Terwijl heel veel ploegen al twee competitie wedstrijden in de benen hebben, startte voor SVZW de competitie op 07 oktober. Op het programma stond de uitwedstrijd tegen SV Dalfsen. Beide tegenstanders speelden nog nooit eerder tegen elkaar. Het was dus af wachten hoe de krachtsverhoudingen zouden liggen.

Onder prima weersomstandigheden floot scheidsrechter van der Ley om 14:30 uur voor de aftrap van de wedstrijd. Vanaf het begin was duidelijk dat de thuisclub een verdedigende speelwijze hanteerde. Veel mensen achter de bal en dan gokken op die ene succesvolle counter. SVZW wist ondanks die tactiek van de tegenstander toch wel de nodige kansen te creëren. De 1e kans voor SVZW kreeg Yessin Maskoul, maar helaas geen treffer. Daarna waren er twee kansen voor Bas ter Hogt, maar ook zijn vizier stond nog niet scherp. In de 23e minuut kreeg Dalfsen de 1e corner te nemen, maar die leverde niets op. SVZW bleef de veel sterkere ploeg, maar dat was nog niet op het scorebord te zien. Een schot van Frank Smit vloog net over het Dalfsen doel. Yessin Maskoul kon alleen op Dalfsen doelman Mark Knol af, maar hij wist hem niet te passeren. In de 38e minuut de enigste kans van Dalfsen in de 1e helft, maar Sam van den Anker schoot de bal naast.  Tot de rust nog wat kansen voor SVZW, maar de 0-0 bleef op het scorebord. Conclusie in de rust; SVZW de veel betere ploeg, maar weet nog niet te scoren.

In de tweede helft verschenen twee ongewijzigde ploegen op het veld. Ook het speelbeeld bleef gelijk. Een veel sterker SVZW, maar nog geen goal. Maar in de 49e minuut was het Frank Smit die 0-1 scoorde. Nu snel zorgen voor de 0-2 en dan was de wedstrijd gespeeld. Kansen ook nu weer. In de 62e minuut stond Frank Smit weer op de juiste plek, en hij tikte de 0-2 binnen. Dalfsen trainer Marcel Smid besloot tot een eerste wissel. Sjoerd Klarenbeek kwam in het team voor Chiel Schilder. Het spelbeeld bleef gelijk. Yessin Maskoul hoefde bal alleen maar in het doel te schieten, maar hij schoot helaas over. In de 74e minuut de eerste wissel van SVZW trainer Frank Eeftink. Jesper Middelkamp kwam in het veld voor Yessin Maskoul. In de 76e minuut kreeg SVZW een vrije trap op ongeveer 20 meter van het Dalfsen doel. Een ideale plek voor Robin de Jong. Hij schoot de bal prachtig in de bovenhoek. Vlak daarna zorgde Frank Smit voor de 0-4 op scorebord. Hierna de tweede wissel aan Dalfsen zijde: Sam Eijkelkamp loste Sam van den Anker af. Ook SVZW wisselde nog twee spelers.  Jasper Middelkamp en Kevin Krommendijk werden vervangen door Maarten Jansen en Freek Grondman. Dalfsen had inmiddels alle strijdlust opgegeven en hoopte dat het resultaat nog zou meevallen. SVZW wilde nog wel werken aan het doelsaldo. In de 84e minuut was het Maarten Jansen die scoorde met een kopbal. Bas ter Hogt wilde ook graag op de lijst van doelpunten makers. In de 86e minuut zeilde een afstandsschot van hem prachtig in de bovenhoek. Hiermee was de koek wat doelpunten betreft op voor SVZW. Scheidsrechter van der Ley floot voor het einde van de wedstrijd. Hij hield de kaarten op zak deze middag. Al met al een makkelijke overwinning voor SVZW. Als je kritisch wilt zijn, zeg je, er werden toch nog heel wat kansen verprutst. In elk geval een goede competitiestart van SVZW, dat de komende weken vast tegenstanders gaat ontmoeten die veel meer weerstand gaan bieden. Dat valt al te verwachten op 14 oktober wanneer SVZW thuis moet aantreden tegen NEO uit Borne. Aanvang van die wedstrijd is om 14:45 uur.