B1uitgeschakeld voor promotie (foto’s)

Helaas heeft onze B1 (JO 17-1) naast de finaleplaats gegrepen om te mogen strijden voor promotie naar de Hoofdklasse.

Bekijk hier de fotoreportage

Het was warm vroeg in de namiddag toen we op half 1 begonnen aan deze “halve finale”. Ondanks dat het veld gesproeid was, was de warmte op het veld goed te merken.  De heenwedstrijd in Diepenveen ging “slechts” met 3-2 verloren en vooraf hadden we daarvoor getekend. Diepenveen kwam vanmiddag maar met 1 opdracht naar Wierden en dat was deze voorsprong verdedigen en af en toe met wat speldeprinkjes proberen gevaarlijk te worden.

Vanmiddag zagen we een leuke publieke opkomst, waaronder ouders, grootouders, bestuursleden en velen van andere (senioren) teams. Dat geeft toch een mooi stukje betrokkenheid binnen onze vereniging weer.

Het publiek zag een wat met zichzelf worstelend B1 en hoewel naarmate de wedstrijd vorderde er meerdere kansen ontstonden, wisten de boys ondanks uitgelezen kansen niet te scoren. Ballen gingen net naast de goal of de keeper hield ze er – soms op miraculeuze wijze – uit. Als dan ook nog een goal geheel ten onrechte niet wordt geteld, ja dan zit het niet mee. De bal was ruim een halve meter over de achterlijn alvorens de keeper hem in handen kreeg.  Helaas zie je vaak bij dit soort wedstrijden dat de assistent-scheidsrechter (vlagger) van de tegenpartij dan net doet op zijn neus bloedt. De (met name SVZW) toeschouwers op de helft van Diepenveen zijn er van overtuigd dat hier ten onrechte de SVZW goal niet geteld is!

De druk werd verder opgevoerd. In de 2e helft was het voor Diepenveen alleen maar ballen wegtrappen en vertragen (vele “blessuregevallen”). Men is niet of nauwelijks over de middenlijn geweest. De laatste 10 minuten was het pompen of verzuipen maar helaas bleef B1 op een vermadelijke 0-0 steken, waardoor Diepenveen zich plaatst voor de finale tegen Comschate.

SVZW B1 blijft in de 1e klasse spelen komend seizoen.