SVZW – DHOZ  verslag 11-12-2022

Klik hier voor alle foto’s

Het was koud gistermiddag op Het Lageveld in Wierden, waar twee ploegen elkaar troffen die nooit eerder tegen elkaar speelden in een wedstrijd die geleid werd door scheidsrechter Niels Goutier. De Wierdenaren togen onmiddellijk ten aanval, in de 7e minuut zette Jesper Middelkamp een mooie actie op die door Bas ter Hogt schitterend afgerond werd door een raak schot vanaf de zestien. Een vroege 1-0 voorsprong voor de thuisclub dus en dat smaakte naar meer. In de 21e minuut ontsnapte SVZW aan de gelijkmaker, spelmaker Anco Jansen toucheerde met een strak schot de paal. In die periode stond de thuisclub even onder druk, kreeg Stefan Maat terecht een gele kaart en benutten de Zwaluwen de kansen niet. Het was daarom maar goed dat de 2-0 viel in de 38e minuut, Jasper Groothuis haalde doeltreffend uit en dat bleek een bevrijdend doelpunt. Twee minuten later een penalty voor de gastheren toen Jesper Middelkamp gevloerd werd in het strafschopgebied en aanvoerder Robin de Jong geen fout maakte: 3-0 vlak voor rust, wat een weelde. Middelkamp kreeg daarna nog een goede kans om te scoren, liep spits Frank Smit van SVZW tegen geel aan en werd er gerust bij een 3-0 voorsprong.

Na de hete thee was het eerste wapenfeit voor Bas ter Hogt, wiens volley in de 48e minuut maar net naast het doel van DZOH keeper Diederik Bangma verdween. Twee minuten later deed Arno Jansen nogmaals van zich horen, zijn keiharde uithaal spatte uiteen op de lat boven SVZW doelman Julian Bakker. In de 55e minuut keerde keeper Bangma uitstekend een schot van Jesper Middelkamp, uit de corner kopte Freek Grondman naast. SVZW bleef de bovenliggende partij in die tweede helft en werd daarvoor beloond in de 57e minuut toen een prachtig opgezette aanval doeltreffend werd afgerond door de opnieuw prima spelende Levi Opdam: 4-0! Daar mee was de wedstrijd wel zo’n beetje gespeeld, schoot Bas ter Hogt naast en koos DZOH trainer Marc van Meel voor een dubbele wissel na 63 minuten: Aron Timmerman en Romano Luhukay maakten plaats voor Jelmer Keen en Bastin Boer. Grote kans voor SVZW in de 68e minuut voor Jasper Groothuis, hij mikte te hoog. Wissel bij de thuisclub: Jesper Middekamp werd vervangen door Yessin Maskoul en ook DZOH wisselde nog eens. De overwinning kwam vervolgens niet meer in gevaar, kreeg Yessin Maskoul een dot van een kans voor een leeg DZOH doel en faalden Maskoul en Bas ter Hogt een kwartier voor tijd om de 5-0 op het scorebord te brengen. Met nog tien minuten op de klok besloot trainer Yoram Hendriks om 4 spelers tegelijk te wisselen: Freek Grondman, Frank Smit, Bas Dreierink en Bas ter Hogt verlieten het veld, in hun plaats kwamen Tom ter Hogt, Aron Pouls, Daan Geerts en Thijs Koopman. In de stand kwam overigens geen verandering meer, hoewel invaller Daan Geerts nog wel een poging deed maar zijn inzet recht in de handen van Diederik Bangma schoot. Een verdiende 4-0 overwinning dus in Wierden en het begin van de winterstop. De competitie wordt op 21 januari 2023 hervat met opnieuw een thuiswedstrijd voor SVZW, dan komt asv Dronten op bezoek, aanvang 14.45 uur.

Wij wensen u allen fijne feestdagen toe en een gezond nieuwjaar 2023!