Achilles’12 – SVZW  1-2 Verslag 26-11-2023

Mevrouw Fijke Hoogendijk had de eer om gistermiddag deze wedstrijd te leiden op sportpark ’t Wilbert te Hengelo. Beide ploegen speelden de afgelopen tijd nogal wisselvallig maar de thuisploeg verloor de laatste drie wedstrijden niet en wilde dat natuurlijk het liefst zo houden. De gasten uit Wierden presteerden duidelijk minder (zie eerdere verslagen), hadden echt wat goed te maken, maar afgelopen dinsdagavond werd er in de bekerwedstrijd tegen Nieuwleusen wel gewonnen en dus bekert de ploeg verder. SVZW coach Frank Eeftink kon over een fitte selectie beschikken en startte dit keer maar eens met de rappe Jesper Middelkamp in de basis. Het eerste wapenfeit was er in de 3e minuut voor de gasten toen Bas Dreierink zijn schot voorlangs zag gaan en drie minuten later de 1e corner voor de Wierdenaren was. SVZW nam het initiatief en zat meteen fanatiek op de bal, dat zagen we wel eens anders, vooral in de beginfases. Goede kans voor Achilles’12 in de 8e minuut toen Damon van Hoften rakelings naast het doel van keeper Julian Bakker (terug van blessure) schoot. Vlak daarop was Jesper Middelkamp dichtbij de 0-1, met het nodige geluk voorkwam doelman Joris Raanhuis een vroege achterstand en ook een tweede poging van Middelkamp leverde niet het gewenste resultaat op, de belandde in het zijnet. Na een kwartier op de klok knalde Rick Keizers hoog over het SVZW doel, even later had Frank Smit meer met de geboden kans moeten doen. Na twintig minuten voetbal zag het meegereisde Wierdense publiek een veelbelovend en aanvallend SVZW, dat ook nog eens met de zo gewenste inzet speelde gistermiddag. Dat het allemaal niet tot doelpunten leidde vooralsnog was een minder punt, de kansen waren er wel degelijk, ook voor de gastheren die in de 24e minuut een grote kans op de 1-0 verprutsten. Na bijna een half uur spelen was het net niet voor Frank Smit, hij zag zijn inzet van de doellijn gehaald door de Achilles’12 verdediging, terwijl Lars van Putten in dezelfde 28e minuut het zijnet trof. SVZW bleef de bovenliggende partij en moest tegelijkertijd waakzaam blijven voor de opponent en dan met name de spitsen Nick Harberink en Rick Keizers. Jurjan Mannes kopte over het doel van Joris Raanhuis, het schot van Jesper Middelkamp werd gestopt, de bal wilde er maar niet in voor de Wierdenaren. Tegen het einde van de eerste helft schoot Jeroen Visscher ruim over het Zwaluwen doel, belandde de uithaal van Jesper Middelkamp naast het doel aan de andere kant en redde Achilles sluitpost Joris Raanhuis het schot van diezelfde Middelkamp ten koste van een corner. Ruststand dus 0-0.

Na de warme thee zagen we twee ongewijzigde ploegen op het natte en koude veld verschijnen en volgde in de 61e minuut de eerste gele kaart voor SVZW speler Jeffrey Buitenhuis. Ook na rust benutte SVZW de kansen in eerste instantie niet, maar in de 65e minuut was het dan toch raak voor de gasten, toen na een fraaie aanval Jasper Groothuis de 0-1 scoorde. Na dat tegendoelpunt liepen de emoties bij Achilles nogal op, hetgeen leidde tot een gele kaart voor Kian Wind en een staflid op de bank. Lang konden de Zwaluwen niet genieten van de verdiende voorsprong, want enkele minuten later wist Nick Harberink uit de hutsekluts de gelijkmaker aan te tekenen, 1-1 in de 69e minuut. Trainer Frank Eeftink wisselde daarop doelpuntenmaker Jasper Groothuis, voor hem kwam Yessin Maskoul binnen de lijnen, welke laatste kort erna een voorzet op Frank Smit losliet die helaas naast het Hengelose doel schoot. Wissel nu ook bij Achilles, trainer Kenan Durmusoglu haalde Jeroen Visscher eraf voor Mart Heideman, collega trainer bij SVZW paste een dubbele wissel toe: Frank Smit en Jurjan Jannes eraf, de gebroeders Tom en Bas ter Hogt erin. Koud vijf minuten in het veld had invaller Heideman al een gele kaart te pakken en drie minuten later was er opnieuw geel aan Achilles kant voor Martijn Schrik die Stefan Maat het verder spelen belette, echter kon de laatste met direct rood vertrekken vanwege zijn onbezonnen reactie die daarop volgde. SVZW dus verder met 10 man met nog 10 minuten op de klok en dus toog de thuisploeg vol ten aanval, echter het doelpunt viel aan de andere kant uit de vrije trap van Bas ter Hogt, welke door de opnieuw uitstekend spelende verdediger Freek Grondman uit een moeilijke hoek werd binnengekopt: 1-2 in de 87e minuut. In de slotminuten ontving Jesper Middelkamp nog geel, bracht Achilles’12 Jikke Damink nog in het veld maar trok SVZW de verdiende overwinning over de streep. Het resultaat van vechtlust, inzet en karakter. Eindstand 1-2.

Volgende week komt Sparta Enschede naar Wierden, aanvang 14.45 uur op sportpark Het Lageveld.