Op 28 mei staat de laatste thuiswedstrijd in de reguliere competitie op het programma voor SVZW. De winnaar van de 1e periode titel, DZC’68, komt dan naar Wierden.

DZC’68 uit Doetinchem begon heel goed aan de competitie. Gevolg van deze goede start is dat DZC’68 de eerste periodetitel binnen haalde. Uit de 8 wedstrijden die voor deze periode op de agenda stonden werden 19 punten binnengehaald. Op 25 september, bij de start van de competitie, speelden DZC’68 en SVZW ook tegen elkaar. De uitslag destijds was 1-0 , dankzij een doelpunt Noë Bokila. Deze speler ging door met scoren en heeft inmiddels 7 doelpunten achter zijn naam staan.  Met 8 doelpunten is Gloria Papela de clubtopscoorder op dit moment. Dat zijn mooie aantallen, vooral als je kijkt naar de totale doelpunten productie van DZC’68.  In 24 wedstrijden werden 29 doelpunten gemaakt.  Tegenstanders wisten maar 21 goals te maken in die 24 wedstrijden. Daaruit blijkt dat DZC’68 een moeilijk te bestrijden tegenstander is. Het is ook het elftal met de minste nederlagen in de competitie. Het team heeft nu 39 punten uit de 24 gespeelde wedstrijden. In de spannende strijd om het kampioenschap is DZC’68 inmiddels afgehaakt, maar het team wil graag in vorm blijven voor de nacompetitie. En zal dus ook in Wierden de huid zo duur mogelijk verkopen.

SVZW is bezig aan enorme goede serie wedstrijden in de competitie. Op dit moment van schrijven heeft SVZW in de 10 laatste gespeelde wedstrijden, 7 keer gewonnen, 1 keer gelijk gespeeld, en maar 2 keer verloren. Op 30 april werd verloren van koploper CSV Apeldoorn. En afgelopen zaterdag verloor SVZW bij Go Ahead Kampen met 3-2. Een nederlaag die niet nodig was geweest. De laatste thuis nederlaag was op 19 maart. Nunspeet won toen in Wierden met 0-3. SVZW staat nu 5e in de competitie met 4 punten achterstand op de koploper. Er zijn nog 2 wedstrijden te spelen, dus kampioen worden zit er waarschijnlijk niet meer in.  Er zijn nog wel kansen om de 3e periode titel binnen te halen. Maar ook in die strijd zijn er nog 4 kanshebbers. Net als bij veel andere clubs is het wel merkbaar dat het drukke tijden zijn voor de spelers. Elke weekend een wedstrijd. Gevolg hiervan is dat er veel blessure gevallen zijn. Trainer Joran Hendriks moet elke week puzzelen om tot een sterke opstelling te komen. Gelukkig zijn er ook steeds vervangers beschikbaar, al is de bezetting op de reservebank niet groot. Het is dan ook enorm knap dat er toch steeds punten worden binnen gehaald. Op 28 mei spelen eerst de tweede elftallen van SVZW en DZC’68 tegen elkaar. Die wedstrijd begint 12:00 uur. De wedstrijd tussen de eerste elftallen begint daarna om 15:00 uur. Scheidsrechter Stan Smit is aangewezen als leidsman voor deze wedstrijd.

De overige wedstrijden van zaterdag 28 mei.

Bennekom – Hierden (1)

Bennekom had de zinnen gezet op de 3e periode, maar dat gaat niet meer lukken. Wel zijn er mogelijkheden om te klimmen op de ranglijst. Hierden is verwikkeld in de degradatie strijd. De nacompetitie ontlopen lukt waarschijnlijk niet, maar rechtstreekse degradatie ontlopen kan nog wel. De druk van het winnen ligt bij Hierden. Bennekom kan vrijuit spelen en wil in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen zorgen dat punten voor de thuisclub zijn.

DOS Kampen – DTS Ede (3)

Beide ploegen zijn gebaat bij een overwinning. DOS Kampen heeft de punten keihard nog om in de 1e klasse te blijven. DTS doet nog volop mee om het kampioenschap, al zijn de kansen minder geworden na de thuisnederlaag tegen Bennekom. De druk is dus groot bij beide teams. De wedstrijd eindigt in een gelijkspel, en daar hebben DOS Kampen en DTS Ede niets aan.

De Merino’s – Go Ahead Kampen (1)

De Merino’s kunnen zich geen punt verlies meer veroorloven in de laatste twee wedstrijden. Want anders kan het zo zijn dat dit het laatste seizoen is in de 1e klasse. Voor Go Ahead staat er in deze wedstrijd alleen de sportieve eer op het programma.  De Merino’s gaan voor de overwinning in deze wedstrijd, en dat moet lukken, want Go Ahead is bezig aan een wisselvalig seizoen.

Nunspeet – SVI (2)

Nunspeet heeft ook nog kans op het kampioenschap, maar is wel afhankelijk van de resultaten van de andere concurrenten. SVI staat op een mooie middenmoot plek en gaat elke week onbevangen de wedstrijden in. Dat merkte SDV Barneveld afgelopen zaterdag, want zij werden met 6-0 verslagen. SVI heeft nu kans op de 3e periode. Nunspeet gaat wel voor de winst in deze thuiswedstrijd, maar SVI trekt de goede lijn door, en gaat met de 3 punten op zak terug naar Zwolle.

SDV Barneveld – KHC (3)

SDV Barneveld was een week de koploper in de competitie. Maar die status bracht zoveel spanning met zich mee, dat het team tegen SVI kopje onder ging, en met 6-0 verloor. KHC is verlost van de nacompetitie spanning en wil de competitie goed afsluiten. SDV Barneveld wil deze thuiswedstrijd winnen, maar gaat ook merken dat KHC een stugge tegenstander is. Een gelijkspel is de voorspelling bij deze wedstrijd.

CSV Apeldoorn – DOS’37 (1)

CSV Apeldoorn heeft de kans op het kampioenschap geheel in eigen hand. Wint de ploeg de laatste twee wedstrijden, dan is de titel voor CSV. DOS’37 zal echter de punten niet cadeau doen. Want zij staan nu op veilige 11e plek in de competitie. Maar de concurrentie is dichtbij. CSV Apeldoorn krijgt dus te maken met een gemotiveerde tegenstander, maar gelet op de kwaliteiten van de thuisploeg moet een overwinning mogelijk zijn.

Zoals al vaak is geschreven blijft de 1e klasse D een enorm spannende competitie. Vijf ploegen kunnen nog steeds kampioen worden, al moet worden gezegd dat SVZW op de vijfde plaats nu 4 punten achterstaat op CSV Apeldoorn. En dat met nog twee wedstrijden te spelen. Maar elke week gaan de koplopers onderuit. Afgelopen zaterdag verloren SDV Barneveld, Nunspeet, DTS Ede en SVZW. Doordat CSV Apeldoorn wel won, staat deze ploeg nu bovenaan. Dat is ook de ploeg met de sterkste selectie, maar nu moeten blijken of ze ook met de kampioensdruk kunnen omgaan. Onderin gaat het tussen vier ploegen. DOS’37, DOS Kampen, De Merino’s en Hierden.  Ook hier is met geen zinnig woord te zeggen hoe dit gaat aflopen. En dan is er ook nog de strijd om de 3e periode. Ook daarin zal de beslissing pas vallen op de laatste speeldag op 4 juni. Kortom nog twee speelrondes met veel spanning bij de wedstrijden. Zelf een goed resultaat boeken, en dan maar kijken naar de uitslagen op de andere velden.

Gerrit Koers