SVZW moest als nummer 5 van de ranglijst in eigen huis aantreden tegen een naaste concurrent voor de subtop. Achtervolger VV Nunspeet was deze middag de tegenstander op Sportpark ‘Het Lageveld’.

Precies om kwart voor 3 klonk het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Dennis Smit en was de wedstrijd begonnen. De eerste 20 minuten was er eigenlijk weinig noemenswaardig te noteren. Het eerste wapenfeit was in de 21e minuut als Karim Mulder voor het eerst onze goalie Julian Bakker met een strak schot wil testen. Rond het half uur heeft Lars van Putten een mooie voorzet in gedachten. Echter, deze zwaait af en belandt bijna op de goal van Nunspeet. De eerste echt grote kans is voor de bezoekers. Op rechts wordt de bal met een fraai hakje voorgegeven en bereikt Melle van der Woude. Zijn schot gaat maar rakelings naast en dus blijft de brilstand nog in tact. Drie minuten later verandert dit echter als Maarten Smit de bal verkeerd raakt en de bal tot ontzetting van ‘De Zwaluwen’ en het thuispubliek achter doelman Julian Bakker verdwijnt: 0-1 voor vv Nunspeet. Dit is ook de ruststand, op dat moment een te rechtvaardigen voorsprong. Dan de tweede helft…Kennelijk heeft de thee de spelers van vv Nunspeet goed gesmaakt want zij komen goed uit de kleedkamer. Bij een dieptepass in de 49e minuut kijken 2 SVZW verdedigers naar elkaar en Jonathan van ’t Hof bedankt hen hier hartelijk voor. Hij haalt uit en de bal verdwijnt langs Julian Bakker en dus kijkt SVZW vlak na rust al tegen een 0-2 achterstand aan. Dit was tot op dat moment een verdiende voorsprong en dus wachtte de thuisploeg een helse klus om dit ten goede te keren. Trainer Joram Hendriks grijpt in en haalt onze spits Kelvin Slomp naar de kant ten faveure van Bas ter Hogt. Even later krijgt VV Nunspeet een corner. De voorzet belandt bij Gieljan Tissingh en hij kopt rakelings over. Daarna de 2e wissel van SVZW: Aron Pouls mag voortijdig gaan douchen en Maarten Jansen komt de aanval versterken. Op het uur een voorzet van links die weer op het hoofd van Gieljan Tissingh komt maar ook deze poging gaat net naast. In de 72e minuut moet scheidsrechter Smit voor het eerst een kaart trekken. Tissingh maakt een overtreding op Frank Smit en hij krijgt geel. In de 78e minuut gooit de Veluwse ploeg de deur in het slot: Jonathan van ’t Hof weet op links door te komen en zijn voorzet bereikt Melle van der Woude. Hij draait weg van onze verdedigers en rondt beheerst af: 0-3 voor vv Nunspeet! Een paar minuten later komt bij Maarten Smit de frustratie over het verloopr van deze middag naar boven. Hij komt met beide benen gestrekt in op zijn tegenstander. Scheidsrechter Smit is onverbiddelijk en stuurt Maarten met rood van het veld en dus moet SVZW met 10 man verder modderen. Vijf minuten voor tijd wordt Emiel Goud de diepte in gestuurd maar Julian Bakker weet een nieuwe tegentreffer te voorkomen. Vlak daarna weer een corner voor onze gasten. De bal belandt weer bij Gieljan Tissingh en hij kopt alweer rakelings naast. Even later de eerste wissel bij Nunspeet: Melle van der Woude wordt bedankt voor zijn diensten en Fabian Zoet mag nog een aantal minuten meedoen. Even later maakt de scheids een einde aan de wedstrijd en daarmee een einde aan de lijdensweg voor SVZW. Waar trainer Hendriks vanmiddag waarschijnlijk wél van heeft genoten was het mooie weer, van het getoonde spel op het veld stond zijn gezicht waarschijnlijk lang op onweer. Kortom, dit was een middag om snel te vergeten, de rug te rechten en vanaf maandag weer voor te bereiden op de volgende wedstrijd, a.s zaterdag uit tegen de Merino’s.