Zaterdag 24 september gaat de competitie van start in de 1e Klasse E.  SVZW komt veel nieuwe tegenstanders tegen dit seizoen. De 1e wedstrijd is echter tegen oude bekende; Go Ahead Kampen

Go Ahead Kampen en SVZW kwamen elkaar in het verleden al vaak tegen in competitie verband.  Opvallend aan die reeks is dat Go Ahead  zelden verliest van SVZW in Kampen.  In mei 2018 won SVZW met 0-4, de overige wedstrijden eindigden in winst voor Go Ahead of een gelijkspel.  Ook dit seizoen heeft Go Ahead Kampen de doelstelling om te promoveren vanuit de 1e klasse.  De 1e selectie van de gastheren staat dit seizoen onder leiding  van  Erwin Brem uit Wezep. Hij is de opvolger van Gert van Duinen, die wegens gezondheidsproblemen afzag van contract verlening.  Zoals gebruikelijk bij veel amateurclubs waren er na het afgelopen seizoen ook bij Go Ahead de nodige spelers mutaties. Elf spelers vertrokken naar een andere club, of stopten met spelen in de 1e selectie.  Acht nieuwe spelers werden toegevoegd aan de selectie.  In de bekerpoule kende Go Ahead weinig problemen, want de drie wedstrijden werden allemaal gewonnen. Met mooie uitslagen, want 14 doelpunten voor en 0 tegen zijn aansprekende cijfers. Afgelopen zaterdag werden competitie genoot WHC met 4-0 verslagen. Go Ahead is dus goed begonnen aan het nieuwe seizoen, en zal deze goede start vast willen voortzetten tegen SVZW.

SVZW is cijfermatig gezien ook goed begonnen aan het nieuwe seizoen. Na de zomerstop speelde SVZW 4 oefenwedstrijden, waarvan er 1 werd verloren.  Van de drie vastgestelde bekerwedstrijden werd er 1 gelijk gespeeld, afgelopen zaterdag tegen STEVO (1-1).  Tegen Enter Vooruit en DOS’37 werd een overwinning behaald. Wel moet hierbij worden opgemerkt dat de resultaten in de laatste wedstrijden met stroef spel werden behaald. Trainer Joram Hendriks is ook nog aan het zoeken naar de beste basis opstelling, dat komt ook doordat er spelers niet beschikbaar zijn als  gevolg van blessures. De selectie van dit seizoen beschikt over voldoende capaciteiten om bovenin mee te kunnen draaien in de 1e klasse E. Het is natuurlijk altijd afwachten hoe een seizoen zich ontwikkelt. Daarbij komt ook het feit dat SVZW dit seizoen tegen negen nieuwe tegenstanders gaat aantreden. Op dit moment is nog niets te zeggen over de sterkte van deze clubs. Zaterdag gaat de reis naar Go Ahead Kampen. Wel een bekende club voor SVZW, en uit ervaring kan worden gezegd dat 100% inzet en beleving nodig zal zijn om een goed resultaat in deze wedstrijd te behalen. De wedstrijd op Sportpark Middenwetering begint om 15.00 uur en staat onder leiding van arbiter A.W.G. van Kraay uit Wijchen.

De overige wedstrijden van zaterdag 24 -09-2022

Ook dit seizoen vindt u in de voorbeschouwing een overzicht van de overige wedstrijden en een voorspelling daarbij.  Na een paar speelrondes zal er ook een korte toelichting komen bij de gedane voorspellingen.

Noordscheschut – WHC  (2)

SVI – Quick’20 (2)

Epe – DOS Kampen (1)

Hulzense Boys – KHC (3)

ASV Dronten – VV Heerenveen (2)

Achilles’12 – DZOH (3)

Zaterdag 24 september begint gelukkig de competitie weer in het amateurvoetbal. Het is fijn om weer elke zaterdag een wedstrijd te bezoeken en te kijken naar de verrichtingen van de favoriete amateurclub. Het is natuurlijk nu nog onvoorspelbaar hoe de competitie gaat verlopen. In de 1e klasse E zitten clubs die de overgang vanuit het zondagvoetbal hebben gemaakt. Daarnaast een degradant uit de hoofdklasse. Zeker is dat veel clubs voor het eerst tegen elkaar spelen, omdat de 1e klasse E nu bestaat uit clubs uit Overijssel, Gelderland, Drenthe en Friesland. De clubs uit twee laatst genoemde provincies speelden hun wedstrijden in het district Noord in het verleden. Het is voor veel clubs mooi om de strijd aan te gaan met onbekende tegenstanders. Vanaf deze plek wens ik iedereen een mooie seizoenstart toe,  en een spannende competitie.

Gerrit Koers