In aanloop naar volgend seizoen alvast een kijkje in de keuken. Het jeugdbestuur en de commissie voetbalzaken van SVZW zet vol in op de ontwikkeling van onze dierbare jeugd binnen onze vereniging.

Elk jongetje en meisje heeft recht op goede begeleiding. Daarnaast verdient het hele kader (trainers, begeleiders, coördinatoren, scheidrechters en andere vrijwilligers) de ondersteuning die passen bij de visie en ambitie met de jeugd van SVZW.

We nemen hierbij de verantwoordelijkheid om, vanuit de SVZW Academie, mensen direct en indirect te beïnvloeden en te inspireren binnen onze prachtige club.

We bestaan dit jaar 75 jaar en het doel is dan ook om een solide basis te leggen voor de toekomst. Dat doen we nu al met passie, vrijwilligers, opleiding, cursussen en begeleiding in de breedste zin van het woord. Dat gaan we structureren binnen de SVZW Academie.

Hoofd Opleiding & Trainers

Afgelopen tijd hebben in het teken gestaan van gesprekken met de trainers van een aantal elftallen binnen de jeugd. Daarbij is ook een rol weggelegd voor trainers die de eerste elftallen begeleiden om een rol te spelen in het opleiden van trainers en het samenstellen van planningen. Enkele van hen krijgen ook dit jaar de kans een opleiding bij de KNVB te volgen.

We hebben daarnaast als bestuur het contract van Patrick Bakhuis in de vorm van Hoofd Jeugdopleiding verlengd en de ambitie uitgesproken meerdere jaren met elkaar verder te willen. Patrick is voortaan ook op zaterdagen aanwezig om spelers en trainers te begeleiden en zo de weg die we met elkaar in zijn gegaan verder vorm te geven. Doel van Patrick is om samen met de spelers, trainers en elftalbegeleiders de juiste begeleiding te geven, waarbij talent, ontwikkeling en vooral plezier belangrijke pijlers voor het beleid zijn. Uiteraard wordt er vanuit deze rol ook gekeken naar trainingsmethoden, speelstijl en de normen en waarden die gelden binnen SVZW.

Lifestyle & Performance

De afgelopen jaren zien we ook steeds meer uitdagingen in het op pijl houden van de conditie en passieve levensstijl van onze jeugd. Het is daarom ook mooi dat Lotte (lifestyle) en Timber (performance) hun diensten hebben aangeboden daar een belangrijke rol in te willen spelen.

Wat ze exact gaan betekenen voor een speler die terugkomt van een blessure, voeding, etc. gaan we de komende tijd dieper op in en zal ook gedeeld worden op informatieavonden.

FC Twente/Heracles Academie

De samenwerking met de FC Twente/Heracles Academie waarover jullie eerder hebben kunnen lezen gaat, wat ons betreft, een waardevolle bijdrage leveren aan de SVZW Academie. We hebben direct de beschikking over een groep specialisten met kennis en ervaring. We maken dan ook graag onderdeel uit van het Regioplan dat wordt aangeboden. De activiteiten waarin vanuit een profclub voetbalkennis gedeeld wordt met onder andere SVZW gaat ons helpen het jeugdkader verder te structureren.

De Academie organiseert trainingen voor grote groepen jonge kinderen uit de regio en kijken we samen naar de ontdekking van de nieuwe Hidde, Thomas of Anouk. Door de handen de komende jaren ineen te slaan, geloven we dat we een enorme kwaliteitsslag aan het slaan zijn en zo nog meer talent van SVZW het juiste aanbod te kunnen geven. Uiteraard staan daarbij plezier en het verenigingsgevoel bij SVZW voorop.

EHBO & Veiligheid

Binnen de SVZW Academie dragen we ook zorg voor een veilige omgeving voor onze jeugd. Gelukkig kunnen we leunen op de actieve hulp van vrijwilligers met kennis en ervaring zoals Monique Jager en Bertine Lohuis. De eerste SVZW EHBO-cursus voor trainers, leiders en leeftijd coördinatoren is geweest. Hierdoor zijn er weer 10 extra mensen op de club die tijdens trainings- en wedstrijddagen kunnen helpen bij sportongelukken en reanimeren.

Arbitrage

Het is geen geheim dat wij, net als vele andere amateurclub, een probleem hebben met het aanstellen van scheidsrechters voor alle wedstrijden. Op initiatief van Rik Steen en Han Jannink wordt op dit moment hard gewerkt om ook het aanbod om te leren vlaggen of fluiten op te nemen in de SVZW Academie en arbitrage de aandacht en respect te geven die het verdient. Voetballen doe je tenslotte samen met en niet tegen de arbitrage.

Vervolgstappen

Zoals je misschien hebt kunnen lezen is de SVZW Academie in ontwikkeling en mochten er tips en ideeën zijn richt je dan tot het jeugdbestuur (Benjamin Roos), technische commissie (Jan Lohuis) of hoofd opleidingen (Patrick Bakhuis).

We gaan vanaf komend seizoen op een gestructureerde manier demotrainingen, informatieavonden en cursussen verzorgen. Informatie zal tot je komen via de teamapp, socials en website.