STEVO – SVZW     2-1  Verslag 19-05-2024

In de voorbeschouwing heeft u alle details kunnen lezen over de belangen die in deze wedstrijd op het spel stonden en die gisteravond om 18.00 uur werd afgewerkt op sportpark Peuverweide te Geesteren na een indrukwekkende minuut stilte voor de plots overleden 16 jarige Bram Wesselink. Stevo moest deze derby winnen om nacompetitie te ontlopen, maar SVZW had in de 2e minuut gewoon op 0-1 moeten komen, Jesper Middelkamp kopte niet raak en ook de tweede kans werd niet verzilverd. Een Stevo aanval in de 7e minuut veroorzaakte verwarring om uiteindelijk via een eigen doelpunt tot de 1-0 voorsprong voor de thuisploeg uit te komen. Dit verslag zal weinig namen van Stevo noemen, men had geen papieren opstelling en op X stonden weliswaar de namen van de spelers maar weer niet de nummers en dan is het voor een verslaggever lastig allemaal. Vrije trap voor de Wierdenaren in de 15e minuut die door Jurjan Mannes op de paal werd geschoten, wat bleef was een corner. De gelijkmaker kwam er alsnog en wel in de 26e minuut, toen Stevo speler met rugnummer 2 hands maakte binnen de zestien, daarvoor geel ontving en SVZW aanvoerder Robin de Jong geen fout maakte: 1-1. Na een half uur spelen kreeg Thijs Koopman geel, die voor hetzelfde geld een andere kleur had gehad en in de consternatie en al teveel commentaar in het verlengde daarvan eveneens geel voor Stevo speler Daan Kottink. Een gelijk opgaande strijd waarin de thuisploeg sterker werd en Jesper Middelkamp in de 35e minuut rakelings naast het doel van Stevo doelman Bas Beernink schoot. Nadat de vrije trap van Stevo in de 38e minuut te hoog gemikt werd en aan de andere kant Bas ter Hogt maar net over kopte werd de rust bereikt bij een 1-1 stand.

Twee ongewijzigde elftallen na de thee en geel voor SVZW middenvelder Stefan Maat wegens commentaar meteen al in de 49e minuut. Meteen daarna wissel bij Stevo, Mike Nijkamp maakte plaats voor Stan Kraaijvanger terwijl vijf minuten later Joes Masselink na een mooie actie rakelings over het SVZW doel kegelde. In de 75e minuut Geesteren in extase, toen invaller Stan Kraaijvanger zijn ploeg fraai op 2-1 zette na een lange bal en de SVZW verdediging niet oplette. Dat gaf de burger moed natuurlijk en aan alles was te zien dat Stevo die voorsprong over de streep wilde trekken. SVZW trainer Frank Eeftink haalde Thijs Koopman eraf ten faveure van Tom ter Hogt in de 85e minuut, dubbele wissel gelijktijdig bij de opponent: Thomas Hilberink en Jan Wesselink werden vervangen door Thomas Steggink en Robbin Engbers. Door het vele oponthoud in de tweede helft kwam er de nodige blessuretijd bij, viel er aan beide kanten nog een gele kaart en werd Jasper Groothuis op de valreep nog vervangen door Maarten Jansen in de 89e minuut. Ondanks de extra 10 minuten speeltijd werd er niet meer gescoord en kon het feestje in Geesteren beginnen na de 2-1 eindstand. Volgende week de laatste wedstrijd in de reguliere competitie, concurrent Winterswijk komt dan naar Wierden en ook dan zullen alle wedstrijden om 18.00 uur beginnen.