Op zaterdag 10 december staat de laatste speelronde voor de winterstop het programma.  SVZW ontvangt DZOH in Wierden.  Beiden ploegen kwamen nog nooit eerder tegen elkaar uit.

DZOH (Drentse Zuid Oost Hoek) is in 1985 opgericht en komt uit Emmen. De thuisbasis van DZOH is sportpark Zwanenveld in de wijk Rietlanden. De clubkleuren zijn geel en groen.

De club werd opgericht nadat een groeiend aantal leden van de zondagclub VV Bargeres op zaterdag wilden voetballen. Bij Bargeres was dit niet mogelijkheid omdat daar de regel bleef dat de senioren enkel op zondag voetballen. De club heeft ruim 800 leden.  Afgelopen seizoen werd DZOH kampioen in de 2e klasse J en promoveerde zodoende naar 1e klasse. In het seizoen 2014-2015 kwam de club ook uit op 1e klasse niveau, maar degradeerde aan het eind van dat speeljaar weer naar de 2e klasse. Het is het wel de bedoeling van DZOH om nu langer op 1e klasse niveau te blijven.  Het is aan trainer Marc van Meel om te zorgen dat deze doelstelling gehaald gaat worden. Hij heeft al wel ervaring met werken op dit niveau, want  hij was voor DZOH vier jaar werkzaam bij mede 1e klasser Noordscheschut.  De meeste spelers van DZOH zijn voor SVZW onbekenden, maar oud prof Anco Jansen is vast wel bekend. Na 18 seizoenen als prof actief te zijn geweest bij o.a. FC Emmen, PEC Zwolle en NAC stapte hij over naar de amateurs. Bij DZOH zijn ze blij dat de voormalige “Messi van de Meerdijk” dit seizoen uitkomt voor de club.

SVZW maakte in de laatste twee gespeelde thuiswedstrijden een goede indruk. KHC en Quick’20 werden verslagen. Helaas lukte het afgelopen zaterdag niet om die goede serie een vervolg te geven. In Heerenveen ging SVZW met 2-1 ten onder. Het is nu zaak om deze week de koppen weer bij elkaar te steken om te zorgen dat er zaterdag weer een goed resultaat kan worden behaald. Het is wel even afwachten welke spelers er beschikbaar zijn, want er zijn wat blessure en ziekte gevallen in de selectie.  De wedstrijd tegen DZOH is de laatste competitiewedstrijd voor winterstop.  Op zaterdag 21 januari 2023 gaat de competitie weer verder. SVZW speelt dan ook een thuiswedstrijd tegen ASV Dronten. Maar eerst zorgen dat de winterstop met een goed gevoel aanvangt. Dat lukt het beste met een overwinning op DZOH.  De tegenstander heeft nog maar weinig tegengoals, maar scoort zelf ook niet veel. Slechts 12 doelpunten in 10 wedstrijden en maar 13 tegentreffers. SVZW zal dus op zoek naar openingen in de hechte defensie van de tegenstander, en ondertussen zelf zorgen dat de eigen verdediging op orde is.  En als SVZW opnieuw weer hard werkt en vele duels om de bal wint, dan moet het mogelijk zijn om ook in deze wedstrijd de drie punten in Wierden te houden.  Scheidsrechter van dienst is Niels Goutier. De wedstrijd tussen SVZW en DZOH begint om 14:45 uur op sportpark “Het Lage Veld” in Wierden.

De overige wedstrijden van zaterdag 10 december :

DOS Kampen – ASV Dronten (2)

Dos Kampen verloor afgelopen zaterdag met 2-0 van Achilles’12. Opnieuw een nederlaag in een uitwedstrijd. ASV Dronten kon het niet bolwerken tegen mede koploper WHC.  Door de 0-1 nederlaag zakte ASVD naar de 4e plaats op de ranglijst. DOS Kampen zal deze laatste thuiswedstrijd voor de winterstop met een goed gevoel willen afsluiten.  ASV Dronten zal  na deze derby graag met 3 punten Kampen verlaten. In een derby weet je het nooit, maar de voorspelling is winst voor de bezoekers.

Heerenveen – Quick’20 (2)

Heerenveen deed zaterdag goede zaken op de ranglijst. Door de winst op SVZW werd er wat meer afstand genomen van de onderste plaatsen. Quick’20 lijkt een klein vorm dipje weer te boven zijn, als je kijkt naar de 6-2 winst op Epe.  Het is nu aan Heerenveen om de doelpunten machine uit Oldenzaal af te stoppen. Gelet op de vele tegendoelpunten van de thuisclub lijkt dat een onmogelijke opgave. Quick’20 gaat met 3 punten op zak beginnen aan de winterstop.

KHC- Achilles’12 (2)

KHC verloor dit seizoen nog geen enkele wedstrijd op het eigen sportpark. Die serie willen de Kampernaren graag voortzetten. Achilles’12 is er inmiddels achter wat er gevraagd wordt op 1e klasse niveau op de zaterdag. En dus lukt het steeds beter om punten te pakken. Zaterdag zal Achilles’12 alle inzet en strijdlust nodig hebben om een goed resultaat te halen. KHC is thuis bijna onverslaanbaar, dat zal zaterdag ook weer blijken. De punten blijven in Kampen.

Noordscheschut – Epe (1)

Noordscheschut is wel weer toe aan een overwinning na drie nederlagen op rij in de competitie. Epe doet het nog wat slechter, want zij verloren 5 wedstrijden achter elkaar.  In die wedstrijden kreeg de ploeg 18 tegendoelpunten te verwerken.  Noordscheschut zal in deze thuiswedstrijd voor een driepunter gaan om zo de daling op de ranglijst te stoppen. Epe heeft de punten keiharde nodig om uit de degradatie zone te geraken. Noordscheschut moet in staat zijn om deze thuiswedstrijd te winnen. Epe moet hopen dat ze na de winterstop de nodige punten gaan pakken.

SVI – Hulzense Boys (2)

SVI staat er slecht voor in de competitie. Slecht maar 1 keer wist SVI een wedstrijd te winnen. Hierdoor staan de Zwollenaren nu 13e in de competitie. Hulzense Boys heeft het ook lastig op 1e klasse niveau. Uit de laatste drie wedstrijden haalden de Boys wel zeven punten. Dus zij lijken de weg naar boven te hebben gevonden. Beide tegenstanders hebben de punten hard nodig. Het gaat vast een zenuwachtige wedstrijd worden waarin beiden in elk geval niet willen verliezen. Uiteindelijk heeft Hulzen de zenuwen beter onder controle en gaat deze wedstrijd winnen.

WHC – Go Ahead Kampen (3)

WHC is sinds zaterdag de koploper in de 1e klasse E. Door de winst op ASVD werd die ploeg op 3 punten achterstand gezet. Go Ahead Kampen is bezig aan een opmars in de competitie. Door 4 wedstrijden op rij te winnen staat GAK nu op de  5e plek met maar 4 punten achterstand op koploper WHC. De bezoekers weten dat zij bij winst op 1 punt van WHC kunnen komen. WHC wil het gat met de Kampenaren juist naar 7 punten brengen. Het gaat een mooie wedstrijd worden tussen twee goede teams. Het eindigt uiteindelijk in een gelijkspel.

Zaterdag 10 december is de laatste speelronde voor de winterstop in 1e klasse E. Na afloop van deze speelronde hebben alle ploegen er dan 11 wedstrijden op zitten.  Quick’20 is de winnaar van de 1e periodetitel geworden. In de 2e periode zijn er nu 2 wedstrijden gespeeld. Er valt daarover nog niets te zeggen wie deze titel gaat winnen. Wel kun je met zekerheid zeggen dat er elke week verrassende uitslagen zijn. Hierdoor zijn er steeds weer verschuivingen in de competitie stand. Dat zal ook zaterdag a.s. weer zo zijn. Alle ploegen zullen gaan voor de winst om zo met een goed geval aan de winterstop te gaan beginnen. Van deze plek wens ik iedereen een mooie laatste speeldag toe en daarna gezegende kerstdagen en een plezierige jaarwisseling.

Gerrit Koers