SVZW gaat zaterdag 27 mei op bezoek bij ASV Dronten. In deze laatste competitiewedstrijd gaat het erom welk team als 2e gaat eindigen in de competitie.

ASV Dronten is bezig aan een heel goed seizoen in de 1e klasse E. Op dit moment staat  ASV Dronten op de 3e plaats op de ranglijst.  In de 25 gespeelde wedstrijden werden er 48 punten bij elkaar verzameld door ASVD. Er werd maar 5 keer een nederlaag geleden. Dus wat dat betreft kan er ook worden gesproken van een goed seizoen. Maar ASV Dronten mag ook mee doen aan de nacompetitie om promotie, dus er kan nog een mooi einde bij komen.  Wel is de mogelijkheid om de 1e ronde in de nacompetitie over te slaan. Maar dan moet je wel eindigen als 2e in de competitie. Op dit moment staat SVZW op die plek met 2 punten voorsprong op ASV Dronten.  Zaterdag a.s. spelen beide ploegen tegen elkaar, en dan gaat het dus om de 2e plek. ASV Dronten weet dat het moet winnen om boven SVZW te eindigen. Het is te verwachten dat de gastheren vol op de aanval gaan spelen om te winnen van SVZW. In Wierden wist SVZW net met 1-0 te winnen. Er was toen nauwelijks krachtverschil tussen beide teams.

SVZW won afgelopen zaterdag met 1-0 van streekgenoot Achilles’12. Winnen was nodig om de kleine kampioenskans in leven te houden. Maar zoals was te verwachten won Quick’20  met 2-0 van Noordscheschut. En dus bleef de achterstand van SVZW 4 punten, en dat is met nog 1 wedstrijd te spelen niet meer in te halen.  De felicitaties gaan naar Oldenzaal voor het behaalde kampioenschap. Voor SVZW is het seizoen echter nog niet voorbij. Want als 2e periodekampioen mag SVZW meedoen aan de nacompetitie met als inzet een plek in de 4e divisie in het nieuwe seizoen. Weet SVZW de 2e plek op de ranglijst te behouden, dan kan de 1e ronde in die competitie worden overgeslagen. Er is nog 1 ploeg die SVZW van de 2e plek kan afhouden, en dat is ASV Dronten. En nu is het feit daar dat beide ploegen op 27 mei tegen elkaar gaan spelen. Er staat dus wel wat op het spel in Dronten. SVZW speelde zaterdag een goede wedstrijd tegen Achilles’12, al was het jammer dat er maar een keer werd gescoord. Er waren wel kansen op meer. Gelukkig was Frank Smit weer beschikbaar, en hij bewees weer eens zijn waarde door te scoren.  Het is te hopen dat SVZW zaterdag met een goed resultaat de reguliere  competitie kan afsluiten. Want dan ga je net met een beter gevoel de nacompetitie in. De wedstrijd die zal worden gespeeld Sportpark Burgemeester Dekker in Dronten begint om 14:30 uur. Alex van Kraay is aangewezen als scheidsrechter.

De overige wedstrijden van zaterdag 27 mei;

Achilles’12 – Heerenveen (1)

Achilles’12 kan in deze wedstrijd het klasse behoud definitief maken.  Bij winst blijft de thuisclub negende in de stand en blijft Achilles’12 op 1e klasse niveau actief. Voor tegenstander Heerenveen is het doek al gevallen. Zij weten dat ze moeten afdalen naar de 2e klasse. Maar dat wil niet zeggen dat ze de punten zomaar gaan weggeven. Achilles’12 zal moeten gaan voor de winst, maar treft in Heerenveen een tegenstander die voetballend best aardige dingen laat zien.  Achilles’12 weet waar het voor strijdt en gaat fanatiek aan de slag. De punten blijven in Hengelo.

