SVZW verliest opnieuw thuiswedstrijd: 0-2

Een oude bekende op bezoek gistermiddag op Sportpark Het Lageveld te Wierden: WHC uit Wezep en beide teams speelden in het verleden menig wedstrijd tegen elkaar. Ook de trainer van de bezoekers, Richard Karrenbelt, kenden we nog uit eerdere ontmoetingen met Staphorst, Genemuiden en csv Apeldoorn o.a. waar hij ooit werkzaam was. Om 14.45 uur werd afgetrapt onder leiding van scheidsrechter Wijnand Rutgers en direct al mocht WHC een corner nemen die onmiddellijk raak was: Sander Krijns mocht zomaar binnenkoppen, volkomen vrijstaand. Na nauwelijks een minuut 0-1, menigeen was zijn of haar plekje nog aan het opzoeken.

Ja en dan kunnen alle mooie plannen gelijk de prullenbak in, de gasten schakelden meteen over naar de defensievere 4-4-2 opstelling en moest de thuisclub op zoek naar de gelijkmaker tegen een zeer compact en stug verdedigend WHC. In de 8e minuut kopte SVZW over uit een corner via Jeffrey Buitenhuis en het schot even later van Bas ter Hogt ging via WHC doelman Leon ter Wielen over. In de 14e minuut ging het harde schot van Stefan Maat maar nipt naast en konden we vaststellen dat het een moeilijk doorkomen was na die snelle goal. De eerste wissel volgde in de 38e minuut bij WHC, Sylvain Vierhuizen eraf, Menno van de Worp erin. In de stand kwam geen verandering meer en ging men met een 0-1 ruststand aan de thee.

Het tweede bedrijf startte bij SVZW zonder Stefan Maat die met een behoorlijke knieblessure was achtergebleven in de kleedkamer en was vervangen door Lars Scholten. Eerste gele kaart was voor WHC speler Jesse van ’t Ende in de 49e minuut en ging het schot van Yessin Maskoul hoog over het WHC doel. De Zwaluwen drongen wel aan, maar bleken niet inventief genoeg om WHC achterin uit elkaar te spelen, bovendien moest het uitermate alert blijven op de counters! Dan in de 63e geel voor SVZW speler Freek Grondman, die een paar minuten later naar de kant werd gehaald door trainer Yoram Hendriks en vervangen werd door Jesper Middelkamp. Vlak daarop ontsnapte de thuisploeg aan de 0-2 vanwege buitenspel en kreeg ook Lars van Putten geel voorgetoverd van de leidsman. In de 71e minuut knalde Jasper Groothuis keihard op de paal, domme pech natuurlijk en werd het allemaal nog erger toen uit de razendsnelle tegenaanval Stef van Oene de 0-2 aantekende. In plaats van de gelijkmaker stond de thuisclub nu tegen een dubbele achterstand aan te kijken en gezien het voorgaande spelbeeld leek het er niet echt op dat de Wierdenaren dat nog konden gaan veranderen in de resterende 20 minuten. De frustraties namen bovendien toe, geel voor Levi Opdam en trainer Richard Karrenbelt haalde doelpuntenmaker Stef van Oene eraf en bracht Belan Zend in de 82e minuut. Nog een speldenprik in de slotfase aan SVZW zijde toen een goede actie van Lars van Putten bijna doeltreffend werd afgerond door Yessin Maskoul, de lange doelman Leon ter Wielen stond ook hier zijn mannetje. Eindstand derhalve 0-2 in een ontmoeting waar de gasten met die snelle openingsgoal vervolgens uiterst doeltreffend verdedigden, een tactiek waar SVZW niet tegenop gewassen bleek. Volgende week zaterdag gaat de reis naar DOS Kampen, aanvang 15.00 uur en we mogen toch hopen dat de 3 punten dan mee terug naar Wierden gaan.