SVZW vergeet door te drukken

De reis over de Veluwe naar Nunspeet vormde het decor voor de wedstrijd gistermiddag op sportpark De Wiltsangh alwaar de gasten wilden proberen de drie punten mee terug te nemen naar Wierden. Scheidsrechter was Maarten Spoon en de gastheren begonnen fanatiek in die beginfase aan de klus, nadat het schot van Bas ter Hogt namens SVZW geblokt werd in de 4e minuut. De eerste corner na acht minuten was voor de thuisploeg, werd kort genomen maar strandde vanwege buitenspel en in de 12e minuut kreeg Nunspeet een enorme kans op de openingstreffer maar Vincent Huisman faalde, de Zwaluwen kwamen met de schrik vrij. Na ruim een kwartier moest Nunspeet doelman Jardi Niebeek serieus aan de bak na een schot van Frank Smit, dat tot corner werd verwerkt. De voorzet van de met een masker op spelende Yessin Maskoul vanwege een gebroken neus werd door niemand binnen gelopen en ook de poging van Frank Smit in de 22e minuut om de score te openen mislukte, hij kreeg de bal niet mee. Inmiddels kregen de toeschouwers een redelijk gelijk opgaand duel voorgeschoteld, leverde Lars van Putten een slimme pass af op Yessin Maskoul, die er een corner van maakte. Diezelfde Maskoul was in de 32e minuut een fractie te laat op de voorzet van Jesper Middelkamp, het bleef 0-0. De thuisploeg kwam alsnog bijna op voorsprong na een enorme kans van Vincent Huisman, hij stond op het verkeerde been en de gasten kwamen ook daar goed weg, zo’n vijf minuten voor de rust. SVZW maakte te weinig gebruik van de zwakke linker verdedigingslinie van de gastheren, maar in de 42e minuut bereikte de voorzet van Jesper Middelkamp de vrijstaande Yessin Maskoul die de klus afmaakte: 0-1 tevens ruststand.

Nunspeet trainer Lucas Hoekman had in de rust een dubbele wissel uitgevoerd door Jonathan van ’t Hof en Lars ten Dolle te vervangen voor Dani Schmitz en Marnix Tissingh. In de 51e minuut was het dan wel raak voor Vincent Huisman, hij scoorde de gelijkmaker 1-1. SVZW coach Yoram Hendriks wisselde daarop Dries Buimer voor Luuk Geelen en in de 56e minuut kregen de gastheren twee schietkansen die beide geblokt werden. De vrije trap van Stefan Maat in de 58e minuut werd door Frank Smit over het Nunspeter doel gekopt en het schot van Bas ter Hogt even later verdween naast datzelfde doel. SVZW was de betere ploeg maar zette het overwicht niet om in doelpunten, ook niet nadat Yessin Maskoul net buiten de zestien gevloerd werd en de vrije trap van Bas ter Hogt geen doelpunt opleverde in de 70e minuut. Derde wissel Nunspeet: Marco de Vries kwam, Gieljan Tissingh ging en schoot Frank Smit in de 75e minuut net iets te snel om doeltreffend te zijn, Jardi Niebeek kon simpel oprapen. In de 78e minuut was er een gele kaart voor Reijer Roelofsen namens de gastheren, nam Bas ter Hogt de vrije trap waaruit aanvoerder Robin de Jong niet wist te scoren. Twee minuten later een hachelijk moment voor het Wierdense doel, toen Melle van der Woude zijn kopbal op voortreffelijke wijze tot corner zag verdwijnen door SVZW goalie Julian Bakker, die daarmee de voorsprong voorkwam! In die slotfase drong Nunspeet nog behoorlijk aan, kopte Dani Schmitz rakelings naast en kwam Dominique van de Grift in het veld als vervanger van Emiel Goud. 85e minuut: billen knijpen bij de gasten nadat Melle van der Woude rakelings voorlangs mikte, dat was bijna de 2-1 geweest. SVZW bleef uiteindelijk overeind, ook toen in blessuretijd Nunspeet de volle buit leek te pakken via invaller Van de Grift, die zijn inzet nipt langs de voor hem verkeerde kant van de paal zag rollen, pfff. Eindstand derhalve 1-1 waar de Wierdenaren verzuimden het betere spel om te zetten in meer doelpunten. Volgende week komt csv Apeldoorn op bezoek in Wierden, zowaar ook niet de minste tegenstander………Aanvang 14.45 uur.