HZVV vr1-SVZW vr1 delen de punten

HZVV vr1-SVZW vr1 delen de punten

Vandaag (16-04-2016) mochten we het opnemen tegen HZVV. HZVV is een bekende club in het vrouwenvoetbal. Lang speelde het eerste vrouwenelftal in de landelijke klassen van het vrouwenvoetbal op zowel hoofd- als eerste klasse niveau. Op dit moment kampt de vrouwenafdeling momenteel met serieuze problemen. Ze bezetten de tiende plek in de 2e klasse en zijn in degradatiegevaar. De thuiswedstrijd eindigde in een gelijkspel en daarin werd niet gescoord. Om de stijgende lijn door te zetten aan ons de opdracht 3 punten mee te nemen in de busreis terug naar Wierden. Voor het vertrek deden we eerst nog wat inspiratie op bij SVZW vr 2, met een verbluffend positiespel veegden zij de vrouwen van Enter vooruit van de mat en werden kampioen van de vierde klasse. Een goed voorbeeld, maar hier hebben we alleen de derde helft iets mee gedaan.

Er heerste opperbeste stemming in de bus en in de kleedkamer. Een prima warming up werd uitgevoerd waarbij we nog ruim de tijd kregen om terug te gaan naar de kleedkamer voor een korte peptalk van Gerrit: Om 15:15 begon de wedstrijd in de volgende opstelling: Elsbeth Boeschen Hospers, Francis Elwuar, Marij Aalvink, Christel Haaksema, Suus Deijk, Rhiya Elwuar, Dorien Jonker, Dorien Thijs, Amber Loode, Laure Soepenberg, Lotte Nijzink. Op de bank:Eline Albers, Ezra Paliama en Wendy Preuter.

In bijna dezelfde opstelling begonnen we aan de wedstrijd. Het zelfde spel als vorige week op de mat leggen moet dan toch lukken denk je dan. Maar niets was minder waar op deze zaterdag. Er stond een straffe wind op het veld. En dit kwam het voetbal voor beide partijen niet ten goede. Ondanks het voornemen de ballen laag te houden, kwamen de ballen (veelal gedragen door de wind) te vaak op de verkeerde plek terecht. Het spel ging gelijk op, maar de manier waarop dat gebeurde was te vergelijken met een potje strandbal waarbij je met samengeknepen oogjes de ballen moest opvangen, en dat in combinatie met die wind. Flinke miscalculaties werden hierbij gemaakt.… weer een gat in de lucht. En dan de vrouwen van HZVV, die net iets dreigender waren dan wij in de eerste helft, wisten dan toch het doel als eerst te vinden. De linksbuiten werd aangespeeld, schoot de bal die licht werd geraakt door één van onze verdediger waarna deze tegen de touwen vloog. We kregen zelf een aantal luttele mogelijkheden. Dorien T werd weggestuurd, maar de bal ging naast. Vanuit de combinatie kon Laure uithalen op doel maar deze ging net over. Een schot van Christel werd netjes door de keepster uit de hoek gepareerd. Met een 1-0 achterstand gingen we rusten.

Gauw naar de tweede helft. De wind in de rug en dan moet het lukken. Maar nee. Het kwam er niet uit vandaag. We raakten (In tegenstelling tot voorgaande weken) geen pepernoot. HZVV trouwens ook niet echt. Suus daarentegen werd wel goed geraakt, door een elleboog, of dit met opzet gebeurde laat ik in het midden. De scheidrechter vond van wel, was resoluut en gaf de dader rood. Ondertussen verliet Rhiya het veld voor Ezra. HZVV met 10 man en wij met 11, we gingen aanvallender voetballen waarbij we toch echt hele goede kansen kregen. Zoals op twitter al was te lezen was het prijsschieten. De 1-1,1-2,1-3,1-4. Ze hadden er zo in kunnen vliegen. Maar dit gebeurde niet. De ballen verdwenen in de handen van de keepster,over en net naast. Uiteindelijk was het Lotte die voor ons de 1-1 op het scorebord zette. Ze werd aangespeeld door Amber L die zich vrijspeelde op de rechterkant en de bal prima voorlegde. Binnenkant voet schoot Lotte de bal in de verre hoek. Er volgde nog een wissel. Dorien J ging eruit en Eline kwam erin. Op jacht naar de voorsprong hele goede kansen gehad, maar helaas. Met een teleurstelling van het veld af. Gauw douchen en met een patatje mayo terug de bus in naar Wierden voor de derde helft in de kantine, Charly en vloedbeld.

Volgende week zijn we vrij. 30-04-2016 spelen we uit in het tegen Hellendoorn. We trappen af om 15:00. Be there!