DZOH – Quick’20  (2)

DZOH is nog niet helemaal veilig in de 1e klasse. De ploeg heeft nog 1 punt nodig om de nacompetitie te ontlopen. Quick’20 is de kampioen van de 1e klasse E en hoeft zich nergens meer druk over te maken. Alleen de sportieve plicht roept nog voor de kampioen. DZOH moet gaan voor een punt. Maar op een gelijkspel spelen tegen Quick’20 is riskant.  Quick’20 zal in deze wedstrijd ook laten zien dat ze de terechte kampioen zijn. DZOH moet afwachten wat er op de andere velden gaat gebeuren.

Epe – WHC (2)

Epe weet al een aantal weken dat het volgend seizoen in de 2e klasse gaat uitkomen. Het klasse verschil met de andere ploegen was te groot. WHC deed lange tijd bovenin mee in de 1e klasse, maar het gaat de laatste weken niet zo soepel meer.  WHC staat nu vierde, maar kan nog achterhaald worden door Go Ahead Kampen. Epe wil deze thuiswedstrijd graag afsluiten met een goed resultaat. WHC speelt nergens meer voor, maar gaat deze wedstrijd wel winnen.

Go Ahead Kampen – KHC (1)

Go Ahead Kampen heeft de zinnen gezet op de 3e periodetitel.  Het heeft daarvoor ook de beste kansen. Maar dan moet er wel worden gewonnen van stadsgenoot KHC. En dat is geen eenvoudige opgave. KHC verliest maar zelden, en zal zeker niet willen verliezen in deze derby. Het gaat dus een spannende wedstrijd worden voor veel publiek. Uiteindelijk maken de makkelijk scorende spitsen van de thuisclub het verschil.

Hulzense Boys – DOS Kampen (1)

Hulzense Boys weet sinds afgelopen zaterdag dat het volgend seizoen ook weer mag uitkomen in de 1e klasse. Een hele mooie prestatie van de Boys. Er is ook nog een kans op de 3e periodetitel.  Voor DOS Kampen zal nog een hele toer worden om de nacompetitie te ontlopen. Zelf winnen en dan hopen dat de concurrentie punten verspeeld. Hulzense Boys wil de competitie graag afsluiten met winst in deze thuiswedstrijd. DOS Kampen komt voor drie punten naar Hulsen, maar de tegenstander speelt vrij uit de winst, en dus gaat DOS met lege handen terug naar Kampen.

Noordscheschut – SVI (1)

Noordscheschut moet deze laatste wedstrijd winnen om de nacompetitie te ontlopen, Wel is de ploeg dan afhankelijk van de resultaten van Achilles’12 en DZOH. SVI behoort ook tot de degradanten en speelt dus alleen nog voor de sportieve eer. Noordscheschut moet gaan de voor de winst in deze wedstrijd. SVI zal nog wel tegenstand bieden, maar het heilige vuur is wel gedoofd bij de Zwollenaren. De punten blijven in Drenthe.

Zaterdag 27 mei is de laatste speelronde in de 1e klasse E. Bijna alle beslissingen zijn al gevallen. Quick’20 is kampioen geworden. SVI, Heerenveen en Epe dalen af naar de 2e klasse. Welke ploegen er gaan spelen in de nacompetitie om handhaving is nog niet beslist.  DZOH, Achilles’12, Noordscheschut en DOS Kampen hebben nog 1 wedstrijd om deze dans te ontspringen. SVZW en ASV Dronten weten al dat zij via de nacompetitie mogen proberen om te klimmen naar de 4e divisie. Zaterdag zal ook duidelijk worden welk team hen gaat vergezellen.  Al met al nog een spannende laatste speelronde. Dit is dus ook de laatste competitie voorbeschouwing van dit seizoen. Bij deze wil ik iedereen bedanken voor het lezen van deze beschouwingen, en ook hartelijke dank voor de gegeven reacties. Voor iedereen een mooie laatste speelronde toegewenst.

Gerrit Koers