Zaterdag 4 juni staat de laatste competitieronde op het programma.  SVZW gaat deze zaterdag voor de derde maal dit seizoen naar Kampen. Dit keer om te spelen tegen KHC.

Voetbalvereniging Kampen Hercules Combinatie was ook in het bijna voltooide seizoen 2021-2022 de tegenstander die heel moeilijk te verslaan was. Dat blijkt uit de behaalde resultaten van KHC.  Er werd maar 8 keer verloren in de 25 wedstrijden die er zijn gespeeld. Maar doordat er maar 5 keer werd gewonnen en 12 keer gelijk gespeeld, moest KHC zich in de laatste wedstrijden nog schrap zetten om niet in de nacompetitie terecht te komen. KHC staat nu op de op 10e plek op de ranglijst met 27 punten uit de gespeelde wedstrijden. Klimmen of zakken op de ranglijst zit er niet meer in. De achterstand op de 9e plek is 8 punten en de voorsprong op de elfde plaats is 4 punten. KHC speelt tegen SVZW dus alleen nog om de sportieve eer. In deze laatste thuiswedstrijd gaat KHC zeker spelen voor een goed resultaat om samen met de supporters het seizoen met een goed gevoel af te sluiten.  Trainer Kenan Durmusoglu is ook het volgende seizoen de trainer van KHC.  Clubtopscoorder Leroy Knol scoorde tot nu toe 11 doelpunten, en zou door nog een doelpunt te maken nog kunnen klimmen op de topscoorderslijst van de 1e klasse D.

SVZW was bezig aan een hele mooie serie wedstrijden na de winter en corona stop van dit seizoen. Het team en de staf verdienen een groot compliment voor deze resultaten want door blessures waren er telkens spelers afwezig. Vooral in de aanval was en is het puzzelen geblazen. Door die goede serie deed SVZW volop mee in de kampioensrace en de strijd om de 3e periode. Maar helaas zijn er geen kansen meer op een prijs. Door de twee opeen volgende nederlagen tegen Go Ahead Kampen en DZC’68 staat SVZW nu zesde op de ranglijst. Het is afhankelijk van de laatste speelronde of dat ook de plek is waar SVZW op eindigt. Ook in de derde periode titel strijd is SVZW uitgespeeld. Het is nu zaak om nog eenmaal de mouwen op te stropen en te gaan voor de winst tegen KHC. Dat is geen gemakkelijke opgave. Op 2 oktober 2021 stonden beide tegenstanders tegenover elkaar in Wierden. KHC won toen met 0-2.  Voor beide teams staat alleen nog de sportieve eer op het spel. Zaterdag zal blijken wel team daarvoor de meeste strijd wil leveren. De wedstrijd op Sportpark de Venen begint om 15:00 uur. Scheidsrechter van dienst is Bünyamin Kaya.

De overige wedstrijden van zaterdag 4 juni.

DOS’37 – Nunspeet (1)

Beide ploegen hebben belang bij winst in deze wedstrijd. DOS’37 om in elk geval te zorgen dat rechtstreekse degradatie wordt ontlopen. Nunspeet staat drie punten achter op koploper CSV Apeldoorn. Bij verlies van CSV en winst van Nunspeet kan het team dus nog in punten gelijk komen, maar het doelsaldo van CSV is vele malen beter. Bij DOS’37 is de motivatie om tot winst te komen groter dan die van Nunspeet. De punten blijven in Vriezenveen.

DTS Ede – De Merino’s (2)

DTS Ede is al zeker van deelname aan de nacompetitie om promotie. Geen blessures oplopen dus in deze derby. De Merino’s  moeten winnen, want dan weten ze zeker dat rechtstreekse degradatie is voorkomen. Of ze dan helemaal veilig zijn, is afhankelijk van de uitslagen op andere velden.  DTS gaat de strijd wel aan, maar De Merino’s hebben de absolute wil om te winnen. Drie punten voor de ploeg uit Veenendaal.

DZC’68 – Bennekom (1)

DZC’68 is als periode kampioen al zeker van de nacompetitie. Het gebruikt de laatste wedstrijden om in het juiste ritme te blijven voor deze wedstrijden. Voor Bennekom staat er niets meer op het programma. Er is alleen nog kans 7e te worden in de competitie. DZC’68 wil de competitie afsluiten met winst in deze thuiswedstrijd. Bennekom is niet in staat om de winst van de thuisclub te voorkomen.

Go Ahead Kampen – SDV Barneveld (2)

Go Ahead sluit een wisselvallig seizoen af met een thuiswedstrijd. Om de trouwe supporters te belonen voor hun steun is het team verplicht om te gaan voor de winst. SDV Barneveld zal zeker voor de winst gaan. Want er is nog steeds een kans op het kampioenschap, al heeft CSV Apeldoorn de beste kansen.  Wint SDVB in Kampen dan is de 3e periode zeker voor de Barnevelders.  Go Ahead krijgt dus een gemotiveerde tegenstander tegenover zich te staan. De winst gaat naar de SDV Barneveld.

Hierden – CSV Apeldoorn (2)

In Hierden staat een bizarre wedstrijd op het programma. Want bij verlies van Hierden is deze club gedegradeerd uit de 1e klasse.  En tegenstander CSV Apeldoorn is bij winst de kampioen in de 1e klasse D. Verdriet en vreugde op hetzelfde veld in Hierden. Hierden zal zeker er alles aan doen om de laatste strohalm te pakken in de strijd tegen de degradatie, maar CSV Apeldoorn laat in deze wedstrijd zien dat ze het beste team zijn in de 1e klasse D. Winst voor CSV Apeldoorn dat met de titel op zak Hierden verlaat.

SVI – DOS Kampen (3)

SVI heeft een prima seizoen achter de rug en kan eindigen op een middenmoot positie in de competitie.  Voor DOS Kampen ziet de situatie er heel anders uit. Bij verlies in deze wedstrijd, en winst van DOS’37, moet DOS Kampen nog aan de slag in de nacompetitie om een langer verblijf in de 1e klasse veilig te stellen. De druk in deze wedstrijd ligt dus bij DOS Kampen.  SVI wil het seizoen goed afsluiten en is tevreden met een gelijkspel in deze wedstrijd.  

Zaterdag 4 juni staat de 26e en laatste competitieronde op het programma. En het mooie aan deze ronde is dat er nog allerlei beslissingen moeten vallen in de 1e klasse D. De strijd om het kampioenschap is nog niet beslist. CSV Apeldoorn heeft wel de beste uitgangspositie. Bij winst is de titel voor CSV Apeldoorn en is CSV niet afhankelijk van SDV Barneveld. Gelet op het hele seizoen is CSV ook wel de terechte kampioen.  Ook is het nog niet zeker wie er gaat degraderen. Hierden hangt nog aan een heel dun draadje. Het moet winnen van kampioenskandidaat CSV Apeldoorn. Zaterdag wordt ook duidelijk welk team p/d wedstrijden moet gaan spelen. En ook in de 3e periode valt zaterdag pas de beslissing. Alle wedstrijden beginnen zaterdag om 15:00 uur. Om 17:00 uur kan de dan de definitieve balans worden opgemaakt van een enerverende competitie. Deze voorbeschouwing is de laatste van dit seizoen. Langs deze weg wil ik iedereen bedanken voor de reacties in het afgelopen seizoen.

Gerrit Koers