Topper eindigt onbeslist in 1-1

Scheidsrechter Robin Brinkman was aangewezen om deze wedstrijd tussen de nummers twee en drie in goede banen te leiden en om 14.30 uur gistermiddag was het zover in Wezep: de aftrap van deze oh zo belangrijke clash om de bovenste plaatsen. Al in de 2e minuut was het bijna raak voor de gasten uit Wierden toen Stefan Maat zijn schot op de lat zag eindigen! In de 13e minuut werd de voorzet van Jasper Groothuis na een mooie aanval keurig binnengekopt door Frank Smit en dat betekende de 0-1 voor SVZW. De gelijkmaker was een minuut later nagenoeg een feit, maar de gastheren gingen wat al te slordig om met de geboden kansen zoals het schot van Jasper Bremmer in de 22e minuut dat ruim naast het Wierdense doel verdween. Hoewel WHC meer in balbezit was, waren de Zwaluwen gevaarlijker. Tegenslag voor de bezoekers in de 34e minuut: Levi Opdam moest er geblesseerd af, Lars Scholten verving hem. Vlak daarop viel bijna de 0-2, maar de inzet van Frank Smit werd tot corner verwerkt, even later een scrimmage voor het WHC doel, maar SVZW kon niet profiteren. Uit de daaropvolgende aanval van WHC schoot Nathan Duim recht op doelman Julian Bakker die de inzet klemvast tussen de benen pareerde. De ruststand werd bereikt met een 0-1 voorsprong voor de gasten uit Wierden.

Na de thee twee ongewijzigde elftallen in de wei en het eerste wapenfeit was het schot van Nathan Duim dat hoog over het doel van Julian Bakker verdween, zoals gezegd, WHC sprong onzorgvuldig om met de kansen. Toch kwam de ploeg op gelijke hoogte al was het een cadeautje van de bezoekers want Thijs Koopman werkte in de 57e minuut op ongelukkige wijze de bal in eigen doel, 1-1. SVZW trainer Joram Hendriks besloot in de 62e minuut tot een onverwachte wissel door Koopman te vervangen door Jeffrey Buitenhuis, terwijl de Wierdense aanhang juist gerekend had op een wissel voorin. Maar goed, de eerste gele kaarten vielen meteen na die wissel en ook daar gelijkelijk verdeeld: Sylvain Vijfhuizen van WHC vanwege een wat al te harde charge en Frank Smit van SVZW wegens het opstootje daarna. Diezelfde Frank Smit was in de 72e minuut net iets te laat om de 1-2 binnen te schuiven en drie minuten later pakte Julian Bakker de kopbal van WHC goed, evenals het schot van Sander Krijns even later. Aan de andere kant pech voor SVZW toen Frank Smit zijn inzet op de paal zag eindigen. Trainer Richard Karrenbelt van WHC wisselde in de 79e minuut door Sander Krijns te vervangen door Menno van de Worp. Een paar minuten daarop was WHC dichtbij de 2-1 maar Lars van Putten redde bekwaam en op het nippertje. WHC incasseerde nog eens twee gele kaarten in de slotfase, Marco van ’t Ende en Jochem Oude Booijink waren de klos. In blessuretijd moest Jelle Post er nog geblesseerd af bij WHC, in de stand kwam geen verandering meer en dus deelden beide partijen de punten: eindstand 1-1. Een spannende pot voetbal daar in Wezep met volop kansen aan beide zijden. Het blijft spannend bovenin, want koploper Quick ’20 verloor van Go Ahead Kampen. Volgende week zaterdag ontvangt SVZW op sportpark Het Lageveld de mannen van DOS Kampen, aanvang 14.45 uur.