Op 23 september 1948 werd SVZW opgericht. Dat is dus 75 jaar geleden. Om dit jubileum te vieren zijn er allerlei activiteiten georganiseerd. De aftrap van die activiteiten is op zaterdag 8 juli. Op die dag staat de wedstrijd tussen SVZW en de profs van FC Volendam op het programma.

Voor SVZW is het de eerste wedstrijd onder leiding van de nieuwe hoofdtrainer Frank Eeftink. Hij is de opvolger van Joram Hendriks, die is overgestapt naar Staphorst.  De selectie van SVZW is op dinsdag 27 juni jl. begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Die voorbereiding is opgeknipt in twee blokken. Het eerst gedeelte loopt van 27 juni tot en met zaterdag 15 juli. Dit blok wordt afgesloten met een oefenwedstrijd tegen Vroomshoopse Boys. Het tweede blok start op maandag 7 augustus. De eerste oefenwedstrijd is de ontmoeting tegen FC Volendam. Deze wedstrijd wordt gespeeld op sportpark “Het Lage Veld” in Wierden. Scheidsrechter in deze wedstrijd is Bas Nijhuis.

FC Volendam start de voorbereiding op het Eredivisieseizoen 2023-2024 op 3 juli. Dan vindt in het Kras Stadion de eerste training plaats. De eerste geplande oefenwedstrijd is op zaterdag 8 juli wanneer Volendam afreist naar Wierden voor de ontmoeting met SVZW. Ook bij Volendam staat er met ingang van het seizoen 2023-2024 een nieuwe trainer voor de spelersgroep. Matthias Kohler  neemt als hoofdtrainer het stokje over van Wim Jonk.  De rol van Technisch Manager Betaald Voetbal gaat vervuld worden door Wim Jonk. Hij gaat een overkoepelende rol vervullen in het algehele voetbalbeleid van FC Volendam en blijft in die nieuwe hoedanigheid intensief betrokken bij de werkwijze van het eerste elftal en Jong FC Volendam.  Welke spelers er precies allemaal zullen meedoen in Wierden is even afwachten. De transferperiode is in volle gang. Het kan dus zo zijn dan spelers vertrekken tijdens de voorbereiding. Ook kan het zo zijn dat er nieuwe spelers voor het eerst meedoen. Of dat spelers de kans krijgen om in de oefencampagne te laten zien dat zij een contract verdienen bij FC Volendam. Nieuw bij Volendam is Koen Blommestijn die overkomt van Telstar.  Er gaan wel veel geruchten rond over middenvelder Carel Eiting en verdediger Xavier Mbuyamba. Maar op dit moment staan ze nog bij FC Volendam onder contract.  

SVZW hoopt dat veel mensen de weg naar het sportpark “Het Lage veld” weten te vinden op zaterdag 8 juli. Voor de overige jubileum activiteiten kunt u een kijkje nemen op  https://75jaar.svzw.nl/

Gerrit Koers

Foto FC Volendam