Vrijdagavond 18:30 stond een internationale oefenwedstrijd op het programma voor SVZW J015-1 (C1) tegen Lingen JO17-1 (B1). Met een mix van 1ste en 2de jaars voor SVZW is dit de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen, tegen een wat oudere tegenstander. De wedstrijd begint met een klein vuurwerk showtje en een filmploeg is aanwezig om de wedstrijd goed vast te leggen. Lingen heeft de aftrap, na een aantal minuten gespeeld te hebben heeft Lingen de 1ste hoekschop van de wedstrijd hier volgt gelijk de 2de hoekschop, SVZW breekt uit en heeft zijn eerste doelpoging van Siemon blijft 0-0. In de 9min komt Lingen voor 0-1. Na aantal minuten 1ste vrijetrap SVZW door Thijs genomen, hieruit komt een kopbal van Siemon in handen van de keeper. Na de nodige acties over en weer heeft Lingen in de 15min een doelpoging van nr.22 van Lingen die naast gaat. Halverwege 1ste helft staat er een drinkpauze gepland, kijken of de coach ze met goede tips weer het veld in kan sturen. Vanuit een voorzet van Mees in de 23ste minuut komt een kopbal van Thijs die naast gaat. Aanvallend wordt SVZW beter de 1-1 hangt in de lucht. Jammer genoeg beloont SVZW zich zelf niet met de 1-1, Lingen maakt in de 30ste minuut namelijk de 0-2. Met wat combinatiespel aan SVZW kant, komt in de 34min een vrije trap voor SVZW die door Thijs in de netten wordt afgewerkt. Stand 1-2. Vrij snel hierna volgt er een dubieuze doelpunt voor Lingen 1-3, onze doelman Ryan wordt gehinderd door nr22 van Lingen.

2de Helft aftrap SVZW, met een wat rommelig begin van beide kanten, scoort SVZW door een assist volgens mij van Daniel op Simon de 2-3. Dit maakt de wedstrijd weer spannend, in de 9de minuut heeft onze doelman Ryan een goede redding, jammer genoeg heeft de tegenstander vanuit het middenveld 2 minuten later een afstandsschot voor de 2-4 door nr. 6 van Lingen. Hierna slaat de vermoeidheid aan SVZW toe en volgt al snel de 2-5 24ste minuut en 2-6 29ste minuut, beide treffers door nummer 22 Abdu heeft zijn avond wel. In de 34ste minuut van de wedstrijd wordt de man of de match nr. 22 Abdu van Lingen gewisseld. Eindstand wedstrijd is 2-7 geworden, laatste treffer door nr7 van Lingen. Toch een mooie voetbal avond voor onze jongens en tegenstander. Aankomende weken weet de trainer/coach wat hem te wachten staat, heb alle vertrouwen dat het met deze jonge groep goed komt.

Groet Verslaggever Gerben Bartels (SVZW)