SVZW – GROL  1-1 Verslag 17-03-2024

Klik hier voor alle foto’s van deze wedstrijd

Gistermiddag vond de partij plaats tussen SVZW en het door Philip Agteres getrainde Grol, dat vanaf de 9e plek op de ranglijst aan de klus begon. Scheidsrechter van dienst was Max van der Lei die getuige was van een fanatiek begin van de gastheren, want pas in de 10e minuut was daar de eerste kans voor de gevaarlijke spits van Grol Luc Berentsen, die zijn schot over het Wierdense doel zag verdwijnen. Een minuut later werd aan de andere kant het schot van Jasper Groothuis gestopt door sluitpost Nick Oude Luttikhuis. SVZW was de bovenliggende partij, tot doelpunten leidde het allemaal niet, ook niet uit de vrije trap in de 17e minuut door aanvoerder Robin de Jong, hij zag zijn inzet gesmoord worden. In de 23e minuut even een benauwd moment voor het Zwaluwendoel, maar Stefan Maat toonde zich koelbloedig door terug te koppen naar zijn doelman Julian Bakker. Uit de daaropvolgende aanval was het ineens toch raak voor de thuisploeg, Bas ter Hogt kon simpel intikken en dat was dus 1-0 in de 24e minuut. Grol deed wat terug en dat resulteerde bijna in de gelijkmaker in de 33e minuut toen na balverlies achterin bij SVZW Yordy Schutten keihard uithaalde en de lat trof, de gastheren kwamen daar heel goed weg. SVZW was in die eerste helft de sterkere maar moest vlak voor rust alsnog de 1-1 toestaan na opnieuw een defensieve fout, gemaakt door -wie anders- Luc Berentsen, de topscorer in de 1e klasse H. Ruststand dus 1-1.

Na de thee twee ongewijzigde elftallen in de wei, tegen de verwachting van menigeen bij de Wierdense aanhang, die op wat meer stootkracht voorin hadden gerekend. In de 51e minuut was de eerste gele kaart voor SVZW aanvoerder Robin de Jong en twee minuten later knalde Luc Berentsen in het zijnet. Uit de tegenaanval liet Bas ter Hogt een mooi schot los, doelman Oude Luttikhuis redde ten koste van een corner. De vrije trap voor SVZW in de 56e minuut van Jurjan Mannes ging nipt naast en was de eerste wissel een feit: Thijs Koopman moest er geblesseerd af, zijn vervanger Alen Ramic. Meteen daarna een megakans voor Jasper Groothuis, de Grolse keeper redde fenomenaal. SVZW trainer Frank Eeftink paste in de 67e minuut dan toch een dubbele wissel toe door Jesper Middelkamp en Tom ter Hogt te vervangen door Yessin Maskoul en Maarten Jansen. In die tweede helft was SVZW lang niet zo dominant, Grol ging aanvallender spelen en ging de omhaal van Luc Berentsen niet eens zo gek ver over het doel van Julian Bakker. In de 72e minuut zette de thuisploeg een mooie aanval op, die bij Maarten Jansen terechtkwam, hij raakte de bal echter verkeerd en dus geen doelpunt. Ook trainer Philip Agteres wisselde in de 73e minuut door Jordy Schutten te vervangen door Teun Hagens. Vlak daarop ging het schot van Maarten Jansen over het doel van Grol en werd de vrije trap van de voet van aanvoerder Rico Lammerdink in de 79e minuut door Julian Bakker onschuldig gemaakt. In de 80e minuut was er geel voor Luc Berentsen en twee minuten later werd het schot van Jasper Groothuis door doelman Oude Luttikhuis tot corner gewerkt. De wedstrijd leek onbeslist te eindigen maar in de 83e minuut leek het tij alsnog te keren, toen Yessin Maskoul onderuit ging in de zestien en scheidsrechter Van der Lei naar de penaltystip wees. Bas ter Hogt meldde zich voor dit buitenkansje maar zag doelman Oude Luttikhuis naar de goede kant duiken en zijn inzet stoppen, het paste allemaal in het wedstrijdbeeld deze middag. Het duel eindigde aldus in een teleurstellend 1-1 gelijkspel, zeker als je de uitslagen van de top drie naderhand bekeek. Volgende week gaat de reis naar Wezep waar de absolute koploper WHC de tegenstander is, aanvang 14.30 uur aldaar.