Net als afgelopen zaterdag speelt SVZW opnieuw thuis tegen een club uit de buurt. Dit keer is DOS’37 uit Vriezenveen de tegenstander.

DOS’37 is geen onbekende tegenstander voor SVZW. De beide clubs kwamen elkaar wel vaker tegen in competitie verband. Afgelopen seizoen was dat niet het geval omdat DOS’37 toen uitkwam in de 2e klasse. Maar via de nacompetitie wist DOS’37 weer te promoveren naar de 1e klasse. Het doel van de club is om op dit niveau actief te blijven.  Dan moeten er nog wel de nodige punten worden binnengehaald. Op dit moment staat DOS’37 met 12 punten uit 12 wedstrijden op de negende plaats. Blijft dat zo, dan moet handhaving via de nacompetitie worden bewerkstelligd. Het is niet zo dat de club veel wedstrijden  verliest, maar een gelijkspel levert maar 1 punt op. En DOS’37 speelde al zes keer gelijk. Ook afgelopen zaterdag lukte het niet om thuis te winnen van RKZVC.  Trainer Jeroen Niks, voor het vierde seizoen in dienst van de club, weet ook als geen ander dat er wedstrijden gewonnen moeten gaan worden. Probleem lijkt vooral het scorend vermogen, want 12 doelpunten in twaalf wedstrijden is niet veel.  Elf tegen doelpunten ziet er dan wel weer goed uit. DOS’37 weet dus dat een overwinning heel goed uit zou komen. Iedereen uit Vriezenveen hoopt dat er wordt gewonnen in Wierden.  We gaan het zien, in een derby weet je nooit wat er gebeurd.

SVZW speelde afgelopen zaterdag met 2-2 gelijk tegen STEVO. Over de hele wedstrijd gezien was dat een terecht resultaat, maar als je in de blessure tijd op een 2-1 voorsprong komt, is het enorm jammer dat het niet lukt om de overwinning binnen te halen. SVZW haalde ook niet het niveau wat het elftal wel op de mat legde in de uitwedstrijd tegen FC Winterswijk. Het is verder afwachten of Frank Smit wel mee kan doen tegen DOS’37. Hij moest afgelopen zaterdag al na 30 minuten de wedstrijd verlaten met een blessure.  STEVO ging vol strijd en energie de wedstrijd in tegen SVZW. Dat zelfde kan SVZW ook van DOS’37 verwachten. SVZW wil nog een rol van betekenis spelen aan de top van de ranglijst, dus dan moeten er thuis in elk geval punten worden gehaald. Het is al vaker gezegd op deze plek, inzet en passie is in elk geval vereist om resultaten te halen. Lukt dat, dan moet een overwinning op DOS’37 mogelijk zijn. De wedstrijd zal staan onder leiding van scheidsrechter Janssen. De aftrap is om 14:45 uur op sportpark “Het Lage Veld”.  Op donderdagavond 8 februari speelt SVZW ook een thuiswedstrijd tegen ROHDA Raalte. Het gaat hier om een duel voor de beker.

De overige wedstrijden van speelronde 13e (STEVO is vrij deze speelronde)

Achilles’12 – GROL (3)

Achilles’12 heeft wat afstand genomen van de onderste plaatsen op de ranglijst. Afgelopen weekend werd er met 1-3 gewonnen in Dalfsen. GROL haalde een knap punten binnen tegen DZC’68. In de blessuretijd werd een 0-2 achterstand nog gelijk getrokken.  Beide tegenstanders zullen deze wedstrijd graag willen winnen om zodoende hun plek op de ranglijst te verbeteren. Niet verliezen zal voorop staan, en daarom lijkt het op een gelijkspel uit te draaien.

FC Winterswijk – DZC’68 (1)

FC Winterswijk kwam er ook achter dat WHC heel sterk is dit seizoen. Met een 3-1 nederlaag werd de club weer naar huis gestuurd. DZC’68 wist wel te winnen van WHC, maar door het gelijk spel tegen GROL liep WHC ook 2 punten uit op de nummer drie in de competitie. In deze Achterhoekse  derby gaat het om de tweede plek op de ranglijst. Het belooft een mooie wedstrijd te worden. Met steun van de eigen supporters gaat FC Winterswijk deze wedstrijd winnen.

Hulzense Boys – WHC (2)

Hulzense Boys mag proberen of zij in staat zijn om punten te pakken tegen WHC. Afgelopen zaterdag werd de wedstrijd tegen NEO gestaakt door de scheidsrechter, dit omdat ‘supporters” van de Boys met vuurwerk gooiden. Iets wat je niet verwacht van aanhangers van deze sympathieke club.  WHC blijft maar doorgaan met winnen. Hierdoor heeft de club al 8 punten voorsprong op de achtervolgers. Hulzense Boys gaat vast proberen om punten te halen tegen WHC, maar de bezoekers zijn gewoon te sterk.

Sparta Enschede – NEO (2)

Sparta Enschede had afgelopen zaterdag een vrije dag. Alle tijd dus om zich voor te bereiden op de wedstrijd tegen NEO.  Sparta heeft net als NEO 18 punten bij elkaar gespeeld. Verschil is dat Sparta daar 12 wedstrijden voor nodig had, en NEO maar 10 duels. Sparta Enschede pakt vooral punten in thuiswedstrijden. NEO weet dat inmiddels ook. De bezoekers weten dus wat hun te doen staat. Volop de strijd aangaan. Daartoe is NEO in staat en de punten gaan mee naar Borne.

RKZVC – Dalfsen (1)

RKZVC staat nu op de elfde plaats. De club wil graag stijgen op de ranglijst, want handhaving is de doelstelling. Voor Dalfsen ziet het er slecht uit. Slechts 2 punten uit 12 wedstrijden. Dalfsen kan nog gaan voor een plek in de nacompetitie, maar rechtstreekse handhaving lijkt er niet meer in te zitten. RKZVC gaat in deze wedstrijd voor de overwinning. Dalfsen geeft zich zeker niet zomaar gewonnen, maar de punten gaan toch naar de thuisclub.

In het komende weekend staat wedstrijd ronde 14 op het programma. In het weekend van 10 en 11 februari is er geen competitievoetbal in de 1e klasse H.  Wel spelen nog wat clubs wedstrijden voor de beker. Wedstrijd ronde 15 staat voor 24 en 25 februari op de agenda.  Maar eerst de wedstrijden van komend weekend. Daarin staan weer mooie duels op de rol. FC Winterswijk tegen DZC’68, de strijd om de tweede plek op de ranglijst. Daarnaast ook weer een paar mooie derby’s. Sparta Enschede tegen NEO en SVZW tegen DOS’37. Kortom genoeg om weer naar uitzien.  Gelet op de weersvoorspellingen lijkt het erop dat de tijd van afgelastingen achter ons ligt.

Gerrit Koers