Op zaterdag 1 oktober speelt SVZW de 1e competitie thuiswedstrijd.  De tegenstander is Hulzense Boys. Daarmee kunnen we meteen spreken van de 1e derby van dit seizoen.

Hulzense Boys promoveerde afgelopen seizoen via de nacompetitie naar de 1e klasse in het zaterdagvoetbal.  Dat gebeurde op 18 juni, want op die dag werd met 1-2 gewonnen van Batavia 90.  In het seizoen 2016-2017 speelde Hulzense Boys ook in de 1e klasse. De club kon het toen niet bolwerken op 1e klas niveau, en degradeerde weer naar de 2e klasse.  Hulzense Boys is zeker van plan om nu langer in de 1e klasse te blijven. Of dat gaat lukken is afwachten, want juist in dit seizoen zijn verscherpte degradatie regels van pas. Je moet als club wel in het linkerrijtje eindigen om zeker te zijn van klasse behoud. Ook dit seizoen is Erik Zandstra de trainer van de 1e selectie van Hulzense Boys.  De selectie van Hulzense Boys is nagenoeg intact gebleven. Mats Knol vertrok naar DETO, terwijl Menno Kamphuis en Frank Gerritsen Mulkes de overstap naar Hulzense Boys maakten.  In de bekerwedstrijden bleef Hulzense Boys ongeslagen, nu moet blijken of dat ook in de competitie gaat lukken. Afgelopen zaterdag speelden de Boys thuis tegen KHC. Die wedstrijd werd met 1-3 verloren. KHC creëerde wat meer kansen en was ook effectief in het benutten van de kansen. Volgens het wedstrijd verslag van KHC is Hulzense Boys een team dat dit seizoen in staat is om het heel veel tegenstanders lastig te maken.

SVZW haalde in de voorbereiding en bekerwedstrijden goede resultaten.  Alleen de oefenwedstrijd tegen Oranje Nassau in Almelo ging verloren.  In de beker werd SVZW poule winnaar door te winnen van Enter Vooruit en DOS’37.  Tegen STEVO werd met 1-1 gelijk gespeeld. Ondanks de goede resultaten was het spel nog niet altijd even goed. De huidige selectie  van SVZW heeft veel kwaliteiten dus het goede spel komt er vast wel aan. Trainer Joram Hendriks heeft de laatste weken met vele verschillende opstellingen gespeeld. Dat was om te kijken welke opstelling de beste is voor het team.  Afgelopen zaterdag moest dit ertoe leiden dat SVZW goed voor de dag zou komen in Kampen. In een mooie wedstrijd voor de neutrale toeschouwers speelde SVZW met 3-3 gelijk tegen Go Ahead Kampen. Bij de spelers en supporters van SVZW overheerste toch de gedachte dat de overwinning uit handen werd gegeven. In de laatste minuten van de wedstrijd lukte het niet om de 1-3 voorsprong over de streep te trekken. Toch zijn er genoeg aandachtspunten uit deze wedstrijd te halen waarmee verbeteringen in spel tot stand gebracht kunnen worden.  Mooi moment in wedstrijd was de rentree van Yessin Maskoul na lang blessure leed.  Zaterdag a.s. staat de eerste competitie thuiswedstrijd op het programma. De Boys uit Hulsen maken dan de reis naar Wierden.   SVZW moet thuis gaan voor de winst. Rondom deze thuiswedstrijd is er ook een reünie van oud eerste elftal spelers vooral uit jaren 90.  Een leuk initiatief dat de kans geeft aan de supporters om verhalen met deze spelers uit te wisselen. Aftrap van de wedstrijd is om 14:45 uur op Sportpark “Het Lage Veld” in Wierden.   Scheidsrechter Wieger Braaksma uit Borne is de leidsman in deze derby.

De overige wedstrijden van zaterdag 01 oktober;

DZOH – ASV Dronten (1)

Beide teams wonnen zaterdag hun wedstrijd. DZOH zal in deze thuiswedstrijd gaan voor de 2e overwinning op rij.

VV Heerenveen – Go Ahead Kampen (2)

 De thuisclub verloor zaterdag in Dronten met 2-0. Go Ahead liet zaterdag tegen SVZW zien, dat het een team heeft met voetbalkwaliteiten en de nodige vechtlust om punten te halen. Als ze deze lijn in Heerenveen doortrekken gaan de punten mee naar Kampen.

KHC – Epe (3) 

KHC heeft dit seizoen ook weer een team dat moeilijk te verslaan is.  Epe zal in elk geval ook in deze wedstrijd niet willen verliezen. Een gelijkspel is de voorspelling bij deze wedstrijd

DOS Kampen – Noordscheschut (2) DOS Kampen begon de competitie met een gelijkspel tegen Epe.  Noordscheschut verloor thuis van WHC.  Noordscheschut gaat voor de eerste competitiepunten. Dat moet gaan lukken in Kampen.

WHC – SVI (1)

Deze wedstrijd mag ook gerust een derby worden genoemd. WHC wil bovenin meedraaien dit seizoen, dan moet je in elk geval de thuiswedstrijden winnen. SVI gaat voor een goed resultaat naar Wezep, maar de thuisclub is net te sterk.

Quick’20 – Achilles’12 (1)

Deze wedstrijd is een echte derby. De strijd tussen twee Twentse clubs. Ouick’20 wordt gerekend bij de beste teams in de 1e klasse E. Achilles’12 maakte de overstap vanuit het zondagvoetbal, en zal moeten winnen aan het niveau op de zaterdag. In een derby weet je het nooit, maar op voorhand lijkt Quick’20 toch de sterkste van de twee.

Zaterdag 1 oktober staat competitieronde nummer 2 op het programma. Een mooie competitieronde met drie derby’s op het programma. Dat is ook het mooie aan de nieuwe competitie indeling. Diverse clubs zitten dicht bij elkaar in de buurt. Drie clubs komen uit Kampen. Vier clubs komen uit Oost Overijssel.  Drie clubs komen rondom Zwolle weg. Twee clubs uit Zuid Oost Drenthe. Wat indeling betreft heeft alleen VV Heerenveen geen clubs in de buurt liggen. In de loop van het seizoen zal duidelijk worden of de vele derby’s invloed hebben invloed hebben op de ranglijst. Het is in elk zeker dat het een mooi  en spannend seizoen gaat worden. Vooral door de versterkte degradatie regels. moet je als club bij de 1e negen eindigen om zeker te zijn van 1e klas voetbal in het komende seizoen.

 Gerrit Koers