SVZW – DZC’68  1-1  verslag 07-04-2024

Zomerse temperaturen op sportpark Het Lageveld te Wierden gistermiddag waar SVZW moest aantreden tegen de nummer twee in de competitie. Scheidsrechter Eddy de Gier leidde de partij en zag twee aftastende opponenten met weinig spektakel, behalve dan in de 8e minuut toen SVZW doelman Bram Muis aan een penalty ontsnapte en zowel Rutgers Ebbers en de staf van DZC geel ontvingen nadat ze het duidelijk niet eens waren met de beslissing van de scheids om de bal niet op de stip te leggen. De wedstrijd kabbelde voort zonder echte hoogtepunten en met vele foute passes, kansen werden er nauwelijks gecreëerd. Dus moest een doelpunt wel uit een dood moment ontstaan en dat kwam er in de 35e minuut toen Jurjan Mannes de vrije trap in de hoek plaatste en SVZW de 1-0 voorsprong te pakken had. DZC’68 probeerde het daarna wel getuige het schot van Thomas Kleinlugtebeld dat rakelings voorlangs zeilde, maar tot scoren leidde het niet. Vlak voor rust nog een mooie aanval van de gastheren resulterend in een corner waaruit Freek Grondman op de lat kopte, pech voor de verdediger. Ruststand 1-0.

Geen wijzigingen na de thee, schoot Freek Grondman drie minuten na de aftrap over en viel de gelijkmaker in de 53e minuut door Jasper Vonk, die daarmee zijn aantal op twaalf gescoorde doelpunten bracht. De vrije trap door Jurjan Mannes ging dit keer ruim over het Doetinchemse doel en in de 57e minuut dubbele wissel bij de gasten: Max van der Velpen en Merijn Heijink verschenen binnen de lijnen als vervangers voor Rutger Ebbers en Cas Evers. Aan het spel veranderde intussen weinig, het bleef een enigszins vlakke wedstrijd. Het schot van SVZW door Jasper Groothuis ging over en de inzet aan de andere kant van Thomas Kleinlugtebeld werd gepakt door keeper Bram Muis. Intussen werden de gasten uit Doetinchem wel wat sterker, kwamen er steeds snel uit en wisselden in de 76e minuut nogmaals: Jelle van Rinsum kwam voor Jesse Wortelboer en trainer Frank Eeftink haalde Yessin Maskoul eraf voor Sem Jager. De staf van de bezoekers hadden vandaag geen goede klik met de leidsman, want in 78e minuut werd opnieuw een gele kaart aan hen gepresenteerd vanwege commentaar. DZC scoorde even later dan toch maar deed dat vanuit buitenspelpositie, dus bleef het gelijk. DZC invaller Max van der Velpen had pech in de 84e minuut toen hij buitenkant paal mikte en even later kreeg hij nogmaals de kans, dit keer werd het een corner. Vlak voor tijd een opstootje dat nergens voor nodig was en bestraft werd door beide kemphanen doelman Mike Thus van DZC en Jurjan Mannes van SVZW de gele kaart voor te toveren. Eindstand bepaald op 1-1.

Volgende week gaat de reis naar Hulzen, aanvang 14.30 uur.

Gerhard Nijmeijer

Opstelling SVZW:
Muis, Jansen, Maat, Grondman, Krommendijk, Bas ter Hogt, Mannes, Groothuis, Maskoul (77e Jager), Tom ter Hogt en Middelkamp.

Doelpuntenmakers:
35e minuut      Jurjan Mannes        1-0
53e minuut      Jesper Vonk            1-1