuit Wateringen, dat ligt dicht bij Den Haag, de lange reis naar Wierden maken. Helemaal onbekend zijn de clubs niet voor elkaar. Want op 27 augustus speelde beiden tegen elkaar als voorbereiding op het seizoen.  SVZW won toen met 2-0. Maar dat zegt voor zaterdag a.s. niets. De wedstrijd  SVZW – VELO begint om 14:45 uur op sportpark het lage veld in Wierden.  Franklin Berg is de scheidsrechter in deze wedstrijd.

De weersvoorspellingen zijn goed, dus komt allemaal naar deze wedstrijd, want alle support is welkom.

Het is trouwens een goed idee om vast om 12:00 uur op het sportpark te zijn. Want op dat tijdstip is de aftrap van de wedstrijd tussen SVZW 2 en Dinxperlo 2. Ook deze beide teams zijn in de race om te promoveren naar een hogere klasse. Het gaat hier om in de plek in de hoofdklasse.  

Voor SVZW VR 1 staat de bekerfinale op het programma. Zij spelen deze finale tegen ESC VR 1.  De finale zal worden gespeeld op Sportpark De Haere, Haerderweg 19 in Doornspijk. De aftrap zal zijn om 16:00 uur.

Zoals gezegd kan het mooie zaterdag worden voor SVZW.  Het is te hopen dat zowel het eerste als het tweede doorgaan naar de volgende ronde in de nacompetitie. En wat zou het mooi zijn dat de SVZW vrouwen met de beker naar Wierden komen.

Gerrit Koers