SVZW – DOS Kampen verslag 02-04-2023

De wedstrijd tegen DOS Kampen gistermiddag begon met inachtneming van een minuut stilte vanwege het overlijden van Gerrit Boers een week geleden. Daarna floot scheidsrechter Wijnand Rutgers voor de aftrap, waarbij SVZW trainer Joram Hendriks opnieuw alle zeilen moest bijzetten om een zo sterk mogelijke selectie neer te zetten, het blessureleed blijft maar aanhouden. De eerste grote kans was voor de gasten uit Kampen in de 4e minuut toen Raymon Beuling een enorme kans kreeg maar miste. Diezelfde Beuling zag vijf minuten later zijn schot van richting veranderen, waarop twee corners volgden die geen resultaat sorteerden. Dat was aan de andere kant in de 13e minuut wel zo, want de inzet van Stefan Maat werd weliswaar gestopt maar uit de rebound scoorde Jasper Groothuis de 1-0. DOS probeerde nu nog aanvallender te spelen, schoot Nick Hendriks hard over en Raymon Beuling schoot in de 25e minuut maar weer eens naast. Direct daarna probeerde Lars van Putten het, DOS doelman Justin Bruins pareerde, idem even later toen Frank Smit het uit de draai probeerde. In de 33e minuut dacht Jasper Groothuis zijn tweede doelpunt te hebben gescoord, maar dat feestje ging niet door wegens vermeend buitenspel. DOS was in de 38e minuut dichtbij de gelijkmaker toen de voorzet van Allan Bakker net gemist werd door Ayoub Lakhloufi. Ook het schot van Allan Bakker in de 40e minuut werd door Julian Bakker onschadelijk gemaakt ten koste van een corner. Beide ploegen kregen voor rust nog kansen om te scoren, het gebeurde niet en dus werd de ruststand 1-0.

Geen wijzigingen na de thee, mocht Stefan Maat een corner nemen in de 50e minuut die door Yessin Maskoul werd binnengekopt: 2-0. DOS trainer Johan Pitstra wisselde daarop Nick Hendriks voor Lucky Akot en vervolgens miste Frank Smit de kans om zijn ploeg op 3-0 te zetten. Tegenvaller in de 55e minuut toen Stefan Maat namens de gastheren de gele kaart kreeg, waardoor hij volgende week er in en tegen Noordscheschut niet bij zal zijn. Intussen liet DOS zich gelden, moest SVZW goalie Julian Bakker handelend optreden na een schot van Robin Mulder in de 63e minuut en ontving ook Jeffrey Buitenhuis geel. In de 68e minuut redde Julian Bakker opnieuw subliem, dit keer op het harde schot van Ayoub Lakhloufi. In de 72e minuut gooide de thuisploeg het duel in het slot na een prachtige aanval die door Frank Smit met een bekeken schuiver fraai werd afgerond: 3-0. Diezelfde Smit probeerde het even later via zijn stambeen nog eens, maar dat lukte net niet. Coach Joram Hendriks wisselde Jasper Groothuis voor Aron Pouls en collega Pitstra haalde Klaas Jan Mulder naar de kant voor Ricardo Oostra. Vervolgens werden er nog eens een paar domme gele kaarten opgehaald door de gastheren, eerst was daar de prent voor Levi Opdam en even later voor Stefan Maat, zijn tweede en dus rood. Bij een 3-0 voorsprong met nog tien minuten te gaan! DOS wisselde in de 80e minuut Allan Bakker in voor Thomas Stam en een minuut later profiteerde Frank Smit uit de counter door met een mooie lob de 4-0 en zijn tweede van de middag aan te tekenen. Meteen daarna werd Smit vervangen door Maarten Jansen en kreeg Rick Diender van DOS de gele kaart vanwege een overtreding binnen de beruchte lijnen. Dit keer mocht Yessin Maskoul de honneurs waarnemen en hij maakte geen fout door de penalty hard en hoog binnen te schieten. 5-0 was meteen de eindstand en nu moet het vizier op Noordscheschut, de inhaalwedstrijd die volgende week op het programman staat aldaar. Winst is essentieel, immers de tweede periodetitel kan behaald worden plus de koppositie.