QUICK’20 – SVZW  verslag 23-04-2023

De nummers een en twee tegen elkaar, SVZW met slechts 1 punt minder, in wat gistermiddag een topper had moeten worden in Oldenzaal onder leiding van scheidsrechter Tommy Postma, die om 15.00 uur affloot voor het begin. In die eerste tien minuten had SVZW het overwicht maar scoorde niet. Dat deden de gastheren wel in de 13e minuut toen Bas Dreierink namens SVZW de gele kaart kreeg en de daaruit voortvloeiende vrije trap rand zestien door Ryan Snelders werd binnen geschoten, 1-0 dus al vroeg in de wedstrijd. Het volgende wapenfeit was een actie van Quick doelman Justin Juffer in de 20e minuut buiten de zestien hetgeen hem een directe rode kaart opleverde. Hij werd vervangen door Maarten Meijer en was het Furkan Akova die geslachtofferd werd en Quick’20 dus verder met 10 man. Uit de vrije trap genomen door Robin de Jong zag topscorer Frank Smit zijn kans en was de gelijkmaker daar in de 23e minuut. SVZW op zoek naar meer en in de 28e minuut kopte Frank Smit de perfecte voorzet van Levi Opdam fraai in de touwen: 1-2! De Wierdense aanhang hoopte en verwachtte nu dat SVZW zou doordrukken na die voorsprong maar juist het tegendeel was het geval, terug voetballen in plaats van vol erop gaan. Frank Smit kopte over in de 36e minuut en even later ging de vrije trap van Quick’20 speler Lennart Jansink eveneens ruim over. De ruststand werd bereikt met een 1-2 voorsprong voor de gasten uit Wierden.

Na de pauze kreeg Lars van Putten de gele kaart in de 50e minuut en kwam Yessin Maskoul even later een fractie te laat om tot een schot te komen op het Oldenzaals doel. In de 57e minuut ging het schot van Stefan Maat maar net naast en dus bleef de marge slechts beperkt tot 1 doelpunt verschil. Vervolgens wissel bij SVZW, coach Joram Hendriks haalde Levi Opdam naar de kant ten faveure van Daan Geerts en ontving Quick’20 speler Cas Goorhuis Oude Sanderink ook geel. Vlak daarop waren de Oldenzalers dichtbij de gelijkmaker, het bleef bij een doeltrap. Trainer René Nijhuis besloot in de 72e minuut tot een driedubbele wissel: Jesse Kip, Ryan Snelders en Lennart Jansink werden vervangen door Frank Eulderink, Peter Ilia en Yusuf Koroma. Het spel werd er intussen niet fraaier op, werd bij SVZW Bas ter Hogt vervangen door Lars Scholten en ontving coach René Nijhuis van Quick’20 ook nog eens de gele kaart vanwege al te heftig commentaar. In de 79e minuut kwam de thuisploeg alsnog op gelijke hoogte toen SVZW doelman Julian Bakker uitkwam en hij verschalkt werd door de lob van invaller Peter Ilia en dus 2-2. In de 80e minuut wisselde SVZW nog eens: Lars van Putten eraf voor Maarten Jansen en bij Quick maakte Jip Kemna plaats voor Youri Coolen, ontving Peter Ilia geel en ging vervolgens doelpuntenmaker en spits Frank Smit volledig door het lint na die gele kaart in de 82e minuut. De vlam in de pan natuurlijk en nadat de stofwolken opgetrokken waren kregen zowel Frank Smit alsook Bart Huyts van Quick’20 de terechte gele kaart. Een uitermate rommelig slot volgde, was invaller Maarten Jansen een fractie te laat om toch nog de volledige winst veilig te stellen en kroop SVZW daarna nog twee keer door het oog van de naald toen de gastheren akelig dichtbij de winnende treffer waren. De frustraties bij SVZW vierden hoogtij, met 10 tegen 11 niet winnen en Frank Smit meende dat te moeten illustreren door met opgeheven been in te komen op de Oldenzaalse doelman. Dat leverde hem de tweede gele kaart op en dus kon ie vertrekken met rood op zak en terecht. Wat een domme actie! In de lange blessuretijd werd er niet meer gescoord en was het maar goed dat de scheids er een einde aan maakte, de middag was al grimmig genoeg geweest. Aan de spanning komt voorlopig even geen einde, want ook WHC speelde gelijk en dus blijft de top drie ongewijzigd. Volgende week zaterdag komt Heerenveen op bezoek in Wierden, aanvang 14.45 uur.