Zaterdag 24 april gaat SVZW op bezoek bij WHC, de trotste koploper in de 1e klasse H. Lukt het de Wierdenaren om punten te pakken tegen de koploper?

WHC (een afkorting van Wezep-Hattemerbroek-Combinatie) is de trotse koploper in de 1e klasse H. Het is bijna zeker dat het kampioenschap naar WHC gaat, het is alleen nog niet duidelijk wanneer dat zal zijn. Op dit moment heeft WHC een voorsprong van 10 punten op de naaste achtervolgers.  Afgelopen zaterdag moest WHC op bezoek bij STEVO in Geesteren. En stond na 90 minuten een 3-2 eindstand op het scorebord. Een onverwachte nederlaag voor WHC. Dat kan natuurlijk een keer gebeuren, want een bekende trainers uitspraak luidt; elke overwinning brengt je dichter bij de volgende nederlaag. Voor de stand op de ranglijst veranderde er niets, want de achtervolgers verloren ook hun wedstrijd in het afgelopen weekend. Opmerkelijk aan de wedstrijd in Geesteren was ook het feit dat WHC binnen 30 minuten met 3-0 achterstond. En dat voor een verdediging die in de voorgaande 16 wedstrijden maar 7 tegendoelpunten kreeg.  WHC weet dat het in SVZW een sterke tegenstander op bezoek krijgt. De wedstrijd in Wierden eindigde in 0-0.   Dat is het enige gelijkspel van WHC tot nu toe. Voor eigen publiek zal WHC ongetwijfeld voor de winst gaan, om zo te laten zien dat het verlies tegen STEVO een eenmalige uitglijder was.

SVZW wist afgelopen zaterdag helaas niet te winnen van Grol. De wedstrijd eindigde in 1-1. Beide ploegen kregen kansen om te winnen maar deze werden niet benut. De grootste kans was voor SVZW in de 83e minuut. De doelman van Grol stopte de strafschop van SVZW en redde daarmee 1 punt voor de ploeg uit Groenlo. SVZW moet deze week zich gaan voorbereiden op een zware maar ook mooie uitdaging. Op bezoek bij de koploper die maar heel weinig verliespunten heeft tot nu toe.. Trainer Frank Eeftink heeft de beschikking over een nagenoeg fitte selectie. Aan de technische staf de opdracht om met  een goed strijdplan te komen wat het mogelijk maakt om punten te pakken in Wezep.   In de thuiswedstrijd tegen WHC wist SVZW  de tegenstanders van scoren af te houden. Maar helaas lukte het toen niet om zelf te scoren. Resultaten uit het verleden zeggen niets, maar het is wel zo dat SVZW regelmatig punten weet te pakken op bezoek bij WHC. Het lijkt misschien overbodig om te zeggen, maar ook deze wedstrijd is er 100% inzet en passie nodig. SVZW is in elk niet kansloos tegen deze tegenstander.  De wedstrijd op sportpark  “Mulderssingel” begint om 14:30 uur. De wedstrijd zal staan onder leiding van scheidsrechter Nick Lammers.

De overige wedstrijden van speelronde 19 ( NEO is vrij deze speelronde )

Achilles’12 – Sparta Enschede (2)

Achilles’12 won de twee laatst gespeelde wedstrijden. Daarmee deed de club goede zaken in de strijd om klasse behoud. Ook Sparta bleef ongeslagen in de vorige twee wedstrijden.  De winnaar van deze wedstrijd kan zich verzekeren van een nog stevigere plek in de middenmoot. Het gaat een spannende derby worden in Hengelo. Maar het zijn die bezoekers die er met de punten vandoor gaan.

DZC’68 – STEVO  (1)

DZC’68 zal met weinig plezier terug denken aan afgelopen zaterdag.  Want er werd met 2-1 verloren van RKZVC.  Een nederlaag in een derby is nooit fijn. STEVO zorgde zaterdag voor een enorme stunt door WHC met 3-2 te verslaan. STEVO reist door dit resultaat met het nodige vertrouwen af naar Doetinchem. DZC’68  weet dat STEVO heeft gewonnen van WHC en dat het alle zeilen zal moeten bijzetten om te winnen. Hoewel STEVO de nodige tegenstand zal bieden is DZC’68 toch de winnaar van deze wedstrijd.

Grol – DOS’37  (3)

Grol was heel blij dat het zaterdag 1 punt wist te halen tegen SVZW. Hierdoor blijft de veilige achtste plaats in zicht. Ook DOS’37 wil naar die achtste plek of liefst nog hoger. De winst op NEO was daarom ook heel welkom in Vriezenveen. Beide clubs zullen vol voor de winst moeten gaan in deze wedstrijd want dit is een kans om te stijgen in de competitie. Het gaat uitdraaien op een spannende  strijd tussen deze clubs. De voorspelling is dat er geen winnaar uit de bus komt.

Hulzense Boys – RKZVC (1)

Hulzense Boys was de grootte verliezer van de afgelopen speelronde.  Zij verloren hun wedstrijd terwijl alle anderen ploegen onderin de ranglijst punten haalden.  De Boys staan nog wel op de achtste plek, maar weten dat achtervolgers dichtbij staan. RKZVC wil graag in de 1e klasse blijven. Daarvoor zijn er nog kansen, maar dan moeten er wel punten worden gepakt. Winst in Hulsen zou dan ook heel mooi zijn. Hulzense Boys wil zichzelf lucht verschaffen en weet dat winst in deze wedstrijd daartoe heel goed zou passen. De punten gaan naar de thuisclub.

Dalfsen – FC Winterswijk (2)

Dalfsen weet na afgelopen zaterdag nu wel bijna zeker dat rechtstreekse degradatie niet meer te voorkomen is. De achterstand op een nacompetitie plek is al opgelopen tot 14 punten.  FC Winterswijk verloor de twee laatst gespeelde wedstrijden en is wel weer toe aan een overwinning. Dit zou ook goed uitkomen om aansluiting te houden met de bovenste ploegen. Dalfsen zal ongetwijfeld ook in deze wedstrijd proberen om de huid zo duur mogelijk te verkopen, maar FC Winterswijk is gewoon veel te sterk voor de thuisclub.

Speel ronde 18 was een heel bijzondere in de 1e klasse H. Van de top vijf op de  ranglijst wist alleen SVZW maar een punt te pakken. De overige vier ploegen verloren allemaal. Resultaat van deze wedstrijden is wel dat de strijd om bij de eerst acht te eindigen steeds spannender wordt. De degradatie regeling ziet er als volgt uit: de nummers 12 en 13 degraderen rechtstreeks naar de tweede klasse. De nummers 9, 10 en 11 komen in de nacompetitie terecht met als inzet handhaving in de 1e klasse. In speelronde 19 staan er ook weer de nodige wedstrijden op het programma waarin de belangen groot zijn. Er staan nog 8 speelrondes op het programma.  Met andere woorden het gaat er nu om spannen.  Ook deze week vanaf deze plek aan iedereen een mooie  en sportieve speelronde toegewenst.

Gerrit Koers