SVZW vr1 Vitesse’63 vr1 een deceptie

In de uitwedstrijd werden we in het altijd zonnige Koekange met 4-2 verslagen. Het was een memorabele doch enerverende  wedstrijd. In de rust stonden we met 0-2 voor, Anios Diana Hakvoort nam waardig afscheid, en pikte haar laatste doelpuntje voor de zwaluwen mee, Frannie moest noodgedwongen per brancard het veld verlaten, de arbiter was er een uit eigen keuken, kon het nog gekker? Het was een wat typische 2e klasse duel. Er werd onder leiding van de nodige routiniers parkeer-de-bus-voetbal gespeeld op een knollentuin bezaaid met bladeren. Vandaag zouden we uit een ander vaatje tappen. Maar helaas, het liep uit op een teleurstelling.

We begonnen in de volgende opstelling:

Elsbeth Boeschen Hospers,  Francis Elwuar, Marij Aalvink, Dorien Thijs, Christel Haaksema,  Rhiya Elwuar, Dorien Jonker,  Lotte Nijzink, Amber Loode, Laure Soepenberg, Eline Albers. Op de bank twee wissels: Wendy Preuter, Myrthe Eising.

Voorafgaand aan de wedstrijd hielden we 1 minuut stilte voor het overlijden van oud-trainer John de Jong.

Over deze wedstrijd kunnen we voor de  verandering heel kort zijn. Het werd een middagje boerenkoolvoetbal, alleen dan onder andere weersomstandigheden. De zon scheen vandaag niet, daarentegen wel een prachtige kunstgrasgrasmat , exclusief herfstbladeren, want de lente deed haar intrede.

De dames van vitesse’63 lieten duidelijk zien voor één ding naar Wierden te zijn afgereisd. Na 10 minuten lag de 0-1 al tussen de palen. Uiteraard uit de kluts kon een speelster doorlopen en de bal in het doel werken. Het duurde niet lang voordat we tegen een 0-2 achterstand aankeken. Het middenveld leed balverlies en de spits was er als de kippen bij.

We deden wat terug. Rhiya Elwuar kon opstomen via de rechterkant, haalde de achterlijn en gaf een voorzet op maat, Dorien J kon hier tegenaan te lopen 1-2. Er zat toch zeker meer in. Het kwam er alleen niet uit in de eerste helft waarbij we toch vaak in de gevarenzone van de geroutineerde Koekangse keepster wisten te komen.

De tweede helft was nog slechter dan de eerste. Alles net niet. Een punterje links, een te kort kaatsje rechts. Met de hakken in ’t zand(korrels), tja helaas net te kort. We raakten daarover behoorlijk gefrustreerd. We maakten het niet waar vandaag. Met onze kwaliteiten en gemiddelde leeftijd ten opzichte van hen, zouden we dit gewoon uit moeten kunnen spelen? Ja toch? We zetten de goede reeks van afgelopen weken helaas niet voort. Het positiespel van de laatste weken, kwam vandaag niet uit de verf. Uiteindelijk wisten de vrouwen uit Koekange in de tweede helft nog 2 keer te scoren en namen zij de volle buit mee naar Drenthe. Wendy en Myrthe bedankt voor jullie inzet!

Aankomende twee weken zijn we vrij. 9 april spelen we 14:30 thuis tegen Hollandscheveld, Alle support is welkom!.