Zaterdag 26 februari reisde SVZW af naar Hierden voor de wedstrijd tegen VV Hierden.

Onder prachtige weersomstandigheden floot scheidsrechter Robert de Wit om 15:00 uur de wedstrijd op gang. SVZW liet meteen zien dat ze voor de winst naar Hierden waren gekomen. In de 4e minuut scoorde Frank Smit voor de eerste keer deze middag. Maar hij stond buitenspel en de goal werd terecht afgekeurd.  Hierna ging SVZW op dezelfde voet verder. Hierden kreeg geen kans om aan te vallen, en als gevolg daarvan kansen voor Stefan Maat en Frank Smit. Maar nog geen goal. In de 17e minuut stuurt Stefan Maat met een prachtige pass Jesper Middelkamp richting Hierden doelman Tim de Groot. Maar helaas levert deze kans ook geen goal op. In de 20e minuut lukt het Hierden om een aanval op te zetten. Maar de voorzet vliegt voor het SVZW doel langs, zonder dat iemand de bal raakt. In de 23e minuut is het zover, Frank Smit maakte de 0-1. Dit is de 100e goal die Frank Smit scoort in competitieverband (dat zijn goals gemaakt voor Enter Vooruit, DETO en SVZW). Na de 0-1 een ongewijzigd beeld. SVZW blijft de betere van de twee. Luuk Geelen heeft pech dat zijn vrije trap via de lat over gaat. Maar ook in deze wedstrijd bleek maar weer, elke ploeg krijgt wel een kans. SVZW staat niet helemaal goed bij een snelle uitbraak van Hierden, en het is Martijn de Ruiter die voor de 1-1 zorgt. In de volgende minuten eerst geel voor Jeroen Spoelstra van Hierden, en vlak daarna voor Stefan Maat van SVZW. Hij liet zich door deze kaart niet van de wijs brengen, want in de 38e minuut geeft hij een prima pass op Jesper Middelkamp, en hij zorgt voor 1-2. Hierden kwam soms handen en voeten tekort om SVZW af te stoppen. Sander Nieuwhof van Hierden brengt zijn tegenstander te val, waarop hij de gele kaart krijgt van de scheidsrechter. Voor rust scoorde SVZW ook nog op 1-3. Doelpuntenmaker Frank Smit, en de aangever Stefan Maat.

In de rust werd bij Hierden Jeroen Spoelstra vervangen door Dani van Dijk. Hierden begin fanatiek aan de tweede helft in een poging om de stand nog te veranderen. Hierden kwam ook wel tot een paar mooie aanvallen, maar SVZW doelman Julian Bakker stond zijn mannetje. In 57e minuut schiet Aron Pouls hard richting het Hierden doel, maar de bal ging net over. Vlak daarna een mooie kans voor Frank Smit, maar de Hierden doelman lag in de weg. Hierna nog een goed schot van een Hierden speler, maar Julian Bakker liet wederom zien dat hij een goede doelman is. In de 75e minuut de eerste wissel aan SVZW zijde. Lars van Putten verliet het veld ten faveure van Sem Jansen.  SVZW geeft nog weer wat meer gas, en dat levert de 1-4 op. Frank Smit hoeft de bal alleen maar in de goal te schuiven na een mooie voorzet van Jesper Middelkamp. Trainer Joram Hendriks paste hierna nog een dubbele wissel toe. Aron Pouls en Lars Scholten werden vervangen door Dries Buimer en Timber Breukelman.  Bij Hierden werd Andrew Schaftenaar vervangen door Michael Roelofsen. De wedstrijd is allang gespeeld. Of zou SVZW nog een kans weten te benutten? In het de 86e minuut het antwoord op deze vraag. Frank Smit scoorde zijn 4e goal van deze middag en brengt de eindstand op 1-5. Een mooie en dik verdiende overwinning voor SVZW. Door dit resultaat klimt SVZW naar de 5e plaats op de ranglijst. De komende week twee thuiswedstrijden. Eerste dinsdag 1 maart de inhaalwedstrijd tegen DTS Ede. Aftrap 20:00 uur op sportpark “Het Lage veld” En dan op zaterdag 5 maart thuis tegen het kwakkelde Go Ahead Kampen. Het is te hopen dat SVZW op deze wijze blijft voetballen, dan zit er nog meer in het vat.

Opstelling SVZW: Bakker, Grondman, de Jong, F. Smit, Scholten (80e Buimer), Middelkamp, Geelen, M. Smit, Pouls (80e Breukelman), Maat, van Putten (75e S. Jansen).