SVZW – NEO Verslag 15-10-2023

Nooit eerder stonden beide ploegen in competitieverband tegenover elkaar dus waren de verwachtingen hoog gespannen. NEO begon sterk, met nog geen minuut op de klok een levensgrote kans voor de gasten, SVZW goalie behoedde zijn ploeg voor de 0-1. De mannen uit Borne zaten er kort op, bleven de aanval zoeken maar doelpunten leverde het niet op. Zo was daar aan andere kant in de 12e minuut de voorzet van Jasper Groothuis hard en laag, die door Frank Smit op een haar na gemist werd, het had zomaar de 1-0 kunnen zijn. Diezelfde Frank Smit schoot vijf minuten later de voorzet van Yessin Maskoul niet in maar naast het NEO doel. SVZW pakte de eerste gele kaart, uw verslaggever meende dat Robin de Jong de ontvanger was vanwege commentaar op scheidsrechter Ben de Jong (geen familie). Na de vrije trap van NEO counterde SVZW via Frank Smit, die onderweg naar het Bornse doel over zichzelf struikelde en er slechts een corner aan over hield. In de 40e minuut was het dan toch bijna raak voor de gasten, Rick ten Tusscher had de 0-1 op zijn schoen maar opnieuw redde Julian Bakker op miraculeuze wijze! We zagen een spannende eerste helft met NEO als bovenliggende partij en SVZW mocht van geluk spreken dat de rust met een 0-0 stand bereikt werd met dank aan doelman Julian Bakker.

SVZW trainer Frank Eeftink had in de rust Sem Jansen vervangen door Alen Ramic, NEO begon met dezelfde 11 spelers. Opnieuw zagen we twee teams op het veld die wilden voetballen en vijf minuten na aanvang van het tweede bedrijf kwamen de gasten toch op een 0-1 voorsprong na gestuntel achterin bij de Zwaluwen. Stef Rompelaar had de eer om de bal in het lege doel te schuiven. Der tweede wissel bij de thuisploeg volgde in de 57e minuut, toen Yessin Maskoul werd vervangen door Jesper Middelkamp. Even later kreeg Jasper Groothuis de kans om de gelijkmaker te scoren, doelman Leco Zeevalkink stopte bekwaam. Een minuut later was Groothuis wel succesvol toen hij de voorzet van Jesper Middelkamp onhoudbaar binnenkopte en daarmee de 1-1 aantekende. SVZW was in die periode de sterkere partij, drong aan ondanks de nodige slordigheden, waarbij het schot van Jurjan Mannes recht in de handen van NEO doelman Zeevalkink eindigde. Trainer Frank Eeftink besloot vlak daarna om Kevin Krommendijk te vervangen door Freek Grondman, een verdediger voor een verdediger, en ook NEO trainer Michel Steggink wisselde door maar liefst 3 verse krachten in het veld te brengen. In de 73e minuut pakte ook NEO speler Rick ten Tusscher geel na een tackle op Frank Smit, dus ook in dat opzicht was de stand weer gelijk. SVZW bleef intussen aanvallen, duidelijk op zoek naar de 2-1 en in de 76e minuut werd doelpuntenmaker Jasper Groothuis van het veld gehaald ten faveure van Tom ter Hogt. In de 83e minuut ontsnapte SVZW aan de 1-2 en schoot Bas ter Hogt even later over aan de andere kant. Wissel aan NEO zijde: Jasper Scholten eraf, Mauro Lohuis erin, we schrijven dan de 87e minuut. De invaller, koud in het veld, scoort een minuut later de 1-2! Toch gaf SVZW na die tegenvaller niet op en probeerde in de extra 5 minuten tijd alsnog een gelijkspel af te dwingen, hetgeen in de 93e minuut zowaar bijna nog lukte ook, uiteindelijk bleef het bij die 1-2 overwinning voor NEO na een spannende wedstrijd met veel inzet aan beide kanten. Een gelijkspel, gezien over 90 minuten, zou rechtvaardiger geweest zijn, maar dat telt niet.

Dinsdagavond wordt er gebekerd tegen Ommen, aanvang 20.00 uur in Wierden en komende zaterdag spelen we de derby uit tegen DOS’37 in Vriezenveen, aanvang 14.30 uur.