Zaterdag 06 november komt De Merino’s voor het eerst naar Wierden om tegen SVZW te spelen. De beide ploegen speelden nog nooit eerder tegen elkaar.

Voetbalvereniging De Merino’s werd als bedrijfsvereniging opgericht op 1 juli 1949 door de Koninklijke Scheepjeswolfabriek DS van Schuppen. De vereniging dankt haar naam aan een product van de voormalige fabriek, namelijk een speciaal soort wol van het zogenaamde Merino schaap. De thuiswedstrijden worden op “Sportpark De Groene Velden” gespeeld. De voetbalclub heeft bijna 500 leden. De 1e selectie staat onder leiding van trainer Jeroen de Zwaan. Hij is bezig aan zijn tweede seizoen als trainer van de Merino’s.  Onder leiding van zijn voorganger, Jan Gaasbeek, promoveerde de club in mei 2020 naar de 1e klasse. In het verleden kwamen De Merino’s wel vaker uit in de 1e klasse, maar nooit in de 1e klasse oost. Op dit moment staan De Merino’s in de middenmoot na zes gespeelde wedstrijden. Er werden 5 punten gehaald in die wedstrijden. De doelstelling is handhaving in de 1e klasse.  Uiteindelijk wil de club uitgroeien naar een stabiele eerste klasse club.  Gelet op de doelstelling zal De Merino’s in elk geval voor een punt naar Wierden komen.  De jonge spits Viggo Koeleman is op dit moment de topscoorder van het team. Hij scoorde drie doelpunten.

SVZW speelt voor de tweede week op rij een thuiswedstrijd. Zaterdag 30 oktober jl., was CSV Apeldoorn de tegenstander op sportpark ‘Het Lage Veld”.  En op 6 november opnieuw een thuiswedstrijd tegen De Merino’s. Ook de week daarna, zaterdag 13 november, speelt SVZW een duel op het eigen sportpark. Het gaat dan om een bekerwedstrijd tegen competitiegenoot Nunspeet. SVZW verloor afgelopen zaterdag met 3-4 van CSV Apeldoorn. Een 0-3 achterstand werd terug gebracht tot 3-3. Uiteindelijk scoorde CSV een vierde goal en zo bleef SVZW met lege handen achter. Om wat meer spelers in actie te zien in het eerste elftal, speelde SVZW dinsdag 26 oktober jl. een oefenwedstrijd tegen Quick 20. Deze wedstrijd werd weliswaar met 1-2 verloren, maar het mooie was dat Marijn Koppelman, Stijn Wessels, Melle Jeurissen, Matthijs Timmerman en Rama Kippers hun officieuze debuut in het 1e elftal maakten. Dat is een goed teken met het oog op de toekomst.  Het niet direct te verwachten dat deze spelers ook meedoen tegen De Merino’s, maar het is goed dat spelers uit het 1e elftal weten dat er concurrentie is die ook voor een plek in het 1e elftal strijden. Het is wel te hopen dat SVZW in staat is om punten te pakken tegen de Veenendalers. Want de 12e plek op de ranglijst is niet een plaats waar SVZW hoort te staan. Maar de inzet en strijd die er zaterdag in de tweede helft was te zien, geeft mij het gevoel dat de punten er aan zitten te komen. De wedstrijd tegen De Merino’s begint om 14:45 uur.  Scheidsrechter van dienst is Wieger Braaksma.

De overige wedstrijden van zaterdag 6 november

Bennekom – DOS’37  (3)

Bennekom verloor afgelopen zaterdag in Kampen met 3-0 van DOS. Volgens het eigen verslag faalde Bennekom op alle fronten. Tegen DOS’37 zal Bennekom vast beter voor de dag willen komen. Dos’37 speelde zaterdag gelijk tegen KHC.  Dik in blessure tijd scoorde KHC nog de 1-1. Wel een terechte uitslag volgens trainer Jeroen Niks. Er zit maar 1 punt verschil tussen beide ploegen op de ranglijst. Dit verschil blijft zo, want er rolt een gelijkspel uit de bus in Bennekom.

DTS EDE – Go Ahead Kampen  (1)

DTS deed zaterdag goede zaken op de ranglijst. Door de winst op SVI klom DTS naar de 7e plaats. Winst in deze thuiswedstrijd houdt waarschijnlijk in dat er nog meer kan worden plaatsen winst inzit. Go Ahead kwam tegen SDVB in 86e minuut op een 1-2 voorsprong, maar kon deze voorsprong niet vasthouden, want SDVB won uiteindelijk met 3-2.  DTS heeft aan de winst op SVI een goed gevoel over gehouden, en dat vertaalt zich in winst op Go Ahead.

Hierden – SDV Barneveld (2)

Hierden verloor in de vorige speelronde met 2-0 van DZC’68.  Met 4 punten uit 6 wedstrijden is het voor thuisclub zaak om weer eens punten te pakken. SDV Barneveld heeft de laatste weken wel punten gehaald, en staat nu met 9 punten op de 5e plaats in de competitie. Winst in Hierden houdt in dat SDVB de mooie plaats op de ranglijst kan vasthouden. De thuisclub zal er alles aan doen om te winnen, maar uiteindelijk gaan de punten toch mee in de bus naar Barneveld.

KHC – DZC’68 (2)

KHC is de club die elke zaterdag met 100% passie en inzet strijd voor de punten. Dat hebben inmiddels de verschillende tegenstanders al gemerkt. DCZ’68 staat tweede op de ranglijst. Het is de ploeg met de minste tegentreffers. KHC scoort zelf niet veel, en nu dus tegen de sterke defensie van de gasten uit Doetinchem. DZC’68 is in staat om ook KHC van doelpunten af te houden, en weet daarnaast wel te scoren in Kampen.

Nunspeet – DOS Kampen (3)

Nunspeet zal ook deze wedstrijd in gaan om niet te verliezen. En dan proberen om ook deze wedstrijd toch te winnen. DOS Kampen won afgelopen zaterdag van Bennekom. Dat waren de eerste punten voor de Kampenaren.  Dat smaakt vast naar meer. Ook DOS zal in elk geval voor 1 punt naar Nunspeet komen.  Een gelijkspel is de voorspelling bij deze wedstrijd.

CSV Apeldoorn – SVI (1)

Koploper CSV Apeldoorn liet zaterdag in Wierden zien dat ze goed kunnen voetballen, maar dat ze ook als team kunnen strijden voor de punten.  SVI begon de laatste wedstrijd tegen DTS heel goed aan de wedstrijd, maar kon dit geen 90 minuten vast houden en verloor uiteindelijk met 3-4. CSV wil dit seizoen meespelen om het kampioenschap, en dan is winst in thuiswedstrijden een vereiste.  SVI gaat ook ondervinden dat een uitwedstrijd naar Apeldoorn geen makkie is. Winst voor de koploper.

Zaterdag 6 november is de 1e klasse D al weer toe aan speelronde zeven. Op dit moment lijkt het erop dat CSV Apeldoorn en DZC’68 de sterkste ploegen zijn. Go Ahead Kampen volgt nog op 3 punten, maar Bennekom staat al 5 punten achter. De overige ploegen lijken wel erg aan elkaar gewaagt, en het is elke week afwachten wie de sterkste is. Allemaal denken ze op dit moment punten pakken, want anders doet de concurrent dat wel, en gaat deze mij voorbij in de competitie. Door de week hard trainen met elkaar, en dan zaterdag die inzet omzetten in punten. Zaterdag om 17:00 uur weten we de resultaten van deze speelronde, en gaan we kijken hoe de ranglijst er dan uitziet. Iedereen weer een mooie en sportieve zaterdag toegewenst.

Gerrit Koers