SVZW – De Esch 2-0 (foto’s)

SVZW – De Esch 2-0 verslag 30-04-2017

Bekijk hier de foto’s van het Team van de Week

Bekijk hier de foto’s na de wedstrijd (kantine)

 SVZW wint in eenzijdig duel 

Op sportpark Het Lageveld in Wierden ontving SVZW gistermiddag laagvlieger De Esch uit Oldenzaal, de ploeg die tegen degradatie strijdt. Op papier een appeltje/eitje, maar dat bleek gedurende de wedstrijd toch even iets anders te liggen. De gastheren namen na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Jan van Dijk onmiddellijk het initiatief, tot uitgespeelde kansen leidde dat in die eerste tien minuten vooralsnog niet. Een mooie aanval van SVZW in de 10e minuut en een prachtige voorzet daaruit van Mirko Zwiers werd niet succesvol afgerond omdat Bas Woesthuis en Darek Andrzejak elkaar in de weg liepen, weg kans op de openingstreffer. Even later bleek de voorzet van Woesthuis op diezelfde Andrzejak net iets te hoog en was Michael Wensing zeer attent bij een foute pass om een tegendoelpunt van De Esch te voorkomen. In de 17e minuut probeerde Harm Jan Tip een schot van afstand, hetgeen een corner opleverde. Gelegenheidsdoelman good old Michiel Achterhoek van SVZW liet nog eens zien dat hij het keepen niet verleerd was, het afstandsschot in de 18e minuut van aanvoerder Jaap van der Meulen pakte hij vast en zeker en een minuut later aan de andere kant schoot Darek Andrzejak hoog over. De spits had in de 22e minuut de 1-0 moeten scoren uit een puike voorzet van Kevin Aman, zijn kopbal uit vrije positie verdween over het Oldenzaalse doel. Ook de volgende kopkans, drie minuten later, was niet aan Darek besteed gistermiddag, daar waar hij zoveel scoorde met het hoofd. Toch was het bijna raak in de 26e minuut, het schot van dichtbij ging desondanks over. Tegenstander De Esch beperkte zich massaal tot tegenhouden, het spel speelde zich voornamelijk op SVZW helft af, maar Dennis Agterbos liet in de 28e minuut een schot los, dat maar net naast het SVZW doel verdween. Na een half uur spelen kopte Kevin Aman naast uit de voorzet van Mirko Zwiers en bleef de 0-0 nog immer op het scorebord staan in dit eenzijdige, matige duel op een zeer klein speelveld. De ban werd eindelijk gebroken in de 36e minuut, want na prima voorbereidend werk van Ferdi ter Avest was de kopbal van Darek Andrzejak dit keer wel doeltreffend: 1-0 en volkomen verdiend. De vrije trap van Nick de Graaf even later was te hoog gemikt en had Kevin Aman in de 41e minuut iets heel moois in gedachten, zijn omhaal mislukte echter. Bij die ene goal bleef het tot aan de thee, een terechte voorsprong voor de gastheren.

Geen wijzigingen na rust en het eerste wapenfeit was een geblokt schot van Darek Andrzejak in de 48e minuut met een corner als gevolg. In de 50e minuut zowaar een grote kans voor De Esch, maar Tomas Elbersen verprutste de mogelijkheid op de gelijkmaker. Dan, in de 56e minuut, dubbele wissel aan de kant van SVZW: trainer Erik Assink besloot Bas Woesthuis en Kevin Aman eraf te halen ten faveure van Maarten Jansen en Yessin Maskoul, vijf minuten later gevolgd door een wissel bij De Esch waar trainer Erik Hazewinkel Dennis Agterbos verving door Bram Bos. In de 63e minuut was de sterk spelende Michael Wensing opnieuw goed bij de les door Erik Bos het scoren van de gelijkmaker te beletten! Intussen bleef het overwicht van de gastheren enorm, echter bleven de doelpunten maar uit. Wissel bij de gasten in de 68e minuut: Niek Neef eraf, Maarten Siemerink erin. De uithaal van invaller Maarten Jansen in de 73e minuut had een beter lot verdiend, zo ook het schot van Mirko Zwiers dat tot een corner leidde en waaruit John Lubbers over kopte. De laatste wissel aan De Esch zijde in de 83e minuut, Jeremy Oude Alink verliet de arena ten faveure van Lars Roelink. Een minuut later besliste Harm Jan Tip het duel door fraai de 2-0 te scoren en was de klus geklaard, zeker toen Michiel Achterhoek een minuut na de 2-0 het schot van Tomas Elbersen goed pakte. Aldus werd de wedstrijd naar het einde gespeeld onder leiding van de goed fluitende scheidsrechter Van Dijk, Darek Andrzejak kopte nog eens naast, probeerde Erik Bos vergeefs de Zwaluwen doelman alsnog te verschalken, maar kwam in de stand geen verandering meer in een matig duel waarin SVZW te weinig scoorde, maar wel won van een zeer defensief ingestelde opponent. Volgende week wacht ons een tegenstander van een geheel ander kaliber, want dan gaat de reis naar Wezep om daar tegen de plaatselijke WHC aan te treden, de nummer twee van de ranglijst en nog strijdend om het kampioenschap! Is SVZW in staat om ook de vierde overwinning op rij over de streep te trekken? We gaan het komende zaterdag allemaal beleven, daar op de Veluwe.

Doelpuntenmakers SVZW:

36e minuut     Darek Andrzejak     1-0

84e minuut     Harm Jan Tip         2-0

 

Opstelling SVZW:
Achterhoek, De Graaf, Lubbers, Wensing, Zwiers, Tip, Borghuis, Woesthuis (56e Jansen), Aman (56e Maskoul), Andrzejak en Ter Avest.