Zaterdag 11 februari speelt SVZW de uitwedstrijd tegen de Hulzense Boys.  Dit maal geen verre reis om bij de tegenstander te komen. De afstand is slechts 11 kilometer.

Hulzense Boys heeft een duidelijke doelstelling voor dit seizoen. Handhaven in de 1e klasse E. Dat is geen gemakkelijke opgave gelet op de versterkte degradatie regeling die dit seizoen van toepassing is.  Om zeker te zijn van klasse behoud moet een team in elk geval op de 9e plek eindigen.  Hulzense Boys staat op dit moment op de 12e plek met 13 punten uit de 14 gespeelde wedstrijden. De achterstand op plek negen is 5 punten. Zaterdag jl. won Hulzense Boys met 0-1 van KHC.  Een knappe prestatie, want KHC verliest zelden een wedstrijd.  Bij de boys in Hulsen zijn ze blij met dit resultaat. Ze hebben nog een lange weg te gaan, maar ze putten ongetwijfeld moed uit deze overwinning. Met Menno Kamphuis heeft de club wel een spits die gemakkelijk scoort.  Hij heeft nu 7 doelpunten achter zijn naam staan. Op 1 oktober stonden beide ploegen in Wierden tegenover elkaar voor deze derby. SVZW won destijds met 3-0.  Hulzense Boys zal er alles aan doen om een goed resultaat te halen tegen de buren uit Wierden.

SVZW is uitstekend begonnen aan het jaar 2023.  Er werd alleen maar gewonnen in de gespeelde oefen- en competitiewedstrijden. Afgelopen zaterdag trad SVZW thuis aan tegen Go Ahead Kampen.  Eerst was een 3-1 voorsprong die in laatste minuten werd weggewerkt door Go Ahead. Maar in de blessure tijd was er een schitterende pass van Stefan Maat op Jasper Groothuis.  Die pass werd op waarde ingeschat zodat alsnog de 4-3 op het scorebord verscheen. SVZW staat nu derde in de competitie. De achterstand op koploper Quick’20 bedraagt 5 punten. In de 2e periode doet SVZW ook volop mee. Het is nu zaak voor SVZW om door te gaan op de ingeslagen weg.  Gelet op de aanwezige kwaliteiten in het elftal moet dat mogelijk zijn. Helaas zijn er wel blessure gevallen, waardoor enkele spelers voorlopig niet beschikbaar zijn. Maar de wel beschikbare spelers lieten afgelopen zaterdag zien dat ze bereid zijn om hard te werken om tot goede resultaten te komen.  Het moet mogelijk zijn om te winnen van Hulzense Boys. Al moet je altijd oppassen met voorspellingen over derby’s. Daarin willen nog wel eens onvoorspelbare dingen gebeuren.  Scheidsrechter Maarten Spoon zal om 14:30 fluiten voor het begin van deze wedstrijd die zal worden gespeeld op Sportpark Smidserve in Hulsen.

De overige wedstrijden van zaterdag 11-02-2023;

Achilles’12 – Quick’20  (2)

Achilles’12 ontvangt Quick’20 in deze derby. Achilles’12 zal graag willen winnen van de koploper. Door het verlies van WHC is Quick’20 de nieuwe koploper in de 1e klasse E. Elke tegenstander wil winnen van de koploper. Achilles’12 wil graag meer punten pakken om zo nog wat plekken te stijgen op de ranglijst. Quick’20 moet op bezoek in Hengelo laten zien dat ze terecht de koploper zijn.  Achilles’12 zal zeker de nodige tegenstand bieden, maar uiteindelijk gaan de punten mee naar Oldenzaal.

Epe – KHC (2)

Epe moet heel snel punten gaan pakken want anders is degradatie niet meer af te wenden. KHC verloor zaterdag thuis van Hulzense Boys. Een resultaat waar men in Kampen niet vrolijk van werd. Op bezoek in Epe zal KHC er alles aan doen om die nederlaag te verwerken door te winnen van de rode lantaarn drager. Epe scoort heel weinig. En dan aantreden tegen KHC met de minst gepasseerde verdediging van de 1e klasse. KHC gaat deze wedstrijd winnen.

Go Ahead Kampen – Heerenveen (1)

Go Ahead Kampen verloor zaterdag op het nippertje van SVZW. Go Ahead Kampen zal voor de winst gaan in deze thuiswedstrijd om te klimmen op de ranglijst. Heerenveen bevindt zich in zwaar weer gelet op de ranglijst. Als Heerenveen op deze plek blijft staan op de ranglijst is rechtstreekse degradatie een feit.  In uitwedstrijden haalde Heerenveen nog geen enkel punt. Dat blijft na zaterdag ook zo, want Go Ahead Kampen gaat deze wedstrijd winnen.

Noordscheschut – DOS Kampen (3)

Noordscheschut wist zaterdag te winnen van koploper WHC (1-2). Een belangrijke overwinning voor de thuisclub, want hierdoor blijft er aansluiting met de middenmoot.  DOS Kampen is goed uit de winterstop gekomen en staat nu op de 7e plek in de competitiestand. Noordscheschut is een stugge ploeg om tegen te voetballen. DOS Kampen zal naar Drenthe afreizen om in elk geval niet te verliezen.  Uiteindelijk eindigt deze wedstrijd in een gelijkspel.

SVI – WHC (2)

SVI is ook gewikkeld in de strijd om handhaving. Zoals het er nu uit ziet komt SVI terecht in de nacompetitie voor klasse behoud. WHC verloor zaterdag thuis van Noordscheschut en zakte daardoor naar de 2e plek.  WHC zal graag weer willen klimmen naar de eerste plaats. SVI zal in deze derby strijden voor de punten, maar WHC is te sterk voor de gastheren.

ASV Dronten – DZOH (1)

ASV Dronten wil graag aansluiting houden met de kopgroep. Dan moet er wel gewonnen worden in deze thuiswedstrijd. DZOH kan de punten ook goed gebruiken om op de veilige plek in de middenmoot te blijven.  ASV Dronten weet dat DZOH niet veel scoort, maar ook niet veel tegendoelpunten heeft. Het gaat een spannende wedstrijd worden waarin ASVD uiteindelijk toch de sterkste is.

Ook zaterdag jl. bleek weer dat veel ploegen aan elkaar gewaagd zijn in de 1e klasse E.  Hierdoor zijn er elke week weer verrassende uitslagen. Dat is mooi, want daardoor blijft de 1e klasse E een mooie competitie om te volgen. In speelronde 15 staan er drie derby’s op het programma.  Derby’s zorgen vaak voor verrassende uitslagen. Zaterdagmiddag om 17:00 uur weten we of dat deze  middag ook het geval was. Op zaterdag 18 en 25 februari staan er beker en inhaalwedstrijden op het programma.  Zaterdag 4 maart staat wedstrijddag 16 op planning van de 1e klasse E.  Iedereen een mooie en sportieve voetbal zaterdag toegewenst.

Gerrit Koers