Zaterdag 25 maart gaat SVZW naar Wezep voor de wedstrijd tegen WHC.  Het duel tussen de nummers 2 en 3 van de competitie. Wie blijft na deze wedstrijd in de kopgroep?

WHC, een afkorting van Wezep-Hattemerbroek-Combinatie, staat op dit moment op de 3e plaats in de competitie. De achterstand op koploper Quick’20 is 3 punten. Maar WHC heeft een wedstrijd minder gespeeld.  Op 8 april aanstaande speelt WHC de inhaalwedstrijd tegen DOS Kampen. Als het goed is hebben na 8 april alle teams in de 1e klasse E weer een gelijk aantal gespeelde wedstrijden.  Maar bij WHC zullen ze nog niet bezig zijn met 8 april, want alle aandacht is nu gericht op de wedstrijd tegen SVZW.  In deze thuiswedstrijd is er de mogelijkheid voor WHC om bij winst weer boven SVZW  te komen staan. Afgelopen zaterdag kwam WHC uit tegen KHC niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Volgens het verslag van KHC een terechte uitslag.  Op 5 november jl. won WHC met 0-2 van SVZW. WHC kwam in die wedstrijd al in de 3e minuut op 0-1. Het lukte WHC om deze voorsprong over de streep te trekken. WHC heeft al vaak tegen SVZW gespeeld en dat zijn vaak wedstrijden waarin van alles gebeurt. WHC beschikt over een selectie met ervaren spelers die wel vaker een topper hebben gespeeld. Gelet op de ranglijst gaat WHC zeker voor de winst. Want anders loopt SVZW wel weg van de gastheren. Na de wedstrijd is er een foute party in de kantine van WHC. Georganiseerd door WHC 1 en 2. Verliest WHC, dan lijkt het echte een foute party te worden in Wezep.

SVZW is nu zeven wedstrijden op rij ongeslagen in de competitie. De laatste nederlaag was op 3 december, uit in Heerenveen werd toen met 2-1 verloren. Afgelopen zaterdag won SVZW thuis met 2-0 van SVI. Deze overwinning kwam pas het laatste gedeelte van de wedstrijd tot stand.  Frank Smit en Maarten Jansen maakten de belangrijke goals. SVZW is door de goede resultaten geklommen naar de 2e plaats op de ranglijst met 2 punten achterstand op koploper Quick’20. Maar zij hebben een wedstrijd meer gespeeld. SVZW heeft nog een inhaalwedstrijd te goed tegen Noordscheschut. Deze wedstrijd is vastgesteld op 8 april. Wint SVZW die uitwedstrijd dan is de 2e periode titel voor SVZW. Dat is een mooie prijs, maar gelet op de ranglijst is er ook nog kans op de mooiste prijs van het seizoen.  SVZW weet dat het net als WHC eigenlijk niet mag verliezen om de kansen in eigen hand te houden. Zoals al vaker geschreven heeft SVZW wel last een afwezige spelers vanwege blessures. Hopelijk gaat de ziekenboeg leeg stromen de komende weken want elke speler is belangrijk in deze spannende en mooie competitie. SVZW gaat zeker voor de winst in Wezep, maar weet ook dat er goede tegenstander aan de aftrap staat. De wedstrijd op sportpark Mulderssingel in Wezep begint om 14:30 uur en zal worden geleid door scheidsrechter Robin Brinkman.

De overige wedstrijden van zaterdag 25 maart 2023

DOS Kampen – KHC (2)

DOS Kampen zal deze week moeten bijkomen van de 7-0 nederlaag tegen Quick’20. DOS Kampen moet punten gaan pakken om te zorgen dat ze in de middenmoot blijven.  KHC speelde zaterdag gelijk tegen WHC en blijft daardoor de ploeg met de minste nederlagen in de 1e klasse E. DOS Kampen wil in deze stadsderby laten zien dat de zware nederlaag tegen Quick’20 een offday was. Een overwinning tegen KHC is daarvoor het beste medicijn. Maar KHC is bijna niet te verslaan dit seizoen. Dat gaat DOS Kampen nu ook weer ondervinden, want de drie punten zijn voor KHC.

Epe – Achilles’12 (2)

Epe komt steeds meer in zeer zwaar weer terecht. Afgelopen zaterdag werd er met 2-0 verloren van DZOH, en kregen ook nog eens 3 spelers van Epe een rode kaart. Dat betekend dus schorsingen voor deze spelers. Achilles’12 verloor zaterdag van Hulzense Boys met 1-3. Achilles’12 is nog lang niet in veilige haven wat betreft handhaving. Voor beide tegenstanders is dit een enorm belangrijke wedstrijd wat betreft de stand op de ranglijst.  Door de spanning die op deze wedstrijd staat mag er geen hoogstaande wedstrijd worden verwacht. Maar het is Achilles’12 dat er in slaagt om 3 punten mee te nemen uit Epe.

Go Ahead Kampen – Quick’20 (1)

Go Ahead Kampen liet zaterdag jl. zien dat het over een prima elftal beschikt. ASV Dronten werd door GAK met 1-5 verslagen. Topscoorder Wilbert Wessels had het vizier weer op scherp staan, want hij scoorde 3 maal. Quick’20 kwam in actie tegen DOS Kampen.  Na 90 minuten stond er 7-0 op het scorebord. Het lijkt erop dat Quick’20 makkelijk scoort tegen clubs uit Kampen. Want in Oldenzaal eindigde de wedstrijd tussen deze beide teams in een 10-1 overwinning voor Quick’20. Go Ahead Kampen zal zich willen revancheren voor deze zware nederlaag. Daarnaast wil het team gaan voor de 3e periode. Quick’20 is een prima elftal, maar het zal dit keer toch zijn meerdere moeten erkennen in Go Ahead Kampen.

Hulzense Boys –  ASV Dronten (1)

Hulzense Boys weet dat het punten moet blijven pakken want dan kan het best zo zijn dat de ploeg de handhaving strijd weet te ontlopen.  De afgelopen twee wedstrijden werden gewonnen. Voor ASV Dronten geldt precies het omgekeerde want zij verloren hun 2 laatste wedstrijden.  Gevolg is dat ASVD een pas op de plaats moet maken wat betreft de strijd om het kampioenschap. Hulzense Boys gaat ook in thuiswedstrijd voor de winst. ASV Dronten zal ook van plan zijn om weer punten te pakken. Maar Hulzense Boys is net wat scherper en wint deze wedstrijd.

Noordscheschut – DZOH (3)

Noordscheschut zal punten willen pakken in deze Drentse derby.  Want bij winst kan er afstand worden genomen van tegenstander DZOH. En blijft de thuis club in de veilige middenmoot. DZOH weet dat het bij winst ook meer kan stijgen op de ranglijst. Beiden ploegen zullen vooral niet willen verliezen. Gevolg is een voorzichtige tactische wedstrijd die gaat eindigen in een gelijkspel.

SVI – Heerenveen (1)

SVI had afgelopen zaterdag tegen SVZW lange tijd uitzicht op een punt. Maar in de laatste minuten scoorde SVZW twee keer, en bleven de punten in Wierden.  SVI staat nu op een degradatie plek, maar heeft nog alle kans om op de veilige 9e plek terecht te komen. Voor Heerenveen  zal het heel moeilijk worden om rechtstreekse degradatie te ontlopen. Er moet simpelweg gewonnen worden in Zwolle. Heerenveen won in de heenwedstrijd met 4-3 van SVI.  Zij zullen ook dit keer weer graag willen winnen, maar SVI is dit keer de sterkste van de twee.

Zaterdag 25 maart staat wedstrijddag 19 op het programma. Dat is 2e wedstrijdronde in de strijd om de 3e periode titel. Op dit moment is er wat verschil in het aantal gespeelde wedstrijden door de verschillende elftallen.  Op dinsdag 28 maart spelen Heerenveen en Hulzense Boys tegen elkaar.  Op 8 april staan er nog 4 inhaalwedstrijden op het programma. Als alles volgens schema verloopt hebben dan alle clubs een gelijk aantal gespeelde wedstrijden.  Zaterdag a.s. staan er weer mooie wedstrijden op het programma. De topper tussen WHC en SVZW. Ook Go Ahead Kampen tegen Quick’20 is een wedstrijd om naar uit te kijken. Bij de overige wedstrijden staan er ook weer de nodige belangen op het spel. Opnieuw dus een zaterdag om naar uit te zien.

Gerrit Koers