Zaterdag 9 september reisde SVZW af naar Enschede voor de bekerwedstrijd tegen  FC Suryoye-Mediterraneo. De tweede wedstrijd in de poule fase. SVZW won in Enschede met 1-3.

Hieronder het verslag van deze wedstrijd zoals deze ook is te vinden op de site van de tegenstander.

Op een warm en zonnig sportpark liet de eersteklasser uit Wierden direct zien over een uitstekend team te beschikken. Meerdere keren kregen de bezoekers een dot van een kans om de score te openen, maar het afwerken liet (flink) te wensen over. Aan de andere kant ging het afwerken Ruben Katalanc beter af. Op fraaie wijze verzorgde de linkspoot de 1-0.

Lang konden de blauwhemden niet genieten van de voorsprong. Binnen twee minuten scoorden ‘De Zwaluwen’ in de persoon van Maarten Jansen de verdiende gelijkmaker. Hierdoor gingen beide ploegen rusten met een 1-1 stand.

FC Suryoye kende de beste fase van de wedstrijd na rust. Een kwartier lang werd er verdienstelijk gevoetbald, met enkele goede aanvallen en kansen tot gevolg. De beste mogelijkheid kreeg invaller Orshein Eliyo, maar hij faalde vanaf elf meter oog in oog met doelman Julian Bakker.

Ook de sluitpost in de andere goal viel in positieve zin op. Lucas Akgun bleek regelmatig een sta in de weg voor de aanvallers van SVZW. Een kwartier voor tijd lukte het de bezoekers toch om Lukas te verschalken. Een slippertje van nieuwkomer Sharma Ekuchu op het middenvelder werd genadeloos afgestraft door Tom ter Hogt. Uiteindelijk werd het in de negentigste minuut ook nog 1-3, door diezelfde Ter Hogt.

Na afloop van de wedstrijd werd ook de uitslag van de andere wedstrijd in de poule bekend.  ATC’65 won thuis tegen Markelo met 3-0. Door dit resultaat is SVZW al zeker van de volgende bekerronde. Door de twee overwinningen heeft SVZW nu 6 punten. ATC’65 en FC Suryoye-Mediterraneo hebben allebei 3 punten. Zaterdag is de laatste bekerronde en dan spelen de laatst genoemde twee ploegen tegen elkaar. Een van beide kan dus maar op 6 punten komen en mee gaan met SVZW naar de volgende ronde. Voor de duidelijkheid, de bovenste twee ploegen gaan door naar de volgende bekerronde.