Zuur verlies voor SVZW 2

Op zaterdag 12 september moesten de heren van SVZW 2 vroeg de bus in voor de uitwedstrijd tegen DZC’68  in Doetinchem. Iedereen leek wakker te zijn, maar vlak voor de wedstrijd bleek dit helaas niet het geval. De dienst was namelijk de tas met kleding vergeten, waardoor SVZW moest aantreden in een Groen-zwart uittenue van de tegenstander.

Het begin van de wedstrijd was niet al te best voor SVZW, DZC’68 speelde de lange bal en probeerde vanuit momenten druk te zetten. Na een klein kwartier spelen werd een bal niet goed verdedigd door SVZW 2 waardoor een DZC-aanvaller de bal op doel kon schieten, keeper Bjorn Nijsink werd verrast in de korte hoek en het was 1-0 voor DZC’68. De Doetinchemse tegenstander had geleerd van de bekerfinale waarin SVZW 2 veel sterker was, ze leunden iets achteruit en probeerde op de counter gevaarlijk te zijn.

SVZW 2 gaf in de eerste helft verder niets meer weg en had veruit het meeste balbezit. Uiteindelijk zorgde dit na 35 minuten voor de verdiende 1-1. Een goede actie van Dries Buimer op links zorgde voor een situatie waarbij Janick Morsink de bal van dichtbij kon binnenrossen, 1-1. SVZW 2 was helemaal terug in de wedstrijd! Vlak voor rust leek SVZW 2 nog op voorsprong te komen, Janick Morsink werd ingespeeld en via zijn voet kwam de bal bij Xander Dekker terecht die met een schot laag in de hoek leek te scoren, waar het niet dat de keeper met een goede reflex zijn doel schoon wist te houden. 1-1 bij rust, 1 kans tegen en zelf een paar kansen niet verzilverd, dit moest de 2e helft beter!

In de 2e helft bleef SVZW 2 het initiatief houden, maar DZC’68 hield redelijk stand en was zelf gevaarlijk in de counter. De 2-1 voor de thuisploeg was het 2e schot op doel van Bjorn Nijsink, akelig effectief, maar ook hier mag SVZW 2 zichzelf aankijken, er werd niet best uitverdedigd en een opstomende middenvelder kon de bal vanaf randje 16 vrij in de korte hoek schieten.

SVZW 2 kon weer opnieuw beginnen, dit bleek toch een enorm lastige wedstrijd te zijn tegen een zeer geduchte en effectieve tegenstander. Toch kwam SVZW 2 op gelijke hoogte, Matthijs Witten werd onderuit gekegeld op zo’n 20 meter van de goal. De vrije trap die hieruit volgde werd prachtig binnengeschoten door Xander Dekker, over de muur, korte hoek kruising, 2-2! SVZW 2 kreeg weer moed en ging vol in de aanval. Een paar goede kansen werden net niet goed afgerond en toen sloeg het noodlot weer toe. Een te korte (aanvallende) vrije trap van SVZW 2 werd weggeramd door DZC’68, in de counter die hieruit volgde werd het 3-2 voor de thuisploeg en vervelender nog, een daaropvolgende counter vlak voor tijd werd het zelfs 4-2. DZC’68 schoot 5 keer op doel en 4 ballen gingen er in. Het was terecht en goed uitgespeeld, maar zoals eerder gezegd: Uiterst effectief.

In de allerlaatste minuut scoorde Maarten Jansen nog met de kop na een goede voorzet van Rob Altink, helaas te laat, de scheidsrechter floot na dit doelpunt direct af. SVZW 2 kende geen goede dag en werd genadeloos afgestraft door DZC’68 waardoor er helaas geen enkel punt mee in de bus naar huis kon. Einduitslag DZC’68 2 – SVZW 2: 4-3.