SVZW onderuit in eigen huis

Uw verslaggever is zijn aantekeningen verloren en derhalve wordt dit een ietwat minder gedetailleerd verslag. Excuses daarvoor.

Gistermiddag stonden twee ploegen op het veld die elkaar nooit eerder troffen en dus was het moeilijk in te schatten hoe de verhoudingen zouden liggen. Om 14.45 uur werd er afgetrapt in Wierden onder leiding van scheidsrechter Jarno Schoonhoven. SVZW nam meteen het initiatief tegen de lengte van de opponent, zeker gedurende het eerste halfuur. Wat echter ontbrak waren de doelpunten aan Wierdense zijde, de kansen daarop waren er wel degelijk. Voor rust hadden de gastheren eigenlijk al comfortabel op voorsprong moeten staan, maar in blessuretijd sloeg Noordscheschut genadeloos toe door uit een corner de 0-1 te scoren. Geheel tegen de verhouding in, dat wel, maar wellicht dat de tweede helft soelaas kon bieden.

Twee ongewijzigde elftallen na de thee en in de 48e minuut kreeg Noordscheschut een vrije trap te nemen die door Nick Koster fraai werd binnengekopt: 0-2. Dat was slikken, een tegengoal vlak voor en na rust plus het feit dat de gasten het spel irritant begonnen te vertragen en SVZW zich daardoor liet meeslepen, hetgeen zijn weerslag had op de prestaties. Toch kwam de aansluitingstreffer er alsnog door een prachtig doelpunt van Jasper Groothuis in de 56e minuut: 1-2. De eerste wissel bij de thuisploeg in de 68e minuut, Jesper Middelkamp kwam de doelpuntenmaker vervangen en kreeg Kiekebelt de gele kaart, nadat ook Danny Bouwman deze al in de 22e minuut had ontvangen. In de 80e minuut kreeg Tom ter Hogt een levensgrote kans om de gelijkmaker te scoren, hij schoot echter tegen keeper Boertien aan. Dubbele wissel dan bij SVZW, trainer Joram Hendriks verving Lars van Putten en Freek Grondman voor Maarten Jansen en Thijs Koopman, kreeg Yessin Maskoul geel en kon Robin Sikken met rood vertrekken door 2x geel. Maar ook tegen 10 man lukte het niet meer om er tenminste nog een gelijkspel uit te halen, werd vlak voor tijd Robin de Jong nog vervangen door Bas Dreierink en ging het tijdrekken van de gasten uit Drenthe vrolijk verder. Eindstand daarom 1-2, een toch wel smadelijke nederlaag voor SVZW, zeker gezien de kansen die de ploeg kreeg in de eerste helft.

Komende donderdagavond speelt SVZWthuis de bekerwedstrijd tegen Harfsen(20.00 uur), volgende week zaterdag vrij en op 29-10-2022 volgt de uitwedstrijd tegen SVI in Zwolle, aanvang 15.00 uur.