SVZW 7 boekt benauwde zege

SVZW 7 boekt benauwde zege

Op zaterdag 14 februari stond de belangrijke thuiswedstrijd tegen DES 7 op het porgramma voor SVZW 7. Wilde de thuisploeg de koppositie consolideren, dan moest het deze middag de punten in Wierden houden. Daar leek het de eerste minuten ook wel op, want al heel vlot zorgde Jan Timmerman voor de 1-0. Met kansen op meer leek er weinig aan de hand. Plotsklaps kantelde de wedstrijd. In ‘no time’ stond DES 7 met 1-2 voor. Toch lukte het de zwart-witten op gelijke hoogte te komen. Jan Catsburg zette een goede aanval over links op. Robbie Middag nam het stokje vervolgens over en bediende John Kosse op maat, 2-2. Kort daarop had de hardwerkende Kosse ook de 3-2 op de schoen, maar oog in oog met de doelman was zijn inzet nu te besluiteloos. De vreugde was voor rust van korte duur, want een te opzichtige duwfout binnen de beruchte lijnen werd terecht bestraft met een strafschop voor DES 7. 2-3! Na de rust leek de thuisploeg tegen een nederlaag op te lopen, toen DES op 2-4 kwam. Op dat moment rechtte SVZW 7 echter de rug, want in korte tijd scoorde Robert Dekkers twee keer op fraaie wijze. Zelfs de 5-4 viel in die fase. Opnieuw was de koning van de assist (Jan Catsburg) ervoor verantwoordelijk. Zijn slimme inspeelpass kwam voor de voeten van de goedspelende Robbie Middag en hij kende geen pardon. In het laatste kwartier kreeg DES 7 nog enkele goede kansen op de gelijkmaker, maar ook had SVZW 7 het duel definitief kunnen beslissen. Er kwamen echter geen doelpunten meer bij, zodat de thuisploeg achteraf toch nog opgelucht adem kon halen, doordat de winst met vallen en opstaan was binnengehaald