Zaterdag 16 april kwamen veel mensen uit Vriezenveen naar Wierden. Om 12:00 speelden SVZW 2 en DOS’37 2 tegen elkaar. SVZW 2 won die wedstrijd met 3-1.  Zou er een zelfde uitslag op het scorebord staan om 16:30 uur?

Om 14:45 uur floot scheidsrechter Teun van der Velden eerst voor het begin van 1 minuut stilte. Dit om stilstaan te staan bij het overlijden van Henk Berkhof, oud bestuurder en erelid van DOS’37.

Hierna begon de wedstrijd. SVZW was meteen de ploeg met het meeste balbezit. Maar het was lastig om een doorgang te vinden in DOS’37 verdediging. In 5e en 10e minuut waren er mogelijkheden voor Frank Smit. In de 15e minuut was er de eerste corner voor SVZW, deze zorgde voor gevaar voor het DOS’37 doel, maar de bal ging er niet in. Vlak daarna een goed schot van Aron Pouls, maar net langs de verkeerde kant van de palen. Opnieuw een kans voor Frank Smit. Het schot van Lars van Putten verdween hoog over het doel. In de 29e minuut is daar het eerste kansje voor DOS’37. Het wachten is op de voorsprong voor SVZW. In 32e minuut komt die goal er ook. Doelpuntenmaker is Bas ter Hogt. SVZW blijft de sterkere van de twee, en het is Robin de Jong de 2-0 binnenkopt uit een hoekschop. In laatste minuut voor rust kreeg DOS’37 drie hoekschoppen achter elkaar, maar deze leverden niets op.

In rust besluiten beide trainers tot een wissel. Bij DOS’37 werd Hidde Boers vervangen door Stan Tempert. En bij SVZW bleef Freek Grondman achter in de kleedkamer, zijn vervanger Kelvin Slomp. Aan spelbeeld van de 1e helft veranderde niets. SVZW had veel meer balbezit. En kwamen ook kansen om de voorsprong uit te breiden. Frank Smit schoot net over. Een vrije trap van Robin de Jong werd gepakt door DOS’37 doelman Rik van de Belt. Luuk Geelen ging alleen op weg naar het doel, maar hij schoot naast. In de 67e minuut een goed schot van Bas ter Hogt, maar een DOS’37 verdediger kreeg nog net een been tegen de bal. Vlak daarna een wissel bij DOS’37. Douwe Koebrugge werd vervangen door John Fraterman.  Bij SVZW kwam Maarten Jansen in het veld voor Bas Ter Hogt. Opnieuw kansen voor SVZW, voor Frank Smit en Maarten Jansen.  In de 77e minuut een bijzondere wissel bij DOS’37. Trainer Jeroen Niks liet de 16 jarige! Taiwo Francismouth zijn debuut maken in het eerste elftal.  DOS’37 probeerde nog wat aan de achterstand te doen. In de 82e minuut kreeg het daarvoor de kans. Lars Scholten maakte een overtreding, bestraft met geel, in het SVZW strafschopgebied. Ronald te Morsche wist zich wel raad met deze mogelijkheid en er stond 2-1 op het scorebord. DOS’37 had nog een kleine 10 minuten om elk geval de gelijkmaker te maken.  Frank Smit kreeg een gele kaart, wegens te hoog geheven been.  In blessure tijd was daar de grote kans op 2-2, maar DOS’37 wist deze mogelijkheid niet vervullen.  Vlak daarna is het Frank Smit die de 3-1 scoort. Hierna floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.  Een verdiende overwinning voor SVZW, maar het was wel spannend in de laatste minuten. De derde goal liet te lang op zich wachten. En zo won zowel SVZW 1 als SVZW 2 met 3-1 van DOS’37. Na afloop van de wedstrijd was de SVZW pre summer party, en die werd, dankzij het mooie weer, buiten gevierd. Zaterdag 23 april speelt SVZW opnieuw thuis. Dan komt Bennekom naar Wierden.

Verslag;  Gerrit Koers

Statistieken:

32. min  1-0 Bas ter Hogt.

44. min  2-0 Robin de Jong.

82. min 2-1 Ronald te Morsche

94. min 3-1 Frank Smit.