Zaterdag 2 september was voor de meeste teams van SVZW de start van het seizoen 2023-2024. De start betrof de 1e wedstrijd in het kader van de bekercompetitie. SVZW 1 begon deze competitie met een thuiswedstrijd tegen ATC’65 uit Hengelo.

Deze wedstrijd was tevens de eerste wedstrijd onder leiding van de nieuwe hoofdtrainer Frank Eeftink. Nog niet alle spelers waren beschikbaar, onder andere als gevolg van blessures.

De wedstrijd begon aardig gelijk op tussen beide teams. Het was meteen al duidelijk dat de tegenstander de beschikking had over snelle buitenspelers. Daar moest de SVZW verdediging dus heel attent op zijn. In de 11e minuut ging met het uitverdedigen helemaal mis bij ATC’65. Bas ter Hogt strafte dit meteen af, 1-0 voor SVZW.  Na een goede voorzet van Bas Dreierink ontstond er een goede kans voor Maarten Jansen, maar hij wist niet te scoren. In de 26e minuut scoorde Maarten Jansen wel, na een goede voorzet van Lars van Putten. SVZW wist in die fase elkaar makkelijk te vinden, al zat er ook wel slordig balverlies tussen.  Na 36 minuten scoorde Maarten Jansen zijn tweede doelpunt, nu op aangeven van Jurjan Mannes. Tot de rust gebeurde er verder niet veel meer.

In de tweede helft was het Stefan Maat die bijna alleen voor de keeper wist te komen. In het verloop van de tweede helft waren er nog wel mogelijkheden voor SVZW. Gescoord werd er niet meer door SVZW. In de 80e minuut was daar wel de 3-1 van ATC’65. Een doelpunt gemaakt door Pascal van Del. In de tweede helft werden aan SVZW zijde 5 wissels doorgevoerd. Jeffrey Buitenhuis was een van die invallers. Hij was aan het terugkomen van een blessure. Helaas moest hij de wedstrijd verlaten met een hamstring blessure. Dus een tegenslag op zijn weg naar volledige fitheid.

Zaterdag 9 september speelt SVZW zijn tweede  bekerwedstrijd. In Enschede staan dan  FC Suryoye-Mediterraneo –  SVZW op het programma.  Aanvang 17:00 uur