SVZW kan geen potten breken tegen sterk Go Ahead Kampen

Om klokslag kwart voor 3 werd er onder leiding van scheidsrechter Vincent Buitenhuis afgetrapt voor de wedstrijd SVZW – Go Ahead Kampen. Het publiek op Sportpark ‘Het Lageveld’ kon zich onder een stralend zonnetje hopelijk op gaan maken voor een aantrekkelijke pot voetbal tussen de nummers 6 en 11 van de eerste klasse D. In de basis 11 was dit keer een plek weggelegd voor Dries Buimer die Aron Pouls verving. Na het onnodige verlies afgelopen dinsdag thuis tegen DTS Ede was SVZW er op gebrand om de vieze nasmaak van dit echec snel weg te spoelen.

De eerste kans van de wedstrijd was er direct al in de eerste minuut voor Bram van Enk van de ploeg uit Kampen maar zijn kopkans trof geen doel. De eerste charge van de wedstrijd in de 5e minuut werd door Dries Buimer op Adi Draganovic gemaakt en de scheids trakteert onze linksback direct op een gele prent. In de 12eminuut pas het eerste schot op goal door Frank Smit. Een minuut later gevaar aan de andere kant… Kees Tol sprint weg richting de SVZW goal en wil de bal over keeper Julian Bakker lobben maar deze poging gaat ruim over. Daarna raakt Jesper Middelkamp behoorlijk geblesseerd en moet aan de zijlijn opgelapt worden en even staat SVZW dus met 10 man in het veld. Na een kwartier verkwanselt Freek Grondman de bal en wordt Kees Tol weggestuurd op rechts die het eerste doelpunt maakt voor de gasten. Echter bleek hij buitenspel te staan waardoor het feest voor onze gasten niet doorging. Ondanks behandeling met de ‘wonderspons’ blijkt dat Jesper Middelkamp te zwaar gehavend is om verder te kunnen en moet hij noogedwongen gewisseld worden. Zijn vervanger is youngster Sem Jansen. De eerste écht grote kans voor de gastheren komt pas na 34 minuten als Frank Scholten die andere Frank (Smit) in stelling brengt. Het schot van onze – in de afgelopen weken – trefzekere spits wordt echter onschadelijk gemaakt door keeper Tim Noordman van Go Ahead. In de 36e minuut dan toch de eerste treffer van de wedstrijd: Nick Hendriks verzilvert op fraaie wijze een mooie kans en maakt de 0-1 voor de ploeg uit Kampen. In de 40eminuut volgt een pittige overtreding op Stefan Maat en de dader, Dennis van der Wal, gaat met geel in het boekje. Na ruim 45 minuten fluit de scheids af en gaan beide teams rusten met een verdiende 0-1 voorsprong voor de Kampenaren. Het gemis van een aantal dragende spelers wordt in deze wedstrijd nu wel duidelijk zichtbaar.

Een kwartier later wordt de werdstrijd weer hervat voor het 2e bedrijf en het zijn de bezoekers met de eerste kans. Luuc Knul kan alleen aflopen op onze goalie maar hij staat ‘off-side’. In de 50e minuut is het wederom raak voor Go Ahead… de uitstekend spelende Nico Veldman slalomt zich een weg door onze defensie en rondt fraai af. En dus kijkt SVZW nu plots aan tegen een 0-2 achterstand… Een paar minuten later een mooie voorzet van Maarten Smit naar de andere (linker) kant van het veld waar Dries Buimer is opgedoken en een grote kans heeft om iets terug te doen. Helaas steekt keeper Noordman daar een stokje voor door de inzet vakkundig te pareren. Trainer Joram Hendriks past de tactiek nu aan en brengt een extra spits (Maarten Jansen) voor Dries Buimer. Even later krijgt Sem Jansen een fraaie kopkans maar deze is te zwak om Noordman te verrassen. Aan de andere kant krijgt Luuc Knul een mooie gelegenheid om de wedstrijd definitief in het slot te gooien maar hij schiet vanaf de penaltystip huizenhoog over. Dezelfde Knul weet in de 62e minuut na een voorzet van Kees Tol nu wel te scoren maar ook deze goal wordt wegens buitenspel geannuleerd. Twee minuten later wederom een messcherpe counter door onze gasten maar Nico Veldman weet het doel niet te vinden. In de daarop volgende minuten krijgt Maarten Jansen 2 kansen maar die gaan er helaas niet in. We zijn inmiddels aanbeland in de 74e minuut en SVZW gaat nogmaals wisselen: Sem Jager komt in het veld voor Lars van Putten. Ook onze gasten doen dat: Nick Hendriks wordt vervangen door Wail Doufikar. Met nog een kwartier op de klok brengt SVZW de spanning terug in de wedstrijd. Een voorzet van links wordt uiteindelijk met het hoofd binnengeknikt door Freek Grondman: 1-2! In de 78e minuut ontvangt Nick van der Kool ook geel na een overtreding op Frank Smit. Dezelfde Smit kan even later bijna de gelijkmaker binnenkoppen maar zijn inzet gaat net naast. De bezoekers passen daarna nog een wissel toe: Niek van Enk komt binnen de lijnen en Luuc Knul mag gaan douchen. Vijf minuten voor het eind maakt Robin de Jong een zeer opzichtige overtreding en dan weet hij zelf al hoe laat het is. Ook geel voor hem dus… In de laatste minuut van de reguliere speeltijd krijgt Luuk Geelen nog dé mogelijkheid om alsnog de gelijkmaker te maken. Een voorzet van rechts wordt halfslachtig weggewerkt door de Kamper goalie maar Geelen’s schot gaat net naast. De laatste grote kans is voor Go Ahead: Wail Doufikar komt door op rechts, poort op schitterende wijze Robin de Jong en zet Niek van Enk in stelling. Zijn schot belandt echter op de paal en zo is ook deze kans verkeken. Even later maakt scheidsrechter Buitenhuis een einde aan de wedstrijd en krijgt SVZW binnen een week dus een tweede zeperd te verwerken.

De 1-2 overwinning en de bijbehorende 3 punten voor Go Ahead Kampen zijn verdiend. Hiermee klimt de ploeg van trainer Gert van Duinen op naar de 9e plaats op de ranglijst terwijl SVZW blijft steken op de 6e stek in 1D. Volgende week nemen ‘De Zwaluwen’ het op tegen een andere ploeg uit dezelfde plaats namelijk DOS Kampen en hopelijk wordt daar de weg naar boven weer teruggevonden